הצגה של מסי בניצחון ברצלונה

הפרעוש השלים 50 משחקים עם שלושה שערים ויותר בניצחון 2:4 של הקטאלונים על סביליה • לואיס סוארס הצטרף עם שער משלו • חסוס נאבאס וגבריאל מרקדו רק צימקו לאנדלוסים

מסי חוגג עם סואריס. הפרעוש הגיע ל-50 משחקים עם שלושער ויותר // צילום: איי.אף.פי // מסי חוגג עם סואריס. הפרעוש הגיע ל-50 משחקים עם שלושער ויותר // צילום: איי.אף.פי ,
מסי חוגג עם סואריס. הפרעוש הגיע ל-50 משחקים עם שלושער ויותר // צילום: איי.אף.פי // מסי חוגג עם סואריס. הפרעוש הגיע ל-50 משחקים עם שלושער ויותר // צילום: איי.אף.פי

אחרי שהוכיחה חוסר דיוק מול השער של ליון בליגת האלופות, ברצלונה הוכיחה הערב (ש') מול סביליה שיש לה "חייזר" בשם לאו מסי. בסאנצ'ס פיחואן מסי השלים את משחקו ה-50 עם שלושה שערים או יותר בניצחון 2:4 על האנדלוסים. 

הניצחון במגרש הקשה הגדיל את הפער של הקטאלונים מהמקום השני ל-10 נקודות, כאשר מסי אפילו הספיק לעזור לאחד מחבריו "האנושיים" הכי טובים, לואיס סוארס, כשבישל לו את השער הרביעי ובכך האורוגוואי שבר מאזן של חמישה משחקים ללא שער.

עבור פבלו מאצ'ין, מאמן סביליה, ההפסד הגיע ברגע הכי קריטי, כי לא רק המקום הרביעי בסכנה (חטאפה כבר עברה אותה) אלא גם תפקידו התערער למדי. 

המפגש החל עם שליטה של בארסה, אך סביליה היא זו שעקצה בפתיחה. בזמן שהטיקי-טקה של הקטאלונים לא הוביל לדבר, המכונה של מאצ'ין יצרה שער מצין של חסוס נאבאס הוותיק בדקה ה-22, שרץ כאילו הוא בן 18. 

ואז כמו תמיד, לא משנה אם הוא במשחק טוב, רע או בינוני הופיע לאו מסי שעם שער ענק ב"וולאה" העלה את ברצלונה ל-0:1. בן ארצו גבריאל מרקדו, הרבה פחות כישרוני, אך חגג עם אותה שמחה כשכבש את השער השני של סביליה. הבלם ניצל חור כל כך גדול בהגנה של בארסה, כמו החור שייווצר במועדון ביום שבו מסי יפרוש.

חסוס נאבאס. היכולת שלו לא הספיקה מול ברצלונה // צילום: רויטרס
חסוס נאבאס. היכולת שלו לא הספיקה מול ברצלונה // צילום: רויטרס

מסי השווה את התוצאה עם שער לחיבורים עם רגל ימין. יצירת אמנות שחובה לשלוח לפלה שאמר ש"מסי בועט רק ברגל שמאל", וכשסביליה הייתה עם הרבה בעיות בהגנה מסי כבש את שערו ה-36 ב-36 משחקים מולה וה-25 אחרי 25 מחזורים.

לואיס סוארס כבש את הרביעי שלא היה סתם קינוח. אולי הוא אינו חשוב לליגה, אך חשוב מאוד עבורו אחרי תקופה איומה ולקראת שני הקלאסיקוס של השבוע (גביע וליגה) והגומלין מול ליון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר