"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי 70 שנה: קסדת לוחם מהקרבות בצפת מוצעת למכירה
חפצים של לוחמים שהשתתפו בכיבוש העיר הצפונית ובקרבות נוספים במלחמת השחרור מוצעים למכירה • בכרוז שנכתב ביום לאחר השחרור נכתב: "צפת היהודית זוכרת מה עוללו לנו השכנים הערבים"
צילום: בית המכירות קינג דייויד // צילום: בית המכירות קינג דיוויד

אחרי 70 שנה: קסדת לוחם מהקרבות בצפת מוצעת למכירה

חפצים של לוחמים שהשתתפו בכיבוש העיר הצפונית ובקרבות נוספים במלחמת השחרור מוצעים למכירה • בכרוז שנכתב ביום לאחר השחרור נכתב: "צפת היהודית זוכרת מה עוללו לנו השכנים הערבים"

משה ניסנבוים
, עודכן

המערכה לכיבוש צפת בימי מלחמת השחרור הייתה קשה וממושכת. הפלמ"ח ניסה לכבוש את העיר פעמיים תוך לחימה עיקשת מול הפורעים הערבים. הקרבות נמשכו מ16 באפריל 1948 עד 11 במאי 1948.

שבעים שנה אחרי הקרב ההרואי - מוצעים למכירה בבית המכירות קינג דיוויד פרטים אישיים שהיו שייכים לשלמה גולד, שהיה אחד ממגיני צפת באותם הקרבות. מדובר בציוד צבאי שכל חייל בפלוגה התאמן ונלחם איתו. בין היתר, מוצעים למכירה קסדה צבאית, ארבע חגורות, מימיה עם מנשא מיוחד, שני תיקים לחייל, קופסת אוכל מתכתית, תחבושות בנרתיק בד, קופסה קטנה מתכתית של עזרה ראשונה ועוד.

עוד במדור חיילים

נכה צה"ל מאשים: משרד הביטחון חייב לי מאות אלפי שקלים

הוראות של הרבנות הצבאית - בהכוונת הפורום החילוני?

הוראות של הרבנות הצבאית - בהכוונת הפורום החילוני?

• ירידה חדה במספר ההתאבדויות בצה"ל

לצד התיעוד המוחשי, מוצעים למכירה גם מכתבים, תעודות ומסמכים צבאיים מרתקים מהקרב הנועז. כך לדוגמה, יש מסמכים שמספרים על הדרכת חניכים במטווחים, רשימות של כלי נשק שחולקו ללוחמים בצפת לפי גזרות, תעודת רישיון להחזקת כלי נשק בזמן מלחמת השחרור וגם קטעי רשמים קצרים משחרור צפת בכתב ידו של אחד הלוחמים. "כוחותינו. פלוגה תוקפת הלילה על מנת לתפוס את כל המוצב. משימה: לתקוף בלילה את הכתף שלרגלי רבקה, לתפוס ולהתבסס על רבקה", נכתב. במסמך המפורט יש גם איור של שטח הלחימה והעמדות השונות.

מסמך מרגש נוסף הוא הספד בכתב יד על רבקה ויסברוד, חובשת שנהרגה במלחמה על הגנת צפת, שנכתב ע"י חייל בעיר. כמו כן, יש 35 תצלומים אישיים שנשמרו באלבום שהיה שייך לבנימין (רוסקו) פיינגוס (עשת), לוחם בגדוד השלישי של הפלמ"ח במלחמת העצמאות.

התצלומים מתעדים את חברי הפלוגה סמוך לקרבות ברחבי הארץ, במהלך אימונים וברגעי הפוגה והווי. על רבים מהם יש תיאור מאחורי התמונות בכתב יד: "בקור בירושלים הנצורה עבור קופסת סיגריות"; "יום ההשבעה לצה"ל"; "אחרי כיבוש צפת"; "תצפית על קרבות לטרון"; "יציאה למבצע יואב"; "אש על המצרים הנסוגים"; "מפקדי הנערץ דובי קליין"; "אווירה פלמ"חית בוואדי דורות"; "חיל האויר שלנו מסייר מסביבנו"; "לפני היציאה ללוד"; ועוד.

יש גם כרוז מרגש שפרסם צה"ל לתושבי צפת אחרי הניצחון. "המועקה שאפפה את כל היישוב העברי, ובמיוחד את יישובי הגליל על הניתוק והמצור של בירת הגליל – הוסרה ביום זה. הנה התגשם החזון הנכסף: צפת נוספה למערכת ההגנה של היישוב, צפת שוחררה מכבלי המצור המחפיר, ותיטול את חלקה בהקמת המדינה היהודית. היא לא תהיה יותר מבודדת. ואשר לשכנינו הערבים, צפת היהודית זוכרת במשך שנות המאורעות הקודמות וגם כיום מה עוללו לנו השכנים הערבים. על המסמך חתום: "מושל צפת".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...