"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גמר MKR: תנו לנו עוד מרותי ברודו
אתמול שודר גמר ריאליטי הבישול של קשת, ואם יש דבר אחד ברור הוא שהקלף המנצח של התוכנית היא המסעדנית הוותיקה שהביאה משב רוח רענן בסגנון השיפוט שלה • השאלה היא - בשביל מה היה צריך את אייל שני? • ביקורת טלוויזיה
אייל שני, חיים כהן ורותי ברודו בגמר MKR, אמש

גמר MKR: תנו לנו עוד מרותי ברודו

אתמול שודר גמר ריאליטי הבישול של קשת, ואם יש דבר אחד ברור הוא שהקלף המנצח של התוכנית היא המסעדנית הוותיקה שהביאה משב רוח רענן בסגנון השיפוט שלה • השאלה היא - בשביל מה היה צריך את אייל שני? • ביקורת טלוויזיה

אפרת מלטר
, עודכן

נדמה שאי אפשר לברוח מתכניות הבישול. עם ישראל יושב מדי ערב לאכול את הסלט והחביתה שלו ואז, מסתבר, יושב לצפות במנות מפתות הרבה יותר בטלוויזיה. בחודשים האחרונים היתה לו בחירה בין "מאסטר שף: קונדיטור" של רשת ל"MKR: המטבח המנצח" של קשת, כששתי התוכניות שודרו בחלק מהזמן חמישה ימים בשבוע.

MKR, ריאליטי הבישול של קשת, מבוססת על פורמט אוסטרלי שבו זוגות של בשלנים מתחרים ביניהם על הגשת ארוחות, עליהן הם מקבלים ניקוד מהמתחרים האחרים ומצוות השופטים. אל פרק הגמר ששודר אתמול (יום ב') הגיעו ארבעה זוגות: הנשואים אסתר ויהונתן, בני הזוג עדן ועומר, הדודה והאחיין לבנה וחי וזוג החברות התל אביביות ללי ושמרית.

לרגל הגמר החליטו קברניטי התוכנית להביא שחקן חיזוק לשופטים: השף אייל שני הצטרף אל המסעדנית רותי ברודו ואל השף חיים כהן ששפטו לאורך העונה. כמו בכל מה שקשור לטעם, גם באוכל יש טרנדים ואופנות. זוכרים בשנות השמונים, איך הכל היה מוקרם? אז אייל שני הוא סוג של טרנד כזה, אבל יש תחושה שעבר זמנו. לא בגלל יכולות הכנת המזון שלו, חלילה, בגלל הדרך שבה הוא שופט את המנות.

אם היה משהו מרענן בתוכנית הזו הרי שהיתה זו רותי ברודו, שבמשפט אחד או בכמה מילים סיכמה את גזר הדין שלה, כמו הקיסרים הרומיים ותנועת האגודל שלהם. היא אהבה או לא. זה היה טעים או לא. הלאה. העובדה שלפריקסה שעליו עמלו אסתר ויהונתן יש מודעות עצמית היא לא סיבה מספיק טובה להאט את קצב התכנית עם עוד פרץ התפלספות של שני. לרגע מפחיד אחד היה נדמה שבירבור היתר של שני משפיע על ברודו, שגם הודתה שיש לה נטייה להידבק. מי שהלך לאיבוד בין השניים האלה הוא חיים כהן, שדווקא כן מעניין לשמוע את הדעה העניינית שלו, אבל בדינמיקה שנוצרה הפך להיות יותר מנחה וקריין רצף מאשר שף, וחבל. אגב, לברודו לא היו הערות שליליות לכל אורך הגמר, ומלבד מנה או שתיים שעוררו ויכוח בין השופטים היה ברור שהם נהנו מהמנות.

לא רק לפריקסה מעורר התיאבון של זוג הבשלנים מצפת היתה מודעות עצמית, גם בני הזוג שבישלו אותו, אסתר ויהונתן, הראו את היכולת המופלאה הזו. כשהם שמעו את חי ולבנה מהעמדה הסמוכה גוערים בלחץ זה בזה - הם נבהלו: "גם אנחנו נשמעים ככה?". מבחינת מנצחים בריאליטי לזוג הזה יש הכל: חן, הומור עצמי, יכולת תקשורת נהדרת גם בשיא הלחץ ומניירות משעשעות. אה, וזה עוזר שנראה שהם גם יודעים מה הם עושים במטבח.

ובכלל, במשך שעתיים וחצי הוצגו לצופים מנות מעוררות תיאבון אחת אחרי השנייה. אפשר היה לוותר קצת על יצירת המתח סביב הכנת כל מנה, כאילו היינו בסרט אקשן בשיא סצינת המרדף. אבל בסופו של דבר הניוקי של ללי ושמרית, המפרום של חן ולבנה, הקינוח המנצח של אסתר ויהונתן - הכל נראה כל כך טוב, והעלה את השאלה המתבקשת: איפה מוצאים מפרום ב-23:00 בלילה?!

בסוף התוכנית, אחרי שהתברר שאסתר ויהונתןניצחו, התבשרנו שהחיפוש אחרי הבשלנים הבאים כבר החל, כלומר עונה שנייה של התוכנית יוצאת לדרך. אם חשבתם שריאליטי הבישול עומד למצות את עצמו, אז לא. הוא נשאר איתנו. הקלף המנצח של קשת ב-MKR הוא ללא ספק רותי ברודו, דמות מרשימה מאוד ובעלת ניסיון של שנים בתחום המסעדנות, שלא מנסה להתאים את עצמה למסך הקטן. הנוכחות שלה על המסך, נאמנה למי שהיא ולא מנסה להתנחמד, היתה חידוש מרענן (שבלט אתמול במיוחד מול השטאנץ הוותיק של אייל שני). הליהוק של ברודו היה סיכון שקשת לקחו, וההימור הזה הצליח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...