"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נחשפו כללי הצנזורה של פייסבוק

תחקיר של הניו יורק טיימס חשף, על פי מסמכים שהגיעו לידיו, את מדיניות הצנזורה האחידה לכאורה של פייסבוק - שבפועל, אינה גלובלית, אינה אחידה כלל ונשענת על נוקשות, כוח אדם לא מיומן ברובו ותרגום אוטומטי

,עודכן
כללי צנזורה לא אחידים. פייסבוק // צילום: איי. פי.

כללי הצנזורה של פייסבוק עדיין לא שלמים, והם משתנים ממדינה למדינה. מה שיותר לפרסום בפייסבוק במדינה אחת, ייאסר במדינה אחרת. כך עולה מתחקיר על התנהלות צוות הניטור של פייסבוק שביצע העיתון ניו יורק טיימס.

פייסבוק נאבקת עכשיו להחזיר לעצמה את האמינות שאבדה לאחר שהואשמה בפגיעה בדמוקרטיה ובעידוד שפיכות דמים בקהילות, קטנות וגדולות. לדברי העיתון, פייסבוק המרוויחה 5 מיליארד דולרים נטו בכל רבעון, חייבת להוכיח שהיא רצינית בהסרת תוכן מסוכן ובמקביל עליה להמשיך למשוך עוד משתמשים ממדינות נוספות, ולהשאיר אותם באתר כמה שיותר. עובדי הניטור, שמספרם יותר מ-7,500 איש, מקבלים פעם בשבועיים עידכון למדיניות החברה במצגת פאוארפוינט, המפרטת מה אסור ומה מותר.

לפי העיתון, צוות של מהנדסים ועורכי דין מתכנס פעם בשבועיים לדיון על נושאים במחלוקת, ומעדכן את ההנחיות לכל העובדים בניטור תוכן בהיקף של מיליארדי רשומות במאה שפות כל יום. "זה כמו לנסות לתקן את המטוס בעודו באוויר", קובע הניו יורק טיימס.

התקנות הנוקשות מחזקות את כוחה של פייסבוק לשמש מעין צנזור לשיח הציבורי העולמי, הרבה מעבר לדעה הרווחת בעולם ומעל למה שהחברה מוכנה להודות. לידי העיתון הגיעו יותר מ-1,400 עמודים של ספרי התקנות, וניתוח של התקנות מעלה כי יש פערים רבים, דעות קדומות וגם שגיאות, שאיפשרו שפה בוטה וקיצונית בכמה מדינות, בעוד שבאחרות שיח שיגרתי מצונזר. כך למשל המנטרים נדרשו להסיר קריאות לתרומות עבור קורבנות התפרצות הר געש באינדונזיה, רק משום שאחד מנותני החסות להתרמה היה ברשימת גופים מוחרמים של הרשת החברתית.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

לדברי העיתון, המנטרים, רובם מהנדסים צעירים ועורכי דין, מנסים לזקק נושאים מורכבים ביותר לקביעה בינאריות ופשטניות של "כן" ו"לא". החברה גם מסתייעת במיקור חוץ לניטור הרשומות, והחברות החיצוניות מגייסות עובדים לא מיומנים, העובדים במרכזיות שירות טלפוניות במקביל.

מנטרים אלה מסתמכים במקרים לא מעטים על תרגום אוטומטי של גוגל, ועומדות לרשותם שניות בודדות כדי להחיל את התקנות הרבות על מאות רשומות, העוברות על המסכים שלהם בכל משמרת. המשימה שלהם כמעט בלתי אפשרית בתנאים האלה, כאשר הם צריכים לבדוק בין היתר באיזה רקע מותר השימוש במילה "ג'יהאד" או מתי אמוג'י של "צחוק בוכה" הוא למעשה אות אזהרה.

אחד המנטרים, שביקש להישאר בעילום שם, אמר כי יש תסכול רב מהתקנות, שאינן תמיד הגיוניות, ולפעמים הם נאלצים להשאיר באוויר רשומות, למרות שלפי דעתם הן עלולות להוביל לאלימות. "אתה מרגיש כאילו גרמת למותו של מישהו בכך שלא פעלת".

לדברי שרה וו, מהנדסת בכירה בתחום התוכן בפייסבוק, אומרת כי "אין זה מתפקידנו לתקן את אופן הביטוי של אנשים, אבל אנו רוצים לאכוף את הסטנדרטים של הקהילה שלנו בפלטפורמה. כאשר אתה בקהילה שלנו, אנו רוצים לוודא שאנו מוצאים את האיזון בין חופש הביטוי לבין ביטחון אישי".

מוניקה ביקרט, ראש תחום ניהול מדיניות גלובאלית, אמרה כי המטרה המרכזית היא למנוע פגיעה, ובכך החברה מצליחה. אבל שלמות, לדבריה, איננה בגדר האפשרי. "יש לנו מיליארדי רשומות בכל יום, ואנו מזהים יותר ויותר הפרות פוטנציאליות תוך שימוש במערכות האוטומטיות. אבל בהיקף העצום הזה, גם אם אתה מדייק ב-99 אחוזים, עדיין יהיו לך הרבה מאוד טעויות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר