יוסי שטרית ודודו אלמקיאס (בתמונה, מימין לשמאל) // צילום: אפיק גבאי

מתחם אוכל כשר ייפתח ברמת אביב

דודו אלמקיאס ויוסי שטרית, השפים מאחורי מסעדת "דוד ויוסף" מתכננים להקים שיפודייה ומאפייה כשרות בשכונה היוקרתית • מובטח: תמחור הוגן

השפים דודו אלמקיאס ויוסי שטרית ממסעדת "דוד ויוסף" היוקרתית, מקימים מתחם חדש וכשר ברמת אביב שיכלול בין היתר דברי מאפה ומוצרי בשר בהשקעה של בין שלושה לארבעה מיליון שקלים. 

מדובר בחלל הסעדה ברחוב איינשטיין 10 בתל אביב שגודלו 300 מ"ר. לפי התוכניות החלל ייפתח לקראת חג הפסח ויכלול שיפודייה ים תיכונית עם גריל פחמים גדול ומבחר מנות בשר וסלטים. לצד מאפייה שתציע פיצות מטאבון גדול, מיצים סחוטים, ארוחות בוקר, מאפים, לחמים ועוד. המאפייה תפתח בשיתוף עם מאפיית שיבולת השרון, בעלת הסניפים בבת ים, אשדוד וראשון לציון. 

בסמוך למתחם החדש פועלת כרגע מעדניית סוליקה של השף אבי ביטון, ולאחרונה נפתח במקום גם סניף חדש של לחמנינה. 

דודו אלמקיאס סיפר לישראל היום "הקונספט החדש יכלול שני חללים. האחד יהיה שיפודייה ים תיכונית ישראלית הארד קור בסגנון גבוה, שתתאים גם למבוגרים וגם  לילדים. אנחנו נציע בשרים בפיתה שאפשר לבוא ולקחת, נמכור בשר בוואקום שאנחנו נכין ויהיה לנו גריל פחמים שונה".

באשר לחלק המאפייה, אלמקיאס מעדכן שיוצעו בה פיצות ברמה גבוהה מבצק מיוחד שייובא מאיטליה. "נציע מאפים מיוחדים ומאפים פשוטים כדוגמת קרואסונים. בנוסף לכריכים, מיצים טבעיים, אייס קפה ועוד".


המנות של "דוד ויוסף" // צילום: אפיק גבאי

אלמקיאס טוען כי הם מביאים מאפים בתמחור זול יותר לצפון תל אביב ואלטרנטיבה למי שלא רוצה להגיע לקניון רמת אביב ולהיכנס לחניון. "בבוקר ההורים יוכלו לקנות לחמניות לילדים, לאכול ארוחות בוקר ולקנות סנדוויצ'ים ומאפים. מדובר בשכונה שקרובה לגוש הגדול, לכוכב הצפון ולשכונות באזור. השכונה תהיה מעין יחידה אחת כמו שבאזורי חן יש את הגרקו, קפה גרינברג, הגלידרייה ועוד. בשכונה זו יש  את  סופר יודה, את המעדנייה של אבי ביטון ובהמשך תפתח גם מסעדה אסייתית, כך שיש שם תמהיל נכון של בתי עסק". 

על פי התוכניות, המאפייה תפתח ב-6:30 בבוקר ותהיה פעילה עד 2-1 לפנות בוקר. השיפודייה שבסמוך לה תפתח ב-12:00 בצהריים ועד 1 בלילה. המקום יהיה פעיל גם בימי שישי עד הצהריים ובמוצאי שבת. המקום יציע 100 מקומות ישיבה בשיפודייה ויכלול גם שירות קליל יותר של מלצרים ביחס ממסעדת האם.

על ההבדלים בין המקום החדש למסעדת "דוד ויוסף" שנחשבת לפיין דיינינג אומר אלמקיאס: "זה קונספט מאוד שונה מ'דוד ויוסף'. החלטנו לפתוח מקום חדש אבל שזו לא תהיה מסעדת עילית ופיין דיינינג. שום דבר לא קל לתפעול אבל המקום החדש יהיה  קל יותר וזה קונספט שיהיה יותר קל להרוויח בו כסף". 


יוסי שטרית ודודו אלמקיאס (בתמונה, מימין לשמאל). "לא מובן מאליו להצליח בתחום" // צילום: אפיק גבאי

אלמקיאס אומר שהמסעדנים נאלצים להתמודד עם יותר ויותר קשיים בתחום כמו כוח עבודה יקר, חוק הטיפים של המלצרים ויותר בירוקרטיה, ושזה לא מובן מאליו להצליח בתחום . 

תפריט השיפודייה נמצא עדיין בבנייה, אבל יכלול את מיטב המנות המוכרות בז'אנר, כמו נתח קצבים, שקדי עגל, בשרים על עצם, קבבים שיוכנו במקום, סלטי הבית ועוד. 

מחיר פיתה עם פרגיות או קבב יעמוד על 45-38 שקלים . אלמקיאס מבהיר כי היות ומדובר בבשר כשר ומקום כשר, מדובר במחיר יקר יותר אך בכוונתם לשמור על תמחור הוגן. 

באשר לתוכניות בהמשך אלמקיאס אומר: "אנחנו בני 37 ומבשלים במשך 20 שנה. אנחנו אנשי עסקים ומזהים הזדמנויות עסקיות. הקמנו שתי מסעדות בסנט פטרסבורג ובמוסקבה וסיימנו את הפרויקט. בקרוב נפתח סניף של 'סוסו אנד סאנס' בקריון בקריית ביאליק, וכמו כן אנחנו עובדים על מקום חדש בנמל תל אביב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו