צילום: אנטולי מיכאלו // שמרים קראנץ חלבה. ספרו לנו בתגובות איך יצא לכם

קפולסקי אצלכם במטבח

את העוגות של המותג הותיק כולנו מכירים, כעת גם אתם יכולים להכין אותן בבית • כך תכינון קראנץ' חלבה

הקונדיטוריה הנוסטלגית מציעה בבית הקפה שלה עוגות ומאפי שמרים שביניהן: קראנץ' נוגט, עוגת שמרים ריקוטה עם דובדבני אמרנה, קראנץ' חלבה, קראנץ' שמרים שוקולד, שמרים אגוזים, שטרודל תפוחים, קראנץ' ריקוטה, קראנץ' אגוזים וקינמון, עוגת שמרים פרג ומאפי שמרים אישיים.

אם אתם רוצים לנסות לאפות את העוגות הללו זה יום המזל שלכם, בחברה החליטו לשתף אתכם במתכון ל-2 יחידות קראנץ' חלבה. 

בתיאבון! 

החומרים לבצק:

25 גרם שמרים טריים

3 כוסות קמח

2 ביצים

4 כפות גדושות של סוכר

חצי כפית מלח

3/4 כוס חלב

100 גרם (חבילה קטנה) של חמאה בטמפ' החדר

המאפים שמתאימים לחורף // צילום: אנטולי מיכאלו

הכנת הבצק:

מכניסים את הביצים החלב ,הסוכר והשמרים לקערת המיקסר. מערבבים בעזרת כף. מוסיפים את הקמח המלח ומתחילים לערבב את הבצק במהירות איטית כ-2 דקות בעזרת וו לישה .

לאחר שהבצק התגבש מעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית למשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מניחים לתפיחה ל 60 דקות בטמפ' החדר ומכסים במגבת לחה.

לאחר שעה, מחזירים למיקסר לערבוב בעזרת וו לישה למשך 3 דקות ומכניסים את החמאה לתוך הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה ללילה.

חומרים למילוי חלבה:

200 גרם ממרח חלבה לאפייה

50 גרם שערות חלבה (חבילה קטנה)

חצי כוס טחינה גולמית

100 גרם שוקולד לבן מומס

שמרים קראנץ ריקוטה ודובדבנים, 48 שקלים // צילום: אנטולי מיכאלו

הכנת המילוי:

מערבבים בקערה/ או בבן מארי את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה

הכנת הקראנץ :

לחלק את הבצק לשני כדורים שווים של 400 גרם כל אחד.

לפתוח את הבצק הקר עם מעט קמח, לרדד לצורת עלה, למרוח על הבצק את מילוי החלבה בצורה שווה. לגלגל את הבצק המרוח בחלק הרחב לנקניק ,לחצות במרכז ולשזור לצורת צמה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...