קפולסקי חוזרת: הסניף הראשון ייפתח ברמת השרון

רשת בתי הקפה המיתולוגית נפתחת מחדש • לקונים יוצעו העוגות המיתולוגיות ומוצרים חדשים • הבעלים: "נעשה טוב לקולינריה"

עוגת מוס גבינה ושוקולד של הרשת

רשת בתי הקפה קפולסקי, אשר ליוותה אותנו בשנות ה־80 וה־90, נפתחת מחדש. היום בערב צפוי להיפתח הסניף הראשון של הרשת ברמת השרון. הסניף יציע בין היתר את העוגות המיתולוגיות של המותג, דוגמת סברינה וטורט היער השחור. בהמשך צפויים להיפתח סניפים נוספים בפריסה ארצית. 

קונדיטוריית קפולסקי הוקמה בשנת 1934 בליטא על ידי בני משפחת קפולסקי. בני המשפחה עלו לארץ בשנות ה־50 ופתחו את הסניף הראשון ברחוב אלנבי בתל אביב. 

סברינות // צילום: אנטולי מיכאלו

בהמשך, נפתחו סניפים נוספים של הקונדיטוריה בפריסה ארצית. הרשת זכתה להצלחה גדולה, והחלה למכור זיכיונות למפעילים נוספים, ובשנת 2001 רשת בתי הקפה מנתה 50 סניפים. ב־2002 מכר דוד קפולסקי את הרשת וכיום הוא מתגורר עם משפחתו באוסטרליה. 

ב־2015 נרכשה הקונדיטוריה הגדולה של קפולסקי לרבות הציוד, המתכונים, שיטות העבודה והקניין הרוחני שלה על ידי לירון אנגל, בעלי קונדיטוריות ותיקות. אנגל, הבעלים של החברה, סיפר ל"ישראל היום": ""גדלתי על קפולסקי. אני דור שלישי לאפייה ובמשך 25 שנים אני נושם קמח. קפולסקי היא מייסדת הקונדיטוריה והקולינריה הישראלית, למעשה כולנו גדלנו על קפולסקי. עשינו מתיחת פנים ל-2018, 20 אחוזים מהעוגות שלנו הן מהניינטיז כמו הסברינות ועוגת היער השחור ו-80 אחוזים של עוגות חדשות ומתוחכמות".

כבר לא משתמשים במרגרינה. קפולסקי // צילום: אנטולי מיכאלו

"בתקופה ההיא ידעו לעבוד עם חומרי גלם מסוימים, ישראל עשתה קפיצה קולינרית והיום אפשר לומר שקפולסקי עשתה את הקפיצה הזו עם התאמה ל-2018. לדוגמה אנחנו לא מכירים במה שהיה בכל מטבח בעבר - המרגרינה", אומר אנג'ל.

בנוגע לחומרי הגלם אומר אנגל כי, "שיפרנו את המוצרים והפכנו את העוגות המיתולוגיות שלנו לכאלה שעשויות משמנות וגנאשים". על התגובות לשינוי של המותג אומר אנג'ל: "יש צונאמי של תגובות, זה נוגע לכל בנאדם ברחוב, אנו חושבים שהכניסה מחדש של קפולסקי לקולינריה הישראלית תעשה טוב לצרכנים הישראלים, המותג הוא כמו יין שמשתבח עם השנים, אתם  תראו את הבציר של 2018 ותיווכחו". 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר