"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השינוי מתחיל על הקווים: פרשת השבוע בכדורסל העולמי

חילופי המאמנים בליגת העל וביורוליג מוכיחים את עצמם, לאחר שאחוזי ההצלחה באותן קבוצות זינקו • בכדורסל המודרני מאמן צריך להתרכז בהדרכת השחקנים, ולהשאיר את הצד הניהולי לאנשי מקצוע • ומתי שיטת הניקוד המיושנת בליגת העל תתאים עצמה לאן.בי.אי וליורוליג?

,עודכן
ספרופולוס. לא הביע את השינוי המיוחל // צילום: אלן שיבר

חילוף מנצח?האם פיטורי מאמנים מביאים את השינוי המיוחל? הדעות אולי חלוקות, אבל עם המספרים קשה להתווכח.

מפתיחת העונה שלוש קבוצות בישראל החליפו מאמן. בדקתי את השפעת המהלך על התוצאות שלהן. בעידן נבן ספאחיה מאזנה של מכבי ת"א בזירה המקומית עמד על חמישה ניצחונות משישה משחקים (83 אחוזי הצלחה), מאז הגעת יאניס ספרופולוס היא עם ארבעה ניצחונות בשישה משחקים (66 אחוזים).

מכבי ראשל"צ ניצחה פעמיים בשבעה משחקים תחת צביקה שרף (28 אחוזים). מאז מינויו של גיא גודס היא עומדת על שישה ניצחונות בשמונה משחקים (75 אחוזים). עירוני נהריה ניצחה פעמיים בתשעה משחקים בהדרכתו של מיקי גורקה (22 אחוזים), ואצל אריק אלפסי ניצחה שניים מתוך ארבעה (50 אחוזים).

ביורוליג שש קבוצות כבר החליפו מאמנים. אצל ספאחיה החזיקה מכבי ת"א במאזן של שישה הפסדים בשבעה משחקים (14 אחוזים), ומאז מינויו של ספרופולוס ניצחה ארבעה מתשעה משחקים (44 אחוזים). פנאתינייקוס ניצחה שישה והפסידה שבעה לפני פיטורי צ'אבי פסקוואל (46 אחוזים), בשני המשחקים תחת ריק פיטינו ניצחה פעם אחת (50 אחוזים). באסקוניה ניצחה פעמיים בשבעה משחקים בעידן פדרו מרטינס (28 אחוזים), ואצל ולימיר פראסוביץ' היא עם חמישה ניצחונות בעשרה משחקים (50 אחוזים).

גודס. אחוזי ההצלחה שלו מספרים את הסיפור // צילום: דני מרון
גודס. אחוזי ההצלחה שלו מספרים את הסיפור // צילום: דני מרון

גראן קנאריה ניצחה שלושה מעשרה משחקים תחת סלבה מלדונאדו (30 אחוזים), ועם מחליפו ויקטור גרסיה היא עם שלושה ניצחונות בשבעה משחקים (42 אחוזים). דרושפאקה ניצחה פעם אחת בעשרה משחקים תחת אחמט צ'אקי (10 אחוזים), ומאז הגעת ארנק סלצ'וק היא עם ארבעה הפסדים וניצחון אחד (20 אחוזים). בבודוצ'נוסט המאמן החדש יסמין רפשה אימן רק משחק אחד, כך שהיא לא נכנסה לחישוב.

אפשר לראות שבישראל שתיים מתוך שלוש הקבוצות השתפרו בצורה משמעותית מאז חילופי המאמנים, וביורוליג המגמה חזקה אף יותר - בכל חמש הקבוצות אחוזי ההצלחה עלו משמעותית.

תנו למנהל לנהל ולמאמן לאמן.טום תיבודו, שפוטר השבוע ממינסוטה טימברוולבס, היה האחרון באן.בי.אי שהחזיק בשני תפקידים בו בזמן - נשיא המועדון לענייני כדורסל וגם מאמן הקבוצה. שלושת הקודמים היו סטן ואן גנדי (שפוטר במאי משני התפקידים בדטרויט פיסטונס), מייק בודנהולזר, שהחליט לעזוב בקיץ האחרון את אטלנטה הוקס, ודוק ריברס שלפני כשנה וחצי נושל מתפקידו כנשיא לוס אנג'לס קליפרס וכיום מאייש את עמדת המאמן.

המגמה הזו מבורכת. בכדורסל המודרני, במיוחד בארה"ב, צריך איש מקצוע שיסתכל על הדברים בראייה אסטרטגית ויקבל את ההחלטות לטווח הארוך, בעוד המאמן יתרכז בלאמן את הקבוצה, לשפר את השחקנים ולספק את התוצאות הנדרשות. מובן שככל שמדובר במאמנים בכירים, כך מוטב שהם יהיו שותפים להליך קבלת ההחלטות במועדון, אבל לא אלה שמקבלים אותן.

המלצה למינהלת. בכדורסל הישראלי כל קבוצה מקבלת שתי נקודות על ניצחון ונקודה אחת על הפסד, והדירוג של טבלת הליגה נקבע לפי מספר הנקודות של כל קבוצה. עובדות אלו יוצרות מצב מגוחך. נכון להיום הפועל חולון מוליכה את הטבלה עם 24 נקודות, אבל גם עם לא פחות משלושה משחקים עודפים על פני הרביעית מכבי ת"א ומשחק אחד יותר מהשנייה ומהשלישית. גם בתחתית יש מצב דומה, כשמכבי אשדוד אחרונה עם 14 נקודות, אבל גם עם שני משחקים חסרים לעומת הפועל ת"א שמדורגת מעליה.

בסיומה של העונה הסדירה לכל הקבוצות יהיה אותו מספר משחקים, כך שלשיטת הדירוג לא תהיה השפעה על זהות העולות לפלייאוף והסדר שלהן, אבל גם בשביל הנראות הגיע הזמן לשנות נוסחה ולסדר את הטבלה בצורה שתשקף נכונה את המציאות, בייחוד בהתחשב במספר הגדול של המשחקים המוקדמים והדחויים שיש בליגה.

מה קורה ברחבי העולם: באן.בי.אי, ביורוליג, בליגה הספרדית ובווי.טי.בי (הליגה המזרח אירופית) מתייחסים לאחוזי ההצלחה, ובליגה האיטלקית מעניקים שתי נקודות על ניצחון ואפס על הפסד, וכלל לא מתחשבים במספר המשחקים של כל קבוצה. רק אצל שכנותינו יוון וטורקיה נהוגה עדיין שיטת הניקוד הישן, כמו בישראל.

ריצ'ארד האוול. הפועל ת"א צריכה להיות במקום האחרון // צילום: אורן בן חקון
ריצ'ארד האוול. הפועל ת"א צריכה להיות במקום האחרון // צילום: אורן בן חקון
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר