"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שקד נגד ביהמ"ש העליון: "מתערב בהחלטות ביטחוניות ומתעלם מחקיקה"
שרת המשפטים השתתפה בכנס של "קרן תקווה", ותקפה את העליון: "דמיינו בית משפט המשנה את משמעות החוק" • על שיתוף הפעולה עם יו"ר לשכת עורכי הדין נוה, שעלול לעמוד לדין: "שברתי קירות ובניתי מחדש את כל מערכת הבריתות המוכרות"
איילת שקד // צילום: דוברות משרד המשפטים

שקד נגד ביהמ"ש העליון: "מתערב בהחלטות ביטחוניות ומתעלם מחקיקה"

שרת המשפטים השתתפה בכנס של "קרן תקווה", ותקפה את העליון: "דמיינו בית משפט המשנה את משמעות החוק" • על שיתוף הפעולה עם יו"ר לשכת עורכי הדין נוה, שעלול לעמוד לדין: "שברתי קירות ובניתי מחדש את כל מערכת הבריתות המוכרות"

יאיר אלטמן
, עודכן

שרת המשפטים איילת שקד השתתפה הערב (ראשון) בכנס של הקרן השמרנית "קרן תקווה" ותקפה את בית המשפט העליון בחריפות. שקד פתחה את דבריה בביקורת חריפה במיוחד כלפי בית המשפט העליון הישראלי: "דמיינו, אם תוכלו, בית משפט עליון אשר השיג את הכוח לבחור את חבריו. דמיינו בית משפט המתעלם מחקיקה והחלטות מנהליות כאשר קיימת אי הסכמה לגבי מדיניות".

שקד הוסיפה: "דמיינו בית משפט המשנה את משמעות החוק. דמיינו בית משפט שפעמים מסוימות אוסר על הממשלה לפעול ופעמים אחרות מצווה עליה לפעול; בית משפט שטוען לסמכות ומפעיל אותה כדי להתערב בהחלטות ביטחוניות. דמיינו בית משפט שיצר חוקה למרות שזו אינה קיימת. האמת שאין כל צורך לדמיין. בית המשפט העליון בישראל עשה את כל אלה".

שקד התעמתה עם הטיעון של נשיא העליון לשעבר אהרן ברק לפיו גם בארה"ב קיימת ביקורת שיפוטית מבלי שהחוקה הסמיכה את בית המשפט לכך. "השופט ג'ון מרשל (האמריקאי) יצר ביקורת שיפוטית יש מאין על בסיס חוקה מוסכמת, ואילו ברק, בשל רצונו לייצר ביקורת שיפוטית יש מאין, קבע כי חוקה מוסכמת שכזו התקבלה בישראל. ואולם זו מעולם לא התקבלה. ישראל היתה למדינה היחידה בעולם שחוקתה נוצרה באמצעות פסק דין".

שקד התייחסה לברית עם ראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה, שבזכותה הצליחה לייצר שליטה בוועדה לבחירת שופטים: "שברתי קירות ובניתי מחדש את כל מערכת הבריתות המוכרות על מנת להצליח במשימה (של מינוי שופטים). וההצלחה לא איחרה לבוא: להביא את השופטים המוצלחים ביותר ולהקפיד שאלה יהיו בעלי השקפת עולם שמרנית ככל שניתן.

"דמיינו בית משפט המשנה את משמעות החוק". איילת שקד עם אסתר חיות // צילום: אורן בן חקון

300 שופטים מתוך 800 מונו בתקופתי. זה מספר שיא שאף שר משפטים אחר לא התקרב אליו. בתקופתי מונו גם 6 שופטים מתוך 15 שופטי בעליון, המהווים 40% מהשופטים. גם זה מספר שיא. וההצלחה המספרית כאן מספרת רק חלק קטן מהסיפור. החלק המשמעותי יותר של הסיפור הוא הקפדה על זהות השופטים ותפיסת עולמם". הדברים נאמרו אחרי שמוקדם יותרפורסם כי נוה עלול לעמודלדין בחשד שהבריח אישה ארצה מבלי שזו עברה בביקורת הדרכונים.

שקד התייחסה למצב המשפטי שהתקיים בישראל עד לקבלת חוק יסוד הלאום. "לא יכולתי לסבול את העובדה שיש הרואים את התרבות הייחודיות שלנו כמכשול; שיש מי שתופסים את המסורות שלנו כחסם; שהמורשת שלנו הוא עניין שלא נעים לטעון בשמו בבית המשפט. אנחנו מי שאנחנו בזכות, ולא למרות, כל אלה. מה שמייחד אותנו הוא בדיוק מה שטוב בנו. הוא התמצית שלנו. בוודאי לא אבן נגף. הוא מה שמחולל אותנו כעם. מה שהופך אותנו לחברה".

בפתח דבריה התייחסה שקד לטבח שבוצע בשבת בבית הכנסת בפיטסבורג. "זהו כנראה הטבח האנטישמי הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקאית. ישראל וארצות הברית חולקות ערכים משותפים של מלחמה חסרת פשרות בטרור. רק ערב לפני זה הופעתי בפני קהילה יהודית גדולה בניו יורק ולמחרת התבשרנו על הטבח האכזרי. אין מי שפשע השנאה הזה לא עורר בו זעזוע וחלחלה. ביום הזה הלב של עם ישראל עם הקהילה היהודית בפיטסבורג: 'עם ישראל חי!".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...