נתניהו וראש ממשלת בולגריה, בוריסוב // צילום: עמוס בן גרשון, לע"מ // נתניהו וראש ממשלת בולגריה, בוריסוב // צילום: עמוס בן גרשון, לע"מ

נתניהו: "חשפנו כמה ניסיונות של האיראנים לבצע מתקפות באירופה"

ראש הממשלה חשף במהלך פגישה עם מקבילו הבולגרי בוורנה כי המוסד סייע לסכל התנקשות בדנמרק • נתניהו הציב מטרה: "שינוי הגישה הצבועה והעוינת של האיחוד האירופי כלפינו" • באיחוד האירופי הגיבו לדבריו: "מדיניות החוץ נקבעת פה אחד"

 "שינוי הגישה הצבועה והעוינת של האיחוד האירופי כלפינו" – במילים אלו הגדיר ראש אתמול הממשלה בנימין נתניהו את מטרת יציאתו לביקור מדיני בבולגריה.

"מדובר בתהליך שייקח זמן" הוסיף, "אבל אני מאמין שנשיג את זה במהלך הזמן. זה דבר חשוב למדינת ישראל". ביקורו הנוכחי של נתניהו בבולגריה מהווה נדבך נוסף ביישום המדיניות הישראלית לנסות ולהצטרף לבריתות אזוריות בתוך האיחוד האירופי, וזאת בעיקר בניסיון להחליש את המדיניות האנטי-ישראלית שמאפיינת פעמים רבות את בריסל. ברוח זו צפוי נתניהו להשתתף היום כאורח הכבוד בפורום קאריובה ולהיפגש עם מנהיגי יוון, רומניה וסרביה, בנוסף לפגישותיו עם ראש ממשלת בולגריה בויקו בוריסוב.

בהצהרה המשותפת שנשא אמש עם בוריסוב אישר נתניהו שישראל היא זו שסייעה ללכוד בראשית השבוע חשודים איראניים שניסו, על פי החשד, להוציא פעולת התנקשות בדנמרק. "חשפנו לאחרונה מספר ניסיונות איראניים לבצע התקפות טרור על אדמת אירופה", אמר רה"מ, "זו אינה רק מלחמה על עתיד מדינותינו, אלא על עתיד התרבות המשותפת שלנו".

נראה כי לא לחינם מדגיש נתניהו בפגישותיו – והוא צפוי להמשיך ולעשות כן היום – את הנושא האיראני, ימים לפני כניסתן הצפויה של הסנקציות האמריקניות לתוקף בשבוע הבא. עמדתן של מדינות רבות באיחוד האירופי ביקורתית לעמדת ממשל טראמפ בסוגיה האיראנית, ובכך מקווה ישראל להחליש עוד את אחידות הדעות בתוך היבשת. 

באופן דומה, נתניהו צפוי לבקש גם ממנהיגי המדינות עימן ייפגש לקדם העברה אפשרית של שגרירויותיהן מתל אביב לירושלים – בין היתר על רקע פרסום הצהרתו של נשיא ברזיל הנכנס ז'איר בולסונארו לעורך "ישראל היום" בועז ביסמוט לפיה "ישראל ריבונית לקבוע היכן בירתה, ואנחנו ניישר קו איתכם בעניין הזה".

באיחוד האירופי לא נותרו אדישים להצהרותיו של נתניהו ופרסמו אמש הודעה בגנותן. "האיחוד והמדינות המרכיבות אותו הן ישות אחת", נכתב, "ומדיניות החוץ נקבעת פה אחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...