"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסתמן: בשבדיה תוקם ממשלת שמאל
ארבעה חודשים לאחר הבחירות, תורכב ממשלת מיעוט חדשה בהנהגת המפלגה הסוציאל-דמוקרטית • מפלגת הימין הקיצוני, שהפכה לשלישית בגודלה בפרלמנט, מוחרמת על ידי שני הגושים
סטפן לופבן, מנהיג מפלגת השמאל הסוציאל-דמוקרטית הקים ממשלת מיעוט // צילום: איי.אף.פי. // סטפן לופבן, מנהיג מפלגת השמאל הסוציאל-דמוקרטית הקים ממשלת מיעוט // צילום: איי.אף.פי.

מסתמן: בשבדיה תוקם ממשלת שמאל

ארבעה חודשים לאחר הבחירות, תורכב ממשלת מיעוט חדשה בהנהגת המפלגה הסוציאל-דמוקרטית • מפלגת הימין הקיצוני, שהפכה לשלישית בגודלה בפרלמנט, מוחרמת על ידי שני הגושים

אלדד בק
, עודכן

ארבעה חודשים חלפו מאז הבחירות הכלליות שנערכו בשבדיה והשבוע תוקם, ככל הנראה, ממשלת מיעוט חדשה בראשות מנהיג המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, סטפן לופבן. יו״רהפרלמנט השבדיהפקיד היום (רביעי) את הרכבת הממשלה החדשה בידי לופבן, לאחר ששתי מפלגות מרכז קטנות ומפלגת השמאל הרדיקלי הודיעו שלא יתנגדו להקמת ממשלת שמאל חדשה, בהצבעה שתיערך ביום שישי.

היעדר הסכמה מצידן של שלוש מפלגות אלו להקמת ממשלת שמאל חדשה, היה מוליך את שבדיה לבחירות כלליות חדשות. לפי הערכות,מפלגת הימין הלאומניבעלת העבר הנאו-נאצי ״הדמוקרטים השבדיים״, עשויה הייתה לחזק באופן משמעותי את כוחה בבחירות כאלה. בבחירות האחרונות בספטמבר הפכו ״הדמוקרטים״ למפלגה השלישית בגודלה בפרלמנט, לאחר שקיבלו מעל ל-17% מקולות הבוחרים. שאר המפלגות, מימין ומשמאל, התחייבו לא להקים ממשלה עם הדמוקרטים, המתנגדים למדיניות ההגירה של הממשלה היוצאת.

החרם על הדמוקרטים גרם למצב שבו לשני המחנות הפוליטיים לא היה רוב להקמת ממשלה יציבה. המו״מ על הקמת הקואליציה החדשה הוא הארוך ביותר בתולדות שבדיה ותוצאתו היא ממשלת מיעוט, שעלולה לקרוס תוך זמן קצר בגלל מתחים רעיוניים פנימיים בין מרכיבי הממשלה. עם זאת, בשבדיה ראש ממשלה יכול לכהן כל עוד אין בפרלמנט רוב נגדו.

ג'ימי אקסון, ראש מפלגת הימין הקיצוני שתישאר באופוזיציה // צילום: רויטרס

בממשלה החדשה יהיו חברותהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית והירוקים,והיא תזכה לתמיכת מפלגות המרכז, הליברלים והשמאל הרדיקלי. מפלגת השמאל הרדיקלי הודיעה כי לא תתנגד להקמת הממשלה החדשה, אך הבהירה כי תצביע נגד תוכניותיה לבצע רפורמות כלכליות כדרישת מפלגת המרכז והליברלים.

שתי מפלגות המרכז הקטנות התנו את תמיכתן בממשלה בהקטנת מס ההכנסה, הפחתת הפיקוח של שוק השכרת הדירות והקשחת חוקי ההגירה לשבדיה, שהיו עד כה מהליברליים ביותר בעולם. בין היתר, צפויה הממשלה החדשה לפעול בתקיפות רבה יותר נגד פשיעה בקרב מהגרים, לאסור נישואים עם קטינות בקרב מהגרים מוסלמים, לחייב מהגרים שמבקשים לקבל אזרחות ללמוד שבדית, ולחייב מהגרים להשתלב בשוק העבודה.

הקמת ממשלת השמאל החדשה בשבדיה מהווה אכזבה לישראל, בה קיוו למהפך פוליטי במדינה שהובילה בשנים האחרונות קו אנטי-ישראלי מובהק במדיניות החוץ שלה ובשורות האיחוד האירופי. ככל הנראה, שרת החוץ הבעייתית מבחינתה של ישראל, מרגוט ואלסטרום, תכהן כשרת חוץ גם בממשלה הבאה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...