"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הגוף הביטחוני-פרטי שיילחם בגניבת האבוקדו
בעקבות מקרים רבים של גניבת אבוקדו - הוקמה התארגנות פרטית שתפעל במתכונת של מערכת ביטחון חברתית שתזניק חקלאים לטיפול במקרים של חדירה לשדות וגניבת פרי • מערכת "אשכולות קריאה מהירה" שהוקמה על ידי "חקלאי גרנות" החלה לפעול במטעי החקלאים מאזור השרון
אבוקדו בבית אריזה | צילום: חגי נתיב

הגוף הביטחוני-פרטי שיילחם בגניבת האבוקדו

בעקבות מקרים רבים של גניבת אבוקדו - הוקמה התארגנות פרטית שתפעל במתכונת של מערכת ביטחון חברתית שתזניק חקלאים לטיפול במקרים של חדירה לשדות וגניבת פרי • מערכת "אשכולות קריאה מהירה" שהוקמה על ידי "חקלאי גרנות" החלה לפעול במטעי החקלאים מאזור השרון

, עודכן

מיזם חברתי חדש של חקלאים החל לפעול לאחרונה במטרה לצמצם באופן דרמטי ואולי אף לשים קץ, את מכת הגניבות של האבוקדו, שהוא הפרי העומד בראש רשימת הפירות הנגנבים בישראל. ההתארגנות הוקמה על ידי "חקלאי גרנות", חקלאים מ-43 קיבוצים ומושבים שיתופיים מאזור קיבוץ נחשונים שממזרח לפתח תקווה ועד לקיבוץ החותרים הסמוך לחיפה.

באמצעות מערכות טכנולוגיה חכמה הכוללות מצלמות, רחפנים, מערכות ניווט, מערכות אוטומטיות של התראות ומשלוח הודעות - מפעילים החקלאים "אשכולות קריאה מהירה" - צוותים של חקלאים ואזרחים מתנדבים המחולקים לפי אזורי פעילות, המוכנים להיענות בכל רגע נתון לקריאות של ניסיונות חדירה או גניבות ממטעים ולהגיע במהירות לנקודת ההתראה.

על פי משטרת ישראל, מדובר במכת מדינה וכי בשנתיים האחרונות הפך האבוקדו לפרי הכי גניב בישראל. העובדה שמחירי האבוקדו גבוהים באופן יחסי מביאה לכך שכנופיות וארגוני פשע המתמחים בגניבות חקלאיות גונבים מדי שנה עשרות אלפי טונות של הפרי הנחשק, והנזק שנגרם לחקלאים נאמד בעשרות מיליוני שקלים. לאחרונה דווח כי עקב ריבוי הגניבות החליטו במשטרה שלא להסתפק בעונשי מאסר על תנאי או בעבודות שירות ולדרוש עונשי מאסר בפועל ומעצרים עד תום ההליכים, כדי להילחם בתופעה ולהרתיע אחרים מביצוע גניבות של אבוקדו.

לדברי ערן רותם, סמנכ"ל תפעול ב"אבוקדו גרנות", עשרות מגדלים, שחלקם סובלים ממכות גניבה באופן כמעט יומיומי, כבר הצטרפו להתארגנות. "הניסיון מלמד כי חקלאי אשר יוצא לשטח בעקבות התראת גניבה במטעו, יצליח להניס את הגנבים מעצם נוכחותו במקום, רעש תנועת רכבים, כלבים וכו'. אך לא תמיד יש באפשרותו לעשות זאת מהיותו יחיד, מרוחק ולא זמין להגעה למטע וגם אם מצליח לעשות זאת, הוא מעמיד את עצמו במצבי סיכון העלולים להסתבך. מסיבה זו פועלת ההתארגנות החקלאית כערבות הדדית שמשרתת את כל השותפים בה. הגעה של מספר רב של חקלאים יחד ובמהירות היא כוח הרתעה, כזה שגם אם הצליחו העבריינים להימלט, הם מבינים שגדול הסיכוי שייתפסו אם יחזרו לגנוב באזור זה - דבר שמניס את הגנבים עוד בטרם ביצעו את זממם". לדבריו, בכל מקרה שכזה, מוזעקים מיד גם צוותי מג"ב או משטרה מקומיים, שאם נדרש, הם מבצעים את המגע הישיר עם העבריינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...