"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דגים מהונדסים גנטית יעקבו אחר צוללות?
חוקרים, בסיוע הצבא האמריקני, בוחנים אפשרות להנדס גנטית בעלי חיים ימיים • "מסוגלים לספק פתרון בתוך שנה", הצהירה חוקרת
מרגל פוטנציאלי // צילום: משה חי

דגים מהונדסים גנטית יעקבו אחר צוללות?

חוקרים, בסיוע הצבא האמריקני, בוחנים אפשרות להנדס גנטית בעלי חיים ימיים • "מסוגלים לספק פתרון בתוך שנה", הצהירה חוקרת

אסף גולן
, עודכן

צבא ארצות הברית מסייע במחקר שבוחן אפשרות להנדס גנטית בעלי חיים ימיים לצורך מעקב אחרצוללותהאויב. במחקר שנתמך על ידי מעבדת מחקר של הצי האמריקני, מלמד כי ניתן לשנות את המבנה הגנטי של אורגניזם ימי נפוץ יחסית, כדי שאלו יגיבו בצורה ניתנת לזיהוי של חומרים לא טבעיים מסוימים, כדוגמת מתכת או דלק, שהושארו מאחור על ידי צוללות חולפות.

"ניתן ליצור אות חשמלי כאשר חיידק נתקל במולקולה כלשהי בסביבתו", ציינה שרה גלבן, חוקרת באוניברסיטת ג'ון הופקינס. לטענתה, ניתן להשתמש בביוטכנולוגיה זו על מנת לזהות ולעקוב אחר צוללות. "אספנו מסד נתונים עצום מבדיקת סביבת הגידול של מערכות טבעיות אלו".

על פי החוקרת, ישנם ראיות מוצקות לכך שפריצת דרך בתחום אפשרית, והם מסוגלים לספק פתרון לצבא האמריקני בתוך שנה בלבד. "אם נוכל לנצל את היכולת המולדת של אורגניזמים חיים, שנמצאים בכל מקום באוקיינוסים, נוכל להרחיב את יכולתנו לעקוב אחר פעולות היריב ולעשות זאת בדיסקרטיות", אמרה לורי אדורנטו, מנהלת תוכנית PSLS (תוכנית חיישנים לאקלים חיים) בהצהרה שפורסמה באתר " military times".

בצבא האמריקני כבר הקדישו 45 מיליון דולר לשימוש בביולוגיה סינטטית כדי לקדם את יכולות ההגנה של ארצות הברית, וסכום זה יעלה משמעותית אם אכן הטכנולוגיה החדשה תיכנס לפעולה. "הצוות שלנו בוחן דרכים שבהן ניתן לתכנת מחדש תאים שכבר קיימים בסביבה, כדי ליצור פלטפורמות ידידותיות לסביבה להפקת מולקולות וחומרים מועילים לצורכי ביטחון", אמרה ד"ר קרלטה סאליבן, חוקרת במעבדה של חיל האוויר האמריקני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...