"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יום בסל: מחסור בבצל בשוק
מחיר הבצל זינק, ומשרד החקלאות מאשים את הסוחרים בשמירת תבואה בקירור כדי להעלות מחירים
הבצל מזנק // צילום: יהושע יוסף // הבצל מזנק // צילום: יהושע יוסף

יום בסל: מחסור בבצל בשוק

מחיר הבצל זינק, ומשרד החקלאות מאשים את הסוחרים בשמירת תבואה בקירור כדי להעלות מחירים

מערכת היום
, עודכן

משרד החקלאותמאשים סוחרים כי הם גורמים במכוון לעלייה במחירי הבצל. "סוחרים מחזיקים כמויות בצל גדולות בקירור ולא מעבירים אותם לשוק מתוך רצון לקבל מחיר מופרז לבצל מהצרכנים", נכתב בהודעת המשרד.

במשרד אומרים כי אכן יבול הבצל קטן בשל וירוס "הלבנת הקש" ופגעי מזג האוויר, אך אין זה מצדיק את המצב הנוכחי של שליטה ב"הזרמת" מהמחסנים לשוק.

המחיר הסיטוני "הרגיל" בעונה זו לבצל בישראל עומד על 3-2.5 שקלים לק"ג, אך עתה המחיר הסיטוני עולה מיום ליום. בשבוע שעבר עמד המחיר הסיטוני על 4.7 שקלים, ובתחילת השבוע עלה ל-5.2 שקלים לק"ג, אתמול עלה עוד ל-5.6 שקלים ואילו היום (שלישי) כבר הגיע ל-7 שקלים לק"ג, והיד עוד נטויה.

לדברי משרד החקלאות, "בימים האחרונים מחירי הבצל עולים בצורה קיצונית ולא בצדק. ישנן כמויות בצל מספיקות במחסנים של סוחרי הבצל, ביניהם גם חקלאים גדולים המגדלים בצל ו"משחררים" את כמויות הבצל בצורה מדודה וקטנה על מנת לקבל מחירים מופרזים עבור הבצל. בעקבות כך, פתח משרד החקלאות את האפשרות לייבוא בצל מהעולם באופן בלתי מוגבל על מנת לאלץ את הסוחרים להוציא את הסחורה מהמחסנים במחיר סביר ולהביא למחיר סביר לצרכן. ברם, יש סיכוי קטן להצלחת פתיחת השוק לייבוא לאור המחסור הקיים באירופה בבצל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...