"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייק פומפאו: "בלי עימות עם איראן - לא נשיג שלום ויציבות במזרח התיכון"

מזכיר המדינה האמריקני דיבר בוועידת ורשה שהתכנסה בפולין, במטרה להתמודד עם האיום האיראני • נתניהו: "מדובר במפנה היסטורי - מנהיגים מהעולם הערבי, אירופה, ישראל וארה"ב התכנסו ודיברו בבהירות ואחדות נגד האיום שמציבה טהרן"

,עודכן
נתניהו, פומפיאו ושר החוץ הפולני במהלך ועידת ורשה // צילום: אי.פי.איי // נתניהו, פומפיאו ושר החוץ הפולני במהלך ועידת ורשה // צילום: אי.פי.איי

מזכיר המדינה האמריקני נאם היום (חמישי) במסגרת ועידת ורשה, שהתכנסה בפולין על מנת להתמודד עם האיום האיראני וקרא לפעולה נגד המשטר בטהרן. פומפאו אמר במהלך סיכום הועידה: "בלי להתעמת אם איראן, לא נוכל להשיג שלום ויציבות במזרח התיכון".

שר החוץ האמריקני מייק פומפאו ציין: "מנהיגים ישראלים וערבים נמצאים באותו חדר. נדון דרכים חדשות לפתור את אותן הבעיות. אף צד לא יהיה דומיננטי, כל מדינה תכבד את עמדת חברתה". בהמשך הדיונים צפוי חתנו של הנשיא טראמפ ג'ארד קושנר להציג היבטים של תוכנית השלום עם הפלשתינים שאותה הכין הממשל בשנתיים האחרונות".

גם ראש הממשלה נתניהו נשא דברים לכלי התקשורת ואמר: "אני מודה לממשל טראמפ על הכנס יוצא הדופן. אתמול היה יום של מפנה היסטורי. מנהיגים מהעולם הערבי, מדינות אירופה וארצות הברית עמדו יחד ודיברו בבהירות ובאחדות נגד האיום המשותף של המשטר האיראני".

ראש הממשלה נתניהו לצד שר החוץ התימני // צילום: לע"מ

נתניהו הוסיף נתניהו:" זה מסמן שינוי בהבנה של מה מאיים על עתידנו ומה עלינו לעשות כדי להשיג ביטחון והאפשריות של שיתוף הפעולה בכל תחומי החיים במזרח התיכון. שיתוף הפעולה הזה צריך להימשך". גם נציגים ממטה הסייבר הישראלי הגיעו לוועידה ואחר הצהרים ישתתפו בצוות עבודה בינלאומי שידון בנושא.

עוד בנושא:

כך מחבל הממשל האמריקני בתוכנית הטילים של איראן

ועידת ורשה: הפגנת כוח מול האיום האיראני

פומפאו מציג: הוועידה להחלשת איראן והאיחוד האירופי

הפלשתינים לא יגיעו לוועידת ורשה: "רוצים להרוס לנו את שאיפות העצמאות"

ראש הממשלה נצפה במהלך הוועידה כשהוא יושב לצד שר החוץ התימני. ראש ממשלת פולין, מתאוש מורבייצקי, אמר במהלך הדיונים כי "הגיע הזמן לשלום. המזרח התיכון הוא מקור שלוש הדתות הגדולות, אבל גם מקור למשברים כגון הגירה, משבר כלכלי ומשבר של מדינתיות. לאיחוד האירופי ולארצות הברית עמדה זהה לגבי איראן. אנחנו מודאגים מהיבטים מסוימים של פעילות איראן, ואנו מגנים פעולות תוקפניות של איראן מחוץ לגבולותיה, בכלל זה באירופה".

עוד ציין ראש הממשלה כי האיחוד האירופי תומך בהסכם הגרעין, ואמר כי גם תהליך השלום יעלה לדיון. עם זאת, המנהיג הפולני לא הזכיר בשמה את הסוגיה הפלשתינית ולא קרא להקמת מדינה פלשתינית. מורבייצקי הציע להמשיך את הדיונים שנפתחו היום ולהקים קבוצות עבודה שידונו בהיבטים השונים.

כותרתה הרשמית של הוועידה, שאותה מוביל מזכיר המדינה מייק פומפאו, היא "קידום השלום והיציבות במזרח התיכון". מעשית, היא נועדה לגבש את הגוש האנטי-איראני במזרח התיכון ובסביבתו. תוצאתה הישירה תהיה תמונה משותפת של ראש הממשלה נתניהו בחברת שרי חוץ ערבים רבים. תועלתה המשנית היא החלשה נוספת של האיחוד האירופי. שרי החוץ של גרמניה וצרפת, וכן שרת החוץ של האיחוד האירופי - לא הגיעו לוועידה.

אתמול נפגש נתניהו עם שר החוץ של עומאן, יוסוף בן עלאוי בוורשה. מוקדם יותר, עיתונאים ישראלים הבחינו בשר החוץ העומאני מגיע לבית המלון של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוורשה, בזמן שהפמליה שלו היו בקשר עם אנשי הפמליה הישראלית.

ראש הממשלה נתניהו אמר בפתח הפגישה: "אני שמח לפגוש אותך שוב. ההחלטה האמיצה של הסולטן קאבוס להזמין אותי לבקר בעומאן מביאה לשינוי בעולם. היא סוללת את הדרך לרבים אחרים לעשות את מה שאתה אמרת - לא להיות תקוע בעבר, אלא להתקדם אל העתיד. רבים הולכים בעקבותיכם, גם כאלה שנמצאים כאן היום בוועידה. אני מודה לכם על המדיניות החיובית הזאת, שפניה לעתיד ושעשויה להוביל לשלום ולשגשוג עבור כולם. אני מודה לך בשם אזרחי ישראל, ואני מרשה לעצמי לומר שגם בשם רבים במזרח התיכון".

Read this article in English

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר