בנו אסולין הוא שף מוערך ומוכר בתל אביב. רשת המסעדות הבייתיות-כשרות שלו, “הו מאמא“, כבשה את לבבותיהם של אלפי תל אביבים שפוקדים את שלושת סניפיה (קינג ג’ורג’, בן יהודה, שוק הכרמל) מדי יום לארוחת צהריים או ערב מעולה.

בימי שישי החל משבע בבוקר מקיימת הרשת שוק אוכל שבו מוצגות מאות מנות אפשריות לבחירה לארוחת השבת. שלל בשרים, דגים, עופות, מרקים, מאפים, חלות, לצד תוספות מגוונות כמו תפוחי אדמה, אורז, מג’דרה, פתיתים, מרקים, סלטים וגם-ירקות, עוגות - הכל בחגיגה אחת גדולה בכל אחד מהסניפים שעמוסים לעייפה כבר משעות הבוקר המוקדמות.

ביקשנו מבנו להמליץ לנו על קנייה חכמה, חסכונית ואידיאלית שתספיק לנו לארוחת שבת מושלמת לארבעה נפשות. ארוחה שתיקח בחשבון את כל הטעמים והגילאים ותוציא אותנו שבעים, שמחים ובתקציב הגיוני…
אסולין: “הארוחה צריכה להיבנות מסלמון בתנור עם עשבי תיבול או מושט חריימה שיהנה מצירוף חלה טרייה ומתוקה ולחמניות בריוש מעולות לילדים.
למנה העיקרית: קציצות בקר בעגבניות וצלי בקר ביין ירקות ושורש ישביעו וייהנו מאוד את המבוגרים.
לילדים נספק שניצלונים ופרגיות או קבב.
את כל המנות נעטוף במבחר תוספות חמות, טריות ומעולות: אורז גזר בבצל מקורמל, שעועית מוקפצת בסילאן ושומשום, תפו”א קלאסי אפוי בתנור.
בתקציב שפוי וידידותי של 280 ש”ח לארוחת ערב משפחתית, חמה, טרייה ובייתי-כשרה, ניתן לשלב גם עוגה בייתית: שייש, תפוז, סולת, שמרים.”
הנה פתרון מצויין לארוחה משפחתית לשבת. לכו תיהנו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו