וולנטיין דיי כבר ממש כאן, אם לא הזמנתם מקום למסעדה ובחרתם להישאר בבית, כדאי שתכינו לעצמכם ארוחה זוגית מושקעת, בהנחה שאתם לא מבלים את יום האהבה לבדכם.
הרכבנו עבורכם שלושה מתכונים קלים להכנה של השף הצעיר והבועט קובי אביטן ממסעדת הקומה ה-11 הממוקמת במגדלי עזריאלי. מהמנה הראשונה ועד הקינוח – הארוחה שתוכלו להכין לבד בלי בעיה.
מנה ראשונה: דניס על סלט גריל חם
מצרכים:
2 פילה דניס
חצי שומר פרוס
עגבניה חתוך לשישיות
חצי בצל אדום חתוך לארבע
חופן מנגולד חתוך גס
שמן זית
מלח,פלפל
3 יחידות שום קונפי
כוסברה
חצי לימון טרי
אופן הכנה:
במחבת חמה יוצקים שמן זית ומניחים את הפילה דניס. מתבלים במלח ופלפל והופכים לצד של הבשר עד שהדניס מוכן. במחבט חמה נפרדת יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל והשומר. לאחר קבלת צבע זהבהב מוסיפים את שאר הפרודוקטים מלבד המנגולד ומקפיצים. לפני שהכל מוכן מוסיפים את המנגולד, סוחטים את הלימון הטרי על הירקות, מתבלים במלח ופלפל לפי טעם. על הצלחת מניחים את הירקות ומעליהם את הפילה דניס. מקשטים בעלי כוסברה ופלח לימון ומגישים.
מנה עיקרית: פרגיות בתערובת קייג'ון
מצרכים:
4 חתיכות של סטייק פרגית ללא עור
80 גרם פירה מוכן
4 דפי זוקיני חלוטים
קייג'ון
שמן זית
פלפל צ'ילי אדום טרי
אופן הכנה:
את הפרגיות מטבלים בשמן זית, תערובת קייג'ון, מלח ופלפל לפי טעם. מניחים את הפרגיות על הגריל מכל צדדיו עד למוכנות. במקביל מניחים את דפי הזוקיני על הגריל שיקבלו חמימות וצבע.
צלחות: מניחים חתיכת פרגית על הצלחת, מעליה מניחים דף זוקיני מקופל לשניים ומעל עוד חתיכת פרגית, עד שמתקבלת מניפה של פרגיות וזוקיני ומקשטים בפלפל צ'ילי אדום טרי.
קינוח: פחזניות עם גלידת וניל, תותים וקצפת
מרכיבים לפחזנית:
כוס מים
100 גרם חמאה
כוס קמח
1/2 כפית מלח
4 ביצים
למילוי:
מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
כף סוכר
250 גרם תותים שטופים וקצוצים לפרוסות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר בינוני מביאים כוס מים לרתיחה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שנוצר בצק. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מניחים להצטנן כמה דקות, לפני שמוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי ערבוב נמרץ בין ביצה לביצה. נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
אם יש לכם שקית זילוף ניתן להשתמש בה כדי ליצור את הפחזניות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם לא ניתן להשתמש בשתי כפיות או שניתן לאלתר שקית זילוף משקית סנדוויצ’ים. מקפידים לשמור על מרווח נאה בין הפחזניות. אופים 20-30 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
בזמן שהפחזניות מתקררות, מוציאים את גלידת הווניל מהמקפיא על מנת שתתרכך מעט ותהיה נוחה לעבודה. במקביל מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם כף סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה ומבריקה. חוצים את הפחזניות כמו סנדוויץ, מורחים בחלק בתחתון קצפת ומעל מניחים כדור גלידה , מכסים בעוד קצפת ועליה פרוסות תותים. ניתן לקשט מעל במעט אבקת סוכר.
