מייק ג'יימס (במרכז). למילאנו אין עוד מפגשים עם קבוצות תחתית // צילום: אי.פי.איי // מייק ג'יימס (במרכז). למילאנו אין עוד מפגשים עם קבוצות תחתית // צילום: אי.פי.איי

מספר המקומות מוגבל

לא פחות משבע קבוצות נמצאות בין מקום בפלייאוף לסיום מוקדם של עונת היורוליג ומתחרות על שלושה מקומות • אולימפיאקוס ובאסקוניה בעמדה טובה • באיירן ומילאנו מתנדנדות • פנאתינייקוס צריכה נס וחימקי גמורה • מכבי ת"א? תלויה בעיקר עצמה

היורוליג נכנס הערב לישורת האחרונה, כאשר להבדיל מהעונות הקודמות המאבק על כניסה לפלייאוף מרתק. שבע קבוצות מתמודדות כרגע על שלושה מקומות, וגם אולימפיאקוס של דיוויד בלאט הידרדרה למאבק.

בשנתיים הקודמות גם מאזן של 16 ניצחונות ו־14 הפסדים לא הספיק לכוכב האדום, בגלל הפסד כפול לדרושאפקה. לכן, מעבר למאזן חיובי, הקבוצות יצטרכו יתרון בקרבות הישירים, אבל גם לנצל את שמירת הכוחות של הבכירות כדי להפתיע.

בלאט. אולימפיאקוס במשבר, אך אמורה לעלות // צילום: אי.פי.איי
בלאט. אולימפיאקוס במשבר, אך אמורה לעלות // צילום: אי.פי.איי

אולימפיאקוס (מקום 6 - מאזן: 10:12). אמורה לעלות, כי תפגוש את ארבע האחרונות ויש לה יתרון בטבלה. עם זאת, היא במשבר, חסרה את ואסיליוס ספאנוליס הפצוע ושני המשחקים הקרובים, מול אנאדולו וצסק"א מוסקבה קשים מאוד. הערכה: יתקשו, אבל יעלו.

באיירן מינכן (מקום 7 - 11:11). חמישה משחקי חוץ והתבוסה למכבי ב־24 הפרש אמורים להשאיר את באיירן מחוץ לפלייאוף. מצד שני, הם משחקים בלי לחץ, נהנים מיתרון על מילאנו וסיימו נגד שתי האחרונות. הערכה: רק ניצחונות על בודוצ'נוסט ומכבי ישאירו להם סיכוי. 

באסקוניה (מקום 8 - 11:11). חמישה משחקי בית ויתרונות על מכבי ת"א ובאיירן אמורים להספיק לה כדי לעלות. עם זאת, היא לא יציבה, חסרה את אוקו שנגלייה ולחוצה מעצם אירוח הפיינל פור. הערכה: אם ישמרו על הבית, יעלו מהמקום השישי.

מילאנו (מקום 9 - 11:11). היא אמנם מארחת את יריבותיה הישירות לפלייאוף, אבל אין לה עוד מפגשים עם קבוצות תחתית, חסרה את ארתוראס גודאיטיס וסובלת מהגנה גרועה, כך שמצבה רע. הערכה: עוד עונה מחוץ לפלייאוף.

 שחקני מכבי ת"א. במומנטום חיוב, אך חייבים לשפר את היכולת במשחקי החוץ // צילום: אלן שיבר
שחקני מכבי ת"א. במומנטום חיוב, אך חייבים לשפר את היכולת במשחקי החוץ // צילום: אלן שיבר

מכבי ת"א (מקום 10 - 12:10). שלושה משחקי בית מול קבוצות התחתית, מומנטום חיובי והרכב מלא נותנים לאלופת ישראל סיכוי, אך היא חייבת לשפר את היכולת במשחקי החוץ (שני קרבות ישירים בחוץ), חטוטרת בעייתית מפתיחת העונה. הערכה: קרובה לעלות, אבל חייבת ניצחון חוץ על באיירן ועל מילאנו או חימקי, וגם שמירה על הבית.

חימקי (מקום 11 - 13:9). הפציעות של אנתוני גיל, ובעיקר של אלכסיי שבד, פלוס משחקי חוץ, אמורים לחסל את סיכוייה. אולי תפתיע בגלל שכבר לא סופרים אותה. הערכה: תפריע לאחרות, אבל תישאר בחוץ.

פנאתינייקוס (מקום 12 - 13:9). יכולת מצוינת בבית ומשחקי חוץ מול האחרונות משאירים לה תקווה, למרות שהיא מתקשה מאוד בחוץ ונמצאת בפיגור מול באסקוניה ומכבי. הערכה: ניצחונות על גראן קנאריה ודרושפאקה ישאירו לה סיכוי עד לרגע האחרון.

ריק פיטינו. לפנאתינייקוס יש עוד תקווה // צילום: אי.פי.איי
ריק פיטינו. לפנאתינייקוס יש עוד תקווה // צילום: אי.פי.איי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...