מפגינים נגד מעצר הקטינים // צילום: יצחק קלמן // מפגינים נגד מעצר הקטינים // צילום: יצחק קלמן

"לא ניתן שיתייחסו ליהודים כמו מחבלים"

מאות הפגינו בירושלים במחאה על מעצרם של שלושה קטינים בחשד לעברה ביטחונית • הקטינים לא הורשו להיפגש עם עורך דין • "זה הסיוט של כל אמא"

מאות מפגינים הגיעו לכיכר צרפת בירושלים על מנת למחות על מעצר שלושת הנערים שנעצרו ביום ראשון, בחשד לעברה ביטחונית חמורה, ועד היום לא הורשו להפגש עם עורך דין. 

הודיה כהן בת 17 שהגיעה להפגנה אמרה לישראל היום: "באתי כי אני לא מוכנה שבמדינת ישראל שהיא מדינת היהודים שיתייחסו ליהודים כמו למחבלים. מתייחסים אליהם כלאחרון המחבלים וגם זה לא, מחבלים ערבים זוכים לראות עורך דין. אפילו אייכמן זכה לעורך דין וילדים קטינים לא ראו עורך דין. אני פונה לכל מי שיכול לעזור, תפתחו את הלב תפעלו ותעזרו, אף אחד לא שם לב לילדים רק כי הם גרים בשטחים זה נורא". 

חבר של הנערים, שהגיע להפגנה, סיפר לישראל היום כי מדובר בילדים טובים ומאוד הופתע לשמוע שנעצרו. "אלה ילדים טובים שלומדים תורה בבית המדרש כל השבוע, הם אוהבים את מדינת ישראל ולא יעשו דבר לפגוע. המשפחות שלהן במשבר קשה ומאבדות את האמון במדינה ולא מבינות מדוע נעצרו, זה הסיוט של כל אמא שהבן שלה עצור במרתפי השבכ בלי לראות עורך דין שבוע", סיפר החבר. 

מפגינים בכיכר צרפת נגד מעצר הקטינים // צילום: יצחק קלמן

קטין יהודי נוסף נעצר לפני זמן קצר בידי כוחות ימ"ר ומשטרה בירושלים.  כנגד הקטין הוצא צו חריג אשר מונע ממנו לפגוש עו"ד. ארגון חוננו מסייע משפטית לקטין, ועו"ד איתמר בן גביר ממסר מטעם הארגון: "ההערכה הזהירה היה שמעצרו של החשוד הנוסף בפרשה נועדה להציג התפתחות בחקירה כדי לנסות ולמנוע מאיתנו לפגוש את החשודים. במידה ונקבל הודעה כזו יתקיים הלילה דיון מיוחד בביהמ"ש המחוזי בלוד בפני השופט שבסר, בו נטען כי בשב"כ ובמשטרה מנסים לעשות תרגילים ולמנוע מילדים את זכותם הלגיטימית לפגוש את עורכי דינם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...