"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יאו מינג, גרסת הכדורגל
וו ליי הגיע לאספניול בזכות השערים שכבש בסין, אבל גם בשל הרצון להיפתח לשוק ענק של אוהדים ועוקבים ברשתות החברתיות • האם יעשה לכדורגל את מה שמינג עשה לכדורסל?
לי. סומן כפוטנציאל להכניס את אספניול לשוק הסיני // צילום: איי.פי // לי. סומן כפוטנציאל להכניס את אספניול לשוק הסיני // צילום: איי.פי

יאו מינג, גרסת הכדורגל

וו ליי הגיע לאספניול בזכות השערים שכבש בסין, אבל גם בשל הרצון להיפתח לשוק ענק של אוהדים ועוקבים ברשתות החברתיות • האם יעשה לכדורגל את מה שמינג עשה לכדורסל?

, עודכן

באספניול שמחו מאוד לגלות שלשום שלרכש שעליו שילמו 2 מיליון יורו בינואר, יש כדורגל ברגליים. לאחר שנכנס כמחליף בניצחון 1:2 על ראיו ואייקנו ואף סידר לקבוצתו פנדל בפריצה יפה לרחבה, הודו חבריו לקבוצה: "בכל יום הוא מפתיע אותנו מחדש". אפשר להבין אותם, כי כדורגל הוא לא הסיבה המרכזית שבגללה הגיע וו ליי, מלך שערי העונה החולפת בליגה הסינית עם 27 שערים, לצד הכחול־לבן של ברצלונה.

בעלי הקבוצה, המיליארדר הסיני צ'ן יאנצ'נג, היה נחוש להכניס את המועדון שבבעלותו לשוק האדיר של מולדתו, והחלוץ של שנחאי SIPG סומן כבעל הפוטנציאל הגדול ביותר לעשות זאת. הוא אמנם לא הסיני הראשון בכדורגל הספרדי. ב־2015 ג'אנג צ'נגדונג רשם הופעה אחת בראיו - אבל הוא כן הסופרסטאר הגדול ביותר בדור הנוכחי, האיש שנדרש לסחוב על כתפיו את הנבחרת אבל נפצע בכתפיים באליפות אסיה האחרונה. לא לחינם זכה לכינוי "דייגו מראדונה הסיני", ולא סתם מקווים כולם שבקרוב יזכה גם לכינוי "יאו מינג של הכדורגל".

מינג הוא המודל. הסנטר שנבחר ראשון בדראפט 2002 על ידי יוסטון רוקטס שינה במו 229 סנטימטריו את מעמד הכדורסל הסיני והפך אותו לענף הספורט הפופולרי במדינה. הוא גרם לאן.בי.אי להיפתח לשוק הסיני, וליוסטון תרם 19 נק' בממוצע למשחק ומאות מיליוני עיניים שצפו בכל פעולה שעשה.

וו לי. מסתבר שיש לו כדורגל ברגליים // צילום: אי.פי.איי
וו לי. מסתבר שיש לו כדורגל ברגליים // צילום: אי.פי.איי

הג'נרל מנג'ר של הרוקטס תיאר לימים את התופעה: "להסתובב עם יאו מינג בסין זה כמו ללכת בניו יורק עם הביטלס". אז וו ליי בן ה־27 רחוק מלהיות ג'ון לנון או אפילו רינגו סטאר, אבל כוח המשיכה שלו בלט כבר במשחק הבכורה מול הצוללת הצהובה. למרות שנכנס ל־12 הדקות האחרונות מול ויאריאל, 40 מיליון סינים ראו את המשחק שהסתיים ב־2:2. לשם השוואה, את הקלאסיקו בין ברצלונה לריאל בגביע ראו 10 מיליון ספרדים. בהצגת השחקן של וו ליי, שכללה הקפצות על הדשא, צפו 35 מיליון סינים בשידורי סטרימינג.

אספניול הכינה את עצמה היטב לטירוף הזה. מייד עם ההחתמה פתחה הקבוצה חשבונות בכל הרשתות החברתיות המובילות בסין, וכבר הרוויחה חצי מיליון עוקבים חדשים. גם חשבונות האינסטגרם, הפייסבוק והטוויטר שלה תפחו משמעותית. בראייה רחבה יותר, יש רצון לראות אפקט דומה לזה שהיה עם יאו מינג. כבר עכשיו יש שיתוף פעולה בין ספרד לסין שכולל משחקים בצהריים, ו"חוזה אסטרטגי" שנחתם לפני כשבועיים ומטרתו לקדם את הכדורגל הסיני תוך שליחת מאמנים ספרדים לשם והבאת כדורגלנים צעירים לספרד.

לי. 40 מיליון עיניים נוספו למשחק של אספניול נגד ויאריאל // צילום: אי.פי.איי
לי. 40 מיליון עיניים נוספו למשחק של אספניול נגד ויאריאל // צילום: אי.פי.איי

ועדיין, התהליך הזה דורש פנים, מישהו שיוכיח שזה אפשרי. וו ליי, הכוכב הגדול ביותר בכדורגל הסיני, מאמין שהוא יכול להיות כזה. מבחינה שיווקית החלוץ הסיני הרים את הקבוצה לגבהים חדשים, וגם על הדשא הוכיח שיש לו מה לתרום. אם ימשיך ככה, אולי יום אחד גם עם וו ליי יהיה בלתי אפשרי להסתובב ברחובות בייג'ין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...