"יצא מביתו עם סכין ורצח את אורי": פרטים חדשים מחקירת הרצח המזעזע באזור י-ם

השב"כ חשף את זהותו של הפלשתיני החשוד ברצח אורי אנסבכר ז"ל: ערפאת ארפאעיה, בן 29 מחברון • התקדמות בתחום הטכנולוגיה שנמצאת בידי המשטרה סייעה להביא למעצר מהיר של החשוד • עוד העלתה החקירה כי הוא היה שוהה בלתי חוקי בעל עבר פלילי

אורי אנסבכר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה // אורי אנסבכר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

שירות הביטחון הכללי חשף הערב (מוצאי שבת) פרטים חדשים על חקירת הרצחה של אורי אנסבכר. על פי הפרסומים, החשוד ברצח אנסבכר היה שוהה בלתי חוקי בעל עבר פלילי.

מהשב"כ נמסר כי לאחר יממה של פעולות חקירה נעצר ערפאת ארפאעיה, בן 29, פלשתיני, תושב העיר חברון. מחקירתו בשב"כ עולה כי בבוקר יום חמישי, יצא ערפאת מביתו בחברון כשברשותו סכין ועשה את דרכו לכיוון הכפר בית ג'אלה. ערפאת צעד לכיוון היער, שם הבחין באורי ז"ל, תקף ורצח אותה. 

גורמים במשטרה מספרים כי חקירת הרצח התבססה על טכנולוגיות מתקדמות לגילוי די.אן.איי שנמצאות כיום ברשות המשטרה, והעובדה שהרוצח היה מוכר מאירוע ביטחוני שבו היה מעורב לפני כשנתיים אפשרו את גילויו המוקדם. 

לכאורה, אומרים הגורמים, גם אם לא היה מודה במעשה ניתן היה להרשיעו ברצח ברמה של 100 אחוזים. מדובר בטכנולוגיות שבעבר השימוש בהן לקח נמשך כמה חודשים, אך הודות להתקדמות בתחום - הזיהוי היה מהיר במיוחד. 

עוד בנושא:

המשטרה על השמועות בנוגע לרצח בירושלים: "פרסומים חסרי שחר"

הותר לפרסום: פלשתיני בן 30 מחברון נעצר ברמאללה בחשד לרצח אורי אנסבכר

"נשמה טהורה שהסתלקה": אורי אנסבכר שנרצחה בירושלים הובאה למנוחות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגיב הערב ללכידת החשוד ואמר כי: "אני מברך את כוחות השב"כ והימ"מ שתוך שעות ספורות לכדו את הרוצח המתועב שרצח את אורי אנסבכר ז"ל. ידה הארוכה של ישראל מגיעה לכל מי שפוגע בנו ונבוא עמו חשבון. בשמי ובשם עם ישראל אני מבקש להביע תנחומים למשפחת אנסבכר ולחזק אותם ביגונם הכבד".

הנשיא ראובן (רובי) ריבלין התייחס הערב  להתפתחויות בחקירת הרצח של אורי אנסבכר ז״ל, שנרצחה ביום חמישי בלילה סמוך לירושלים.  ״בשמי ובשם עם ישראל, אני מבקש להודות לכוחות הביטחון, על זרועותיהם כולן, על לכידת המחבל השפל והנבזה אשר ביצע את הרצח הנורא של אורי אנסבכר ז״ל", אמר הנשיא ריבלין. 

ריבלין הוסיף כי: "לא נרכין ראשנו ולא נרפה במאבק הבלתי מתפשר נגד הטרור. נרדוף את המבצעים והמסייעים לו עד אשר נשיגם ונמצה איתם את הדין בכל מקום בו ינסו להסתתר מפנינו. גם הערב, נשלח תפילותינו לנחמה למשפחת אנסבכר ולבית תקוע כולו על זיו העלומים שנקטף ביד מקוללת, על החלל הגדול שהותירה אורי טובת הלב ונדיבת הנפש, בלכתה. יהי זכרה ברוך״.

השר וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני, נפתלי בנט הגיב: ״ברגעים אלו מכינים המחבלים את הרצח הנורא הבא של יהודים; קורא לרוה״מ: הפעל כבר הערב את החוק לקיזוז כספי מחבלים, השרה שקד ואני נגבה אותך בקבינט״.

שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, פגישה דחופה עם אנאטוליו נדונג מבא (Anatolio Ndong Mba) שגריר גינאה המשוונית לאו״ם המכהן החודש כנשיא מועצת הביטחון של האו"ם, ודרש שהמועצה תגנה בפומבי את הרצח של אנסבכר.

"שתיקתה של מועצת הביטחון לא תסייע למלחמה בטרור אלא תאפשר לגלי השנאה לגדול באין מפריע. בזמן שגם דממה מלווה מדיניות של משכורות למחבלים וחינוך להסתה בגיל צעיר, נערה בת 19 נרצחה באכזריות בישראל" אמר השגריר דנון והוסיף כי "על מועצת הביטחון החובה המוסרית והערכית להשמיע גינוי ברור לרצח הברברי ולפעול בתקיפות נגד תרבות הטרור ברש"פ שמערערת את היציבות באזור ופוגעת בחפים מפשע", אמר השגריר דנון.

"קרן אור עוצמתית"

מאז קיבלו את הבשורה המזעזעת ביום חמישי האחרון על הרצח המחריד של אורי אנסבכר, שהתנדבה במקום והייתה בת שירות לאומי מוכרת ומוערכת, שרויים אנשי מרכז יעלים בהלם מוחלט ומתקשים להתאושש.  

המקום השקט והקסום, מרכז טבע ייחודי לנוער בסיכון, הוכה בתדהמה לאחר שהתקבלה הבשורה על האירוע הקשה. ״כך קרה בבית המשמש מקום חמים כמעט לכל עובר אורח״, כתבה בדף הפייסבוק שלה יעלה תמר פרץ שהדריכה בעבר במרכז יעלים. 

״יעלים זה בית, המורכב ואף מושלם מכל כך הרבה גוונים. גווני האוכלוסייה של כל הארץ, גווני גילאים, גווני אנשים עם אופי שונה, שהוא שלו ומיוחד בפני עצמו. כל זאת יוצר קסם אדיר. מרכז יעלים עין יעל זה הבית, והבית שלי קיבל בשורה כל כך קשה. נוחי אורי יקירה, קרן אור עוצמתית. תחייכי אל אהוביך מלמעלה תמיד. פרח אמיתי שנקטף בטרם עת״.       

ברשות השירות הלאומי-אזרחי במסגרתו אנסבכר התנדבה התקשו לעכל את הרצח הנורא: ״אנו מרכינים ראש וכואבים את הרצח הטראגי והנפשע של בת השירות, אורי אנסבכר, שהתנדבה במסירות במסגרת שירותה. זו הייתה שנת ההתנדבות השנייה של אורי, במסגרתה ליוותה וחנכה באופן צמוד נערים ונערות עם מוגבלויות בחברה ושימשה גורם דומיננטי ואהוב בקרב הנוער עמו עבדה ובקרב הממונים עליה״. 

אמש (שישי) בשעות הלילה הודיעו צה"ל, השב"כ והמשטרה כי פלשתיני בן 19 נעצר ברמאללה בחשד לרצח. כוחות הביטחון פעלו במקביל גם בעיירה על- בירה סמוך לרמאללה. הכוחות ערכו חיפושים בבתים והחרימו מצלמות אבטחה. 

השתתפו בהכנת הידיעה: אפרת פורשר, יורי ילון, אריאל כהנא, לילך שובל, איציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר