"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נשבית הלימודים - בגלל בי"ס למסתננים"
הורים בדרום ת"א: "לא נשלח ילדינו ללימודים עד שהעירייה תבטל את הקמת ביה"ס" • העירייה: "ביה"ס החדש לא ישנה את צביון מוסדות החינוך הקיימים"
הורים לתלמידים ב"שורשים" // צילום: יוסי זליגר // הורים לתלמידים ב"שורשים" // צילום: יוסי זליגר

"נשבית הלימודים - בגלל בי"ס למסתננים"

הורים בדרום ת"א: "לא נשלח ילדינו ללימודים עד שהעירייה תבטל את הקמת ביה"ס" • העירייה: "ביה"ס החדש לא ישנה את צביון מוסדות החינוך הקיימים"

דניאל רוט-אבנרי
, עודכן

הורים לילדים בבתי ספר יסודיים בשכונת שפירא ובקריית שלוםבדרום תל אביבהחליטו להשבית את הלימודים מיום ראשון, ולא ישלחו את ילדיהם לבתי הספר.

לדבריהם, עיריית תל אביב החליטה להקים בית ספר יסודי חדש באזור, שעתיד לשמש את ילדי המסתננים בדרום העיר. בעקבות זאת, הם חוששים, יאבדו בתי הספר הממלכתיים־דתיים את צביונם.

ישראל ורד (34), אב לשניים, תלמידי כיתות ב' ו־ה' בבית הספר "שורשים" בשכונת שפירא, אמר ל"ישראל היום": "בשבועיים האחרונים גילינו שהעירייה הולכת להקים בית ספר יסודי חדש בשכונה שלנו, וההרשמה אליו מתחילה בעוד עשרה ימים. לא ברור מה הבהילות של העירייה לפתוח בית ספר חדש בשכונה, כשאין הצדקה מספרית מבחינת מספר הילדים בשכונה".

ורד, שמשפחתו היא ממקימי השכונה לפני 75 שנים, מוסיף כי "החשש שלנו הוא שזה הולך להיות בית ספר למסתננים. אנחנו יודעים שהילודה, רק בשנת 2017, עמדה כאן על כ־1,700 תינוקות אריתריאים וסודאנים. אם עושים את החישוב לשנת 2023, מבינים שבית הספר הזה למעשה נבנה עבורם. זה יהפוך להיות בית ספר לפליטים - ואיפה זה יעמיד את הילדים שלנו?"

הבעיה העיקרית של ורד וחבריו, ההורים בשכונות האחיות, היא איבוד צביון בתי הספר. בית הספר "שורשים" הוא ממלכתי־דתי. לדבריהם, בית הספר החדש הוא ממלכתי, ותוכנית החינוך שלו היא בהתאם, ומי שיצטרכו לספוג את השינוי הם ילדיהם. עוד מבהירים ההורים כי "העירייה בחרה להקים בית ספר שאינו ממלכתי־דתי אלא רק ממלכתי, כדי לאפשר לילדי המסתננים ללמוד שם".

יו"ר ועדת ההורים בבית הספר "נופים", אביעד יששכר (44), אב לשלושה תלמידים בכיתות א' ו־ג', אמר ל"ישראל היום" כי "נוצרה בשכונה קבוצה חדשה והפוכה אלינו, של הורים עם ערכים מהפכניים רדיקליים שמאמינים בחינוך על בסיס תחושות קיפוח. זה ברור שהחינוך בבית הספר שעתיד לקום יהיה בסגנון אקטיביסטי, במקום חינוך להיות אזרחים שווים.

"העירייה עושה על הילדים שלנו ניסוי חברתי שמגיע כתוצאה מלחצים פוליטיים. אנחנו מתחילים בעיצומים בבתי הספר, ולא נחדל ממאבקנו הצודק".

ביום ראשון צפויה שביתה בת שעתיים בבית הספר "נופים", ביום שני תהיה השבתה לשעתיים בבית הספר "שורשים" וביום רביעי ההורים ישביתו את שני בתי הספר לכל היום. ההורים משני בתי הספר הבהירו: "נשבית את הלימודים בבתי הספר, עד שייצא לעירייה עשן לבן מהאוזניים והיא תצטרך לדחות את החלטתה".

אף שהתבקשה להתייחס מפורשות לנושא המסתננים, בחרה עיריית תל אביב־יפו להתעלם משאלת הקמת בית הספר ומסרה את התגובה הבאה: "לעירייה אין כל כוונה לשנות את צביונם של בתי הספר הממלכתיים־דתיים בשכונות שפירא וקריית שלום, אלא לבנות לצד בתי הספר הקיימים בית ספר ממלכתי חדש שייתן מענה לכ־60 ילדים המתגוררים בשכונות אלה ומשתייכים לזרם הממלכתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...