"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הונגריה תיאבק באנטישמיות

הממשלה תשקיע בתחום כ־1.5 מיליון יורו בכל שנה • בין הצעדים: תיקוני חקיקה, הקמת "קו חם" ובדיקת תוכניות הלימודים בכל אירופה

,עודכן
צלב קרס בהונגריה // צילום ארכיון: רויטרס // צלב קרס בהונגריה // צילום ארכיון: רויטרס

בימים האחרונים קיבלה ממשלת הונגריה החלטה להשקיע 1.5 מיליון יורו מדי שנהבמאבק באנטישמיות ברחבי אירופה.

ההודעה על כך תימסר היום בשעות אחר הצהריים במסגרת מסיבת העיתונאים השבועית של השר גרגלי גוליאש.

חשיבות ההחלטה טמונה בכך שמדובר בהשקעה שנתית שתעוגן בבסיס התקציב. החלטת הממשלה, שקודמה על ידי מנכ"ל משרד רה"מ, השר גרגלי גוליאש, תיושם החל מתחילת השנה הבאה ובמסגרתה תיתמך פעילות במגוון זירות. בכלל זה במערכות המשפט והחינוך, במערכות ממשלתיות וציבוריות.

בין הפעילויות שייתמכו במסגרת ההחלטה: בדיקה מקיפה של המסגרות המשפטיות בכל מדינות האיחוד האירופי, כדי לגבש צעדים ברמת המדיניות המשפטיתלמאבק באנטישמיות. כמו כן, קידום יוזמות חקיקה חדשות ותיקון חקיקה קיימת למאבק באנטישמיות, הקמת "קו חם" הפועל 24 שעות לדיווח על תקריות אנטישמיות, בדיקה מקיפה של תוכניות הלימודים בכל מערכות החינוך, "מוניטורינג" אנטישמיות עם דגש מיוחד על פעילות BDS בכל השפות הרשמיות, וכן בערבית ובטורקית לשם בניית תוכניות פעולה כנגד אנטישמיות בהתאם לממצאים ועוד.

את הפעילות ברחבי אירופה יובילו חברים בקהילה היהודית בהונגריה והשלוחה המרכזית של הארגון תפעל מבריסל,בירת האיחוד האירופי.

הרב שלמה כובש, רב הקהילה היהודית ההונגרית המאוחדת, אמר ל"ישראל היום": "אנחנו בקהילה יודעים להעריך מעשים ומייחסים פחות חשיבות לדיבורים. בעולם המודרני, המציף אותנו בנרטיבים שונים ואשר בו האמת מאותגרת כל העת, למעשים נודעת חשיבות רבה. ממשלת הונגריה עושה כאן מעשה חשוב למאבק באנטישמיות ואני מברך אותה על כך. אני קורא לממשלות נוספות באירופה לעשות מעשה. עם התגברות האנטישמיות, ימי הדיבורים תמו וחלפו. הגיע הזמן למעשים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר