"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנבחרת לא מתרגשים: "כבר התרגלנו להפגנות"
בהתאחדות ובנבחרת ישראל לא מתרגשים מהמחאות הצפויות מצד אנשי ה־BDS לפני המשחק הקריטי ביום שלישי מול סקוטלנד בליגת האומות • האבטחה סביב בית המלון בגלאזגו צפויה להיות גבוהה • המאמן אנדי הרצוג ישמור על ה־11 שפתחו מול גואטמלה; ערן זהבי ימשיך בהרכב
צילום: אלן שיבר // ערן זהבי עם חברים. עם הפנים לסקוטלנד

בנבחרת לא מתרגשים: "כבר התרגלנו להפגנות"

בהתאחדות ובנבחרת ישראל לא מתרגשים מהמחאות הצפויות מצד אנשי ה־BDS לפני המשחק הקריטי ביום שלישי מול סקוטלנד בליגת האומות • האבטחה סביב בית המלון בגלאזגו צפויה להיות גבוהה • המאמן אנדי הרצוג ישמור על ה־11 שפתחו מול גואטמלה; ערן זהבי ימשיך בהרכב

, עודכן

נבחרת ישראל צפויה להמריא היום בצהריים לגלאזגו לקראת המשחק המכריע שלה ביום שלישי בליגת האומות מול סקוטלנד. במשלחת הישראלית, שתכלול כרגיל גם אנשי אבטחה, מתכוננים גם לכמה הפגנות אנטי־ישראליות שמאחורי חלקן עומד ארגון ה־BDS.

בכל מקרה, בית המלון שבו מתאכסנת הנבחרת יאובטח ברמה גבוהה וראשי ההתאחדות הבהירו כי המטרה היא לנתק כל עניין פוליטי מהשחקנים.

"כבר התרגלנו להפגנות, זה לא הגיע לשחקנים בעבר ולא ניתן שזה יפגע בהם גם הפעם", אמר גורם בהתאחדות, "המטרה של הארגונים הללו הם פגיעה בישראל וגם בנבחרת הכדורגל שלה. לו הם רק היו מבינים שבנבחרת הזו משחקים שבעה שחקנים ערבים־ישראלים".

הפגנה אנטי־ישראלית באירופה. כמה מאות צפויים להגיע // צילום: אי-פי

כצפוי, ההפגנה הגדולה מתוכננת ליום המשחק, ומלבד אנשי BDS סקוטים ומיעוטים איריים אשר חיים בגלאזגו, יגיעו גם מספר פעילים אנטי־ישראלים מרחבי אירופה. הצפי הוא לכמה מאות מפגינים בכמה מוקדים שונים. עדיין לא ברור אם יתאפשר להם להביע מחאה פוליטית גם מחוץ לאצטדיון "המפדן פארק" שבו צפוי להיערך משחקה של הנבחרת.

"הבוסים" האמיתיים

בנבחרת התעסקו בתמונה שהעלה הקשר בירם כיאל, יחד עם כל בני המיעוטים בנבחרת, תחת הכיתוב "הבוסים". השחקנים שוחחו בינם לבין עצמם, וכיאל הבהיר כי לא היתה כוונה לפגוע באף אחד.

מעבר לכך, ראשי הנבחרת ערכו כמה שיחות עם שחקנים, שבהן ביקשו "לא לתת אוכל לתקשורת". "לא צריך לעשות מכל דבר פיל וליצור מחנאות בתקשורת", אמר הקשר ערן זהבי, "אנחנו שמים את זה בצד. אין מחנאות בנבחרת".

כך נוצר מצב שזהבי, שגם הוא היה במוקד סביב חזרתו להרכב ולא אהב את הביקורת על כך, מנסה להגן על המרקם החברתי שנוצר תחת המאמן אנדי הרצוג. "זהבי משתדל מאוד שיהיה שקט, הרבה בזכות הרצוג", הסבירו בנבחרת, "ברגע שערן הבין שהמאמן בונה עליו, לא מעניין אותו מה יגידו אחרים. אם ערן לא היה מרגיש אנרגיות טובות מהרצוג, הוא לא היה חוזר לנבחרת".

זהבי, אגב, ימשיך ב־11 גם מול סקוטלנד. אתמול שבה הנבחרת לאימונים מלאים, וגם בתרגול האחרון הרצוג לא ערך שינויים בהרכב. למעשה, ההרכב שהביס את גואטמלה 0:7 אמור לפתוח גם ביום שלישי.

הנבחרת מול גואטמלה. "זהבי משתדל מאוד שיהיה שקט" // צילום: אלן שיבר

החלוץ תומר חמד עדיין סובל מדלקת במפשעה, אך ימריא עם השחקנים לסקוטלנד. גם אם לא יוכל לשחק, חמד יהיה חלק מהנבחרת וימשיך מסקוטלנד בחזרה ללונדון ולקבוצתו ק.פ.ר.

"רואים משהו אחר, שיש אנרגיה אחרת. אני מקווה שזה יימשך כך", אמר זהבי בסוף השבוע, "כולם נותנים הכל אחד בשביל השני ורואים את זה על המגרש. יש לנו גם הרבה מאוד צעירים שנלחמים ומשחקים כדי להוכיח שמקומם בנבחרת".

בהתאחדות מייחסים לא מעט מההצלחה למנהל הטכני ווילי רוטנשטיינר ולהרצוג. "השחקנים מרגישים שהמאמנים שומרים עליהם", הסבירו בהתאחדות, "לראות את ווילי רודף אחרי כולם בסיום משחק ומבקש מהשחקנים לנוח היטב, לאכול כמו שצריך, מזכיר קצת אמא פולנייה".

"גם אם לא נצליח לעשות את זה, כל מה שעשינו עד עכשיו ייחשב כצעד גדול מאוד לשנה הבאה", סיכם רוטנשטיינר, "הייתה לנו הכנה ראשונה ונצטרך להוכיח את עצמנו במוקדמות היורו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...