"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"כל מיני 'לשעברים' שהם מומחים בעיני עצמם פוגעים בכלכלה"
שר האוצר כחלון עובר למתקפה רבתי • בכנס החשב הכללי תקף את החשבת הכללית לשעבר: "יש תכונה לאנשים שלא אוהבים להיפרד מתפקידם" • לטענתו, "ההוצאות האזרחיות גבוהות, אבל לא מעבר לציפיותינו"
כחלון בכנס החשב הכלל // יצילום: נעם ריבקין פנטון

"כל מיני 'לשעברים' שהם מומחים בעיני עצמם פוגעים בכלכלה"

שר האוצר כחלון עובר למתקפה רבתי • בכנס החשב הכללי תקף את החשבת הכללית לשעבר: "יש תכונה לאנשים שלא אוהבים להיפרד מתפקידם" • לטענתו, "ההוצאות האזרחיות גבוהות, אבל לא מעבר לציפיותינו"

זאב קליין
, עודכן

שר האוצר משה כחלון התרגז בכנס החשב הכללי שנערך בבנייני האומה בירושלים, לאחר שהתפרסמה תחזית שלפיה הגירעון התקציבי בשנת 2018 יחרוג ב־10-9 מיליארד שקלים ויסתכם ב"כ־50 מיליארד שקלים".

כחלון, שהיה אמור להתראיין בכנס "אחד על אחד" עם הכתבת קרן מרציאנו, העדיף לשאת נאום, ומייד במשפט הפתיחה בא בטענות קשות לחשבת הכללית לשעבר, מיכל עבאדי־בויאנג'ו, שעברה לבית השקעות ופרסמה את התחזית הקודרת.

מבלי להזכיר את עבאדי־בויאנג'ו בשמה, אמר כחלון כי יש "כל מיני 'לשעברים' שהם מומחים בעיני עצמם. יש תכונה לאנשים שלא אוהבים להיפרד מהתפקיד שלהם, אז גם אחרי חמש שנים הם נשארים בתפקיד. הנתונים במשרד האוצר. מה אתם רוצים שיהיה - זה סיפור אחר". טענותיו של כחלון תמוהות, משום שלבקשתו, הסכימה עבאדי־בויאנג'ו להישאר לשנה נוספת בתפקיד.

בד בבד, שר האוצר טען כי פרסום הנתונים השגויים והתחזיות הפסימיות הוא מעשה חסר אחריות הפוגע בכלכלה בישראלית. "לצערי, גם בחוץ לארץ קוראים את הכותרות", אמר.

כחלון הוסיף כי "היו לנו הרבה משברים בממשלה. תמיד ידעתי שגם כשאני מוותר על משהו - זה למען יציבות פוליטית, שהיא עצמה טובה לכלכלה", אמר, "שלום אני לא יכול לעשות כרגע, אבל על יציבות פוליטית אני כן יכול לשמור, כשר וכראש מפלגה, ותמיד דאגתי לזה. אף אחד מאותם מומחים בעיני עצמם לא ילמד אותנו מה זו אחריות".

לדבריו, ההוצאות האזרחיות גבוהות "אבל לא מעבר למה שציפינו ולא מעבר למה שחזינו. לגבי תחזיות, אפשר לעשות תחזיות נמוכות. מה הבעיה להגיד 305 מיליארד שקלים כשאפשר 307 מיליארד שקלים?! אני מכיר את המשחקים. גם רשות המסים, גם הכלכלן הראשי וגם אני מאמינים בתחזיות אמיתיות".

השר כחלון הרחיב את התקפתו כשסיכם כי "כשכל המומחים בעיני עצמם מייצרים תחזיות הם פוגעים בכלכלה שלנו. כל הגופים הרלוונטיים קוראים את התחזיות האלה. לפעמים באים אלי גופים בינלאומיים. אם זה היה בורות או חוסר הבנה הייתי אומר מילא, אבל זה חוסר אחריות. זה פוגע בכלכלת ישראל".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...