בערך שבועיים אחרי שאולה גונאר סולשיאר תפס את מקומו של ז'וזה מוריניו תחת ההגדרה "מאמן זמני" במנצ'סטר יונייטד, בנפיקה עשתה אותו הדבר עם זהות האדם שעל ספסלה. רוי ויטוריה, שהוביל את הקבוצה לשתי אליפויות ולגביע בשלוש שנים וחצי, פוטר בינואר אחרי פתיחת עונה רעה ואל משבצת המאמן הזמני נכנס ברונו לאז'י.
נקודת הפתיחה של הפורטוגלי בן ה־42 היתה שונה מזו של הנורבגי, שמייצג את רוח המועדון ונחשב לממשיך דרכו של סר אלכס פרוגוסן. לאז'י מעולם לא לבש את המדים של בנפיקה, קריירת המשחק שלו היתה קצרה ולא מרשימה ורזומה האימון כלל תפקידי עוזר בלבד בשפילד וונסדיי ובסוונזי. את החיבור שלו למועדון מליסבון הרוויח בזכות אימון קבוצות הגילים הצעירים בין 2004 ל־2012. למרות נקודת הפתיחה הזאת, לאז'י עקף את סולשיאר בסיבוב.
יכול להיות שמנצ'סטר יונייטד עוד תשתכנע שהנורבגי הוא האיש בשבילה ותאריך את חוזהו כשיגיע הרגע, אבל עד אז הרוצח בעל פני התינוק יכול רק להסתכל על לאז'י ולקנא.
מחזיק תיק הביטחון
השבוע, לפני גומלין שלב 32 האחרונות בליגה האירופית שייערך הערב מול גלאטסראיי (1:2 לבנפיקה במשחק הראשון בטורקיה), הודיעה הנהלת הקבוצה על הארכת החוזה של המאמן הזמני בארבע שנים וחצי, פרק הזמן הארוך ביותר בעידן הנשיא לואיס פיליפה ויירה, עם סעיף שחרור של 20 מיליון יורו - הגבוה בתולדות הכדורגל הפורטוגלי - כשהיא משלשת את שכרו ומעניקה לו חצי מיליון יורו נטו לעונה. אפשר למצוא שתי סיבות מרכזיות לשדרוג: הראשונה היא סוכנו של לאז'י, ז'ורז'ה מנדז הכל יכול, והשנייה פשוטה יותר והיא התוצאות.
כמו סולשיאר ביונייטד, גם לאז'י הפך את העונה של בנפיקה מבלי להפוך את הכלים. הוא סידר את המערך, שינה מעט את שיטת המשחק, שילב צעירים, ובעיקר השיב לשחקנים את הביטחון שאבד להם בחודשים הראשונים.
לצורך ההשוואה, את משבצת ה"פול פוגבה" ממלא בבנפיקה האריס ספרוביץ'. החלוץ השוויצרי היה חלוד עם ארבעה שערים בלבד כשלאז'י נכנס לתפקיד, והיום הוא חד מתמיד ועומד על 15. ב־2019 אין שחקן בעולם שכבש יותר שערים מספרוביץ' (11), שיודע היטב למי מגיע הקרדיט.
"לאז'י החזיר לכולנו את הביטחון והאמונה", אמר החלוץ על מאמנו, במילים שכאילו יצאו מפיו של מרקוס ראשפורד על סולשיאר.
הדמיון בין המועדונים ברור, כי בשני המקרים המאמנים בחרו בפשטות כדרך לתקן את הליקויים. עד כה שילב לאז'י 26 מתוך 27 שחקני הסגל הקיימים, והיחיד שטרם קיבל דקות הוא אבוהאי הפצוע.
לאז'י דוגל במערך 2:4:4 בסיסי, מרבה ברוטציות, ולא מהסס לתת דקות לז'ואאו פליקס בן ה־19 שמסתמן ככוכב ענק.
11 משחקים שיחקה בנפיקה תחת לאז'י ובעשרה מהם ניצחה, כולל 0:10 היסטורי על נאסיונל לפני שבוע וחצי. היא גם כובשת יותר משלושה שערים למשחק ומציגה כדורגל מהפנט.
הפסדה היחיד היה מול פורטו בגביע הליגה, אבל הוא כבר מזמן מאחוריה. בזכות המאמן החדש בנפיקה רחוקה רק נקודה מהמוליכה פורטו, היא בחצי גמר הגביע ועם רגל וחצי בשמינית גמר הליגה האירופית.
"אני מרגיש חיבור למועדון ולאוהדים ורוצה להעניק להם כדורגל התקפי ושמח", אמר השבוע לאז'י, שבסך הכל הגיע לסגור פינה, וקיבל לידיו את עתיד הקבוצה. סולשיאר, עכשיו תורך.

