"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ליצור אור מחושך: האיש שבונה חנוכיות מקסאמים
ירון בוב החליט ליצור לימונדה מהלימון, ולנצל את הקסאם שכמעט הרג אותו למטרות שונות לחלוטין • "זה סמלי שמתוך הטרור והרוע יוצא אור", הוא מספר על חנוכייה שהכין
צילום: משה ניסנבוים

ליצור אור מחושך: האיש שבונה חנוכיות מקסאמים

ירון בוב החליט ליצור לימונדה מהלימון, ולנצל את הקסאם שכמעט הרג אותו למטרות שונות לחלוטין • "זה סמלי שמתוך הטרור והרוע יוצא אור", הוא מספר על חנוכייה שהכין

משה ניסנבוים
, עודכן

עבור תושבי יישובי עוטף עזה הרקטות שנורו לפני כחודש מהרצועה כבר הפכו לשגרה עצובה. אומנם, הסדר גודל היה משמעותי מהרגיל, אולם הריצה לחדר המוגן עם הישמע אזעקת צבע אדום כבר כמעט הפכה להרגל נורא.

מי שהחליט להפוך את העניין מלימון ללימונדה הוא ירון בוב, אומן פסלים בגבול רצועת עזה. הוא התחיל לעסוק בנושא כמעט במקרה לפני 12 שנה, כשדרך בטעות על מזלג, וכששיחק איתו הבין שהדבר יכול לסייע לו לתרפיה, להפרעת הקשב והריכוז שיש לו. הוא הציע אז למנהל בית הספר שבו הוא לימד חוג מחשבים להעביר סדנת פיסול לתלמידים, וכך החלה ההתאהבות שלו בנושא.

לפני כמה שנים נשמעה אזעקת צבע אדום במהלך אחד מהשיעורים בנפחייה, ושניות מאוחר יותר נפלה רקטה במרחק של עשרה מטרים ממנו. בוב סבל כתוצאה מהנפילה מטראומה, ולאחר שחזר לנפחייה לנקות את המקום, הוא החליט לחתוך את חלקי הרקטה לטבעות ולייצר ממנה פסלים. וכך, במקום ללכת לפסיכולוג, הוא מצא דרך יצירתית ובעיקר מקורית להתמודד עם ירי הטילים של החמאס מעזה לישראל. הוא פשוט הופך אותם למזוזות, פרחים, ציפורים, וכן – גם חנוכיות. את אותם פרחים, אגב, נתן בין היתר לנשיא שמעון פרס ז"ל, למזכ"ל האו"ם לשעבר באן קי-מון, להילרי קלינטון, לטוני בלייר, לראש עיריית שדרות ולמשפחות בעיר.

"אחרי כמה ימים שבהם הייתי בבית עם מצב רוח רע רציתי להוציא את זה על משהו", הוא מספר. "התחלתי לפרק ולחתוך את הרקטה שפגעה לידי. הכנתי ורדים ופרחים. מאז הרקטה שנפלה בנפחייה שלי אני הופך את הרקטות והקסאמים לפרחים וסמלי שלום". הרקטות היחידות שבהן הוא לא עושה שימוש הם כאלו שפגעו בבני אדם, זאת מכיוון שלטעמו הם בעלי אנרגיה לא טובה, והוא לא רוצה לגרום לפרחים שלו לנבול.

הסדנה של בוב // צילום: משה ניסנבוים

בשנה שעברה, מספר בוב, הוא הדליק את הנר הראשון של חנוכה בניו יורק, באמצעות חנוכייה מיוחדת שבה מקסאמים. "זה סמלי שמתוך הטרור והרוע יוצא אור, וזה היה אירוע מרגש מאוד. יש כמה חנוכיות כאלו ברחבי הארץ והעולם", הוא מציין. חנוכייה שנמצאת כרגע בעבודה מיועדת לבית חב"ד באנגליה.

בוב מעביר הרצאות וסדנאות, שבהם הוא מראה למבקרים ולתיירים כיצד הוא מכין את החנוכיות והחפצים השונים. "אני משתדל שרוב הפריט יהיה מהרקטה, אבל יש חלקים שאי אפשר. למשל, את התחתית של הפרח שאני עושה בצורת ארץ ישראל או הבסיס הקשיח והמורכב של החנוכייה הגדולה".

"יש לי הסכם עם גופי הביטחון והמשטרה וגם עם כאלו מהחירום וההצלה שאני יכול לקחת את מה שנשאר מהטילים של כיפת ברזל, הטילים של החמאס והרקטות. זאת עבודה מורכבת שדורשת חיתוך מדוייק ועבודה קשה אבל התוצאות מדהימות. אני מוכר את זה גם לתיירים", מציין בוב.

לבוב יש סוגים שונים של מתכת שמהם הוא מייצר את החפצים השונים, כשדווקא את תשמישי הקדושה, כדוגמת מזוזות, הוא אינו מייצר מקסאמים. "אני מייצר אותם מהטיים שלנו, שאנחנו מיירטים במסגרת מערכת כיפת ברזל. הם לא נורו לפגוע אלא להגן, והמטרה היא סמלית – להראות שכפי שהטילים הגנו עלינו, כך גם המזוזה שומרת עלינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...