בעידן של קולינאריה בג׳ינס, המילה גורמה כמעט וזרה, הלכה ונעלמה לה. והנה אחד השפים המזוהים עמה ביותר, שף יורם ניצן, חוזר ומתהדר בה בגאווה גדולה.
צילום: משה בן שמחון
לא זאת בלבד, מדובר בגורמה כשר. זהו אולי השילוב המתבקש ביותר, שכן, המטבח העילי משגשג דווקא במחוזות הכשרים. הביקוש למטבח שף גבוה הולך וגדל, והקהל הישראלי, סוף סוף, מתחיל לזהות את הקשר ההדוק בין מלונות יוקרה ובוטיק לבין מסעדות שף מעונבות.
NOMI מסעדתו החדשה של ניצן שוכנת במלון דיויד אינטרקונטיננטל אך באותה נשימה מבקשת להתברג בזירת הקולינאריה התל אביבית ומגדירה עצמה כמסעדת שף תל אביבית המתמחה במטבח ישראלי מודרני.
האינטרפרטציה של שף ניצן לעולם הגורמה הכשר נוגעת לא נוגעת במטבחים בינלאומיים אך בהחלט מבוססת על מטבח מקומי. המנות בנויות בקפידה ובעידון רב ומשלבות ירקות רבים, דגים ובשר.
ניצן, אחד השפים הוותיקים והמוערכים בארץ ידוע בעיקר כשף מסעדת מול-ים, מי שהצעידה את ישראל אל מפת האוכל הבינלאומית וביססה את מעמדה של ישראל כמעצמה קולינארית.
מול-ים, מסעדת דגים ופירות ים רחוקה מרחק תפיסתי רב ממסעדת נומי, אך יחד עם זאת, קווים משותפים רבים לשתיים. השפה הקולינארית הגבוהה היא אזור הנוחות של ניצן. על הפער האדיר שבין לובסטרים ואויסטרים לבין משגיח כשרות ושנת שמיטה הוא מגשר בעזרת צוות מיומן, למידה מעמיקה ובחירה מושכלת של חומרי גלם וטכניקות.
בעזרת מגוון ספקים, ליווי מקצועי של מחלקת מזון ומשקאות של דיויד אינטרקונטיננטל וכשרונו הרב והמתפרץ של ניצן ניתן ליהנות מעכשיו ממטבח גורמה כשר וטעים להפליא.
בין המנות: אנטריקוט נתח אנגוס על גריל, ראגו פטריות, דלעת כבושה, רוטב קברנה (178 שקלים), נתח קצבים עשוי למחצה על הגריל, בק צ'וי, ירקות צלויים, ציר בלסמי (162 שקלים). דובר סול אטלנטי פילה דובר סול, ציר לפת ולמון גראס, אוממי, גרני סמית' (78 שקלים).
פילה לוקוס בגריל, לצד סלסלסת עגבניות סיצליאנית, זיתי קלמטה, בייבי תרד צלפים ושמן זית (176 שקלים), אספרגוס טמפורה (62 שקלים) מרק שורשים הידוע של השף יורם ניצן שמלווה אותו החל מימיו כשף מסעדת מול ים. ובגזרת הקינוחים: פיור שוקולד ולרונה שאי אפשר לעמוד בפניו, וקינוח מדהים בשם חמישה גוונים של קפוצ'ינו.
נומי, קאופמן 12, תל אביב
שעות פתיחה: ימי ראשון עד חמישי, ארוחת צהריים (15:00-13:00) וארוחת ערב (22:00-18:00
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו