"הלך להישבע בספר תורה בגלל ויכוח ונרצח"

כתב אישום הוגש נגד שמעון אלבז מטבריה, בגין רצח דוד אמויאל • כשבית הכנסת היה סגור אלבז דקר את אמויאל במהלך ויכוח

זירת הרצח בטבריה // צילום: דוברות המשטרה

המשטרה פענחה את רצח דוד אמויאל בן ה-32 מטבריה, בחודש נובמבר האחרון. בתום חקירה מאומצת, הגישה פרקליטות מחוז צפון כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים כנגד שמעון אלבז, בגין רצח המנוח. בין השניים התעורר ויכוח, וכשהלכו להישבע בספר תורה על נושא הוויכוח, בית הכנסת היה סגור ואלבז דקר את המנוח.

על פי כתב האישום, אמויאל נמצא בשעת ערב דקור ופצוע אנוש בכניסה לבניין בטבריה. הוא פונה לבית החולים פוריה, ולאחר מכן פונה לבית החולים רמב"ם בחיפה, שם נקבע מותו. 

מחקירת המשטרה עולה כי אמויאל שהה בביתו, עד שהנאשם עבר במקום והזמין אותו אל ביתו. זמן קצר לאחר שהגיעו השניים לביתו של אלבז, התפתח ביניהם ויכוח, שבמהלכו נגח המנוח בפניו של הנאשם. השניים יצאו מהבית וצעדו לבית כנסת שנמצא בהמשך הרחוב, על מנת להישבע בספר תורה בנוגע לוויכוח שהתפתח בין השניים. 

כשהשניים הגיעו לבית הכנסת הם הבחינו שהוא סגור, חזרו לביתו של אלבז, שם הוא תקף את אמויאל ודקר אותו עם סכין בפלג גופו העליון ובראשו. המנוח נסוג לאחור והתיישב על גדר אבן, שם המשיך הנאשם לתקוף אותו ולדקור אותו שוב ושוב. 

סמוך למקום עברו שתי נשים שצעקו לנאשם לחדול ממעשיו. אמויאל הלך ברגל לכיוון ביתו והזעיק את בני משפחתו, והנאשם חזר לביתו ונפרד מבת זוגו, ברח לבית אביו והסגיר את עצמו לתחנת המשטרה כעבור כמה שעות. 

כאמור, מותו של אמויאל נקבע בבית החולים, והמשטרה עצרה את אלבז. כתב אישום בגין רצח הוגש נגדו היום בשעות הבוקר. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר