"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בִּסְעָרָה עָלָה הַשָּׁמַיְמָה": שיר לזכר קורבן אסון הכרמל

שיר חדש לזכר הנער אלעד ריבן, שנספה באסון הכרמל, יושמע בטקס פרס שר החינוך • אימו: "ביצוע מצמרר" • את השיר, שנקרא "אמא של אלעד מטלפנת אלי", כתב המשורר טובי סופר • ריבן ז"ל נהרג בהיותו מתנדב בגיל 16

,עודכן
אלעד ריבן ז"ל // צילום: פייסבוק

כשמונה שנים לאחר שאלעד ריבןבן ה־16 נספה באסון הכרמל, יוענק היום (שלישי)פרס שר החינוך לנוערמתנדב על שמו של ריבן, בטקס שיתקיים בבית הספר הריאלי בחיפה ונערך זו השנה השמינית. הטקס ייערך במעמד משפחת ריבן ושר החינוך, נפתלי בנט, ויוענקו בו אותות הוקרה לבני נוער מתנדבים מכל חלקי הארץ.

כזכור, אלעד ריבן ז"ל היה צופה אש מתנדב, ונהרג באסון הכרמל שהתרחש בדצמבר 2010, בעת שהגיע לאזור הדליקה על מנת לסייע ללוחמי האש שפעלו במקום, ומצאו את מותם אף הם. במהלך האירוע תבצע בתיה מלטינסקי בת ה־16, תלמידת התיכון האנתרופוסופי "אדם" בירושלים, את שירו של המשורר טובי סופר, "אמא של אלעד מטלפנת אלי", אשר מוקדש לאמו של אלעד ז"ל - צביה ריבן.

השיר מוקדם לה. צביה ריבן // צילום: דורון גולן, ג'יני

בשיר נכתב: "אִמָּא שֶׁל אֶלְעָד מְטַלְפֶּנֶת אֵלַי וְשׁוֹאֶלֶת אוֹתִי דְּבַר שִׁירָה. הִיא אוֹמֶרֶת: אֲנִי אִמּוֹ. אֲנִי מֵשִׁיב: אַף שֶׁלֹּא הִכַּרְתִיו, אֲנִי זוֹכֵר אוֹתוֹ. וּכְשֶׁהִיא סוֹגֶרֶת, אֲנִי חוֹשֵׁב: בַּמֶּה תְּנוּחַם עַל בְּנָהּ, שֶׁכְּמוֹ אֵלִיָּהוּ, בִּסְעָרָה עָלָה הַשָּׁמַיְמָה".

"מדובר בשיר כאב לזכרו של אלעד ז"ל, שהיה נער אוהב אדם", אמרה ל"ישראל היום" צביה ריבן. ריבן הוסיפה כי "הלחן, הביצוע והפסנתר של בתיה מלטינסקי, והצ'לו של רבקה מאיר, מצמררים אותי. מילות השיר כל כך מדויקות, והשיר כל כך מתאים לנפשו של בני בעדינות המילים שלו". ריבן הוסיפה וסיפרה על בנה אלעד כי היה "ילד נפלא, עם חיוך שלא מש משפתיו. אהבתו ניתנה לכל מי שהכירו אותו. דרך חייו היתה של התנדבות ונתינה לזולת".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר