תמונת המחשה // צילום: גטי אימג'יס

בתוך שנתיים: בעל בגד באשתו עם 52 נשים

בפסק דין שהותר לפרסום נחשף כי הבעל בגד עשרות פעמים, ואף הודה בכך • הוא חויב לספק לאישה גט והוגדר בבית הדין "רועה זונות"

רבים מתיקי הגירושים שבהם עוסקים הדיינים בבתי הדין השונים עוסקים בבגידות, אולם סביר להניח שאלו הופתעו לגלות את היקף הבגידה בפרשייה שנדונה בבית הדין הגדול בשנים האחרונות. 

תחילת הפרשה ביוני 2015, אז קבע בית הדין האזורי בתל אביב שבעל חייב לתת גט לאשתו לאלתר. הסיבה להחלטה היא בעובדה שהבעל "רועה בשדות זרים" כהגדרת הדיינים. הבעל לא הכחיש את העובדה, ואפילו התחייב לחזור בו מסורו אם יהיה בין הצדדים הסכם של שלום בית והצדדים לא יצטרכו להתגרש. 

בעקבות החלטת בית הדין האזורי, החליט הבעל לערער לבית הדין הגדול. הוא קבל על כך שהגדירו אותו "רועה זונות", אדם שיש לחייבו בגט. בנוסף, טען שאין לחייב בגט לפני סיום כל הנושאים הממוניים בין בני הזוג ואמר שבית הדין לא נתן לחקור ולהביא עדים. 

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

בדיון בבית הדין הגדול, שהתקיים בנובמבר 2015 ושהותר אתמול (ראשון) לפרסום, נחשפו ממדי הבגידה. הבעל טען שאשתו סלחה לו על מעשיו, אולם מנגד טענו אשתו שהוא ממשיך בבגידותיו, ושבשנתיים קודם לדיון התרועע עם 52 נשים. בנוסף טענו כי הביאו עמם חומר ראיות שמאשש את דבריהם. יצויין כי בפועל לא ביקש מהם בית הדין להציג את הראיות. 

שלושת הדיינים – הרב הראשי דוד לאו, הרב אליעזר איגרא והרב אהרון כץ, דנו בעיקר בשאלה האם ניתן לכפות גירושין במקרה של בעל שבוגד באשתו, תוך כדי הגדרתו כ'רועה זונות' – אדם שראו אותו עם מאנפים או שהודה בכך, ואף קבעו כי הינו כזה. בנוסף דנו בשאלה האם היה צורך לתת לו התראה, ונקבע לבסוף כי אין צורך בכך. "יוער שלאור מעשי הבעל והודאתו בהמשך מעשיו – וככל הנראה יש גם חומר ראיות על כך – לא ניכר שמתחרט על מעשיו, וטענה זו בטלה", קבעו.

הרב הראשי דוד לאו // צילום: דודי ועקנין

חלק אחר עסק בדיון בנוגע לעניינים כספיים בין בני הזוג. התברר כי בית משפט כבר פסק פירוק שיתוף בדירה שהאישה הביאה לנישואין, והבעל קיבל את מחצית שוויה בסך 8,000,000 ש"ח. דבר זה הוכיח כי אין צורך לחכות עד סיום הנושאים הכספיים. לגבי שבית הדין לא נתן לחקור ולהביא עדים, נקבע כי "בית הדין עיין בפרוטוקולים של בית הדין האזורי ומתברר שבית הדין אישר חקירות של כל צד".

לבסוף, קבעו הדיינים בפסק דין שניתן בינואר 2016 כי על הבעל לגרש את אשתו באופן מיידי. "בית הדין דוחה את ערעורו של הבעל, ופוסק שהבעל חייב לתת גט לאשתו מחמת דברי האגודה שפסקם הרמ"א בעניין 'רועה זונות', שיש לחייבו לגרש את אשתו, מחמת מאיסותו על אשתו. רועה זונות ודאי מאוס בעיני אשתו – אכן ניכרת מאיסות גמורה בין הצדדים. הנישואין התרוקנו מתוכנם גם לאור הזמן שחלף גם לאור מכירת הדירה וגם לאור התרשמותנו שאין שמץ של סיכוי לחזרה לשלום בית לחומר המעשים והפגיעה באישה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...