"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דיווח: נמצאו חלקי גופתו של העיתונאי הסעודי חאשוקג'י
מקורות בטורקיה מסרו לרשת "סקיי" הבריטית כי חלקי הגופה התגלו בבבאר שנמצאת בגן בתחום הקונסוליה הסעודית באיסטנבול • עוד דווח כי פניו של העיתונאי הושחתו • מלך סעודיה סלמאן נפגש עם נציגים ממשפחתו של חאשוקג'י בריאד
העיתונאי הסעודי ג'מאל חאשוקג'י // צילום: AP

דיווח: נמצאו חלקי גופתו של העיתונאי הסעודי חאשוקג'י

מקורות בטורקיה מסרו לרשת "סקיי" הבריטית כי חלקי הגופה התגלו בבבאר שנמצאת בגן בתחום הקונסוליה הסעודית באיסטנבול • עוד דווח כי פניו של העיתונאי הושחתו • מלך סעודיה סלמאן נפגש עם נציגים ממשפחתו של חאשוקג'י בריאד

מערכת היום
, עודכן

כוחות הביטחון בטורקיה איתרו היום (שלישי) חלקים מגופתו של העיתונאי הסעודי ג'מאל חאשוקג'י, שנעלם לפני כשלושה שבועות במשרדי הקונסוליה הסעודית באינסטנבול., כך דיווחה רשת סקיי הבריטית.

לדברי מקורות בטורקיה, חלקי הגופה התגלו בגן בתחום הקונסוליה הסעדית. לפי אותם מקורות, גופו של חאשוקג'י בותר ופניו הושחתו. עם זאת, דווח עוד באתר חדשות טורקי כי גורם בתביעה במדינה הכיש את הדיווחים על מציאת הגופה.

הבוקר נאם נשיא טורקיה, רג'פ טאיף ארדואן, בנושא ולא הזכיר את יורש העצר הסעודי בן סלמאן, אך הדגיש כי טורקיה לא תשלים את חקירת מותו של חאשוקג'י, עד שתקבל תשובות מלאות ורשמיות מסעודיה. הוא הדגיש כי הניסיון להפיל את האשמה על מבצעים בודדים סוררים, לא תספק את טורקיה ואת הקהילה הבינלאומית.

"למודיעין הטורקי יש ראיות המוכיחות שהרצח של חאשוקג'י תוכנן מראש", אמר ארדואן, והוסיף כי שלושה פעילי טרור הגיעו לאינסטנבול יום לפני הרצח, וצוות אחר נחת למחרת בטורקיה והגיע לקונוסוליה הסעודית באינסטנבול, יחד הרכיבו צוות של כ-15 אנשים. "מדוע נפגשו כל האנשים הללו בקונוסליה באינסטנבול ביום הרצח עצמו? מי הם אותם האנשים? ממי הם מקבלים פקודות?" תהה.

איש חוליית המתנקשים מתחזה לחשוקג'י באיסטנבול // צילום: רויטרס

ארדואן דחה את הטענות של סעודיה שהודתה בהרג העיתונאי כתוצאה מ-"קטטה שהשתבשה", ואמר כי חאשוקג'י חוסל בדרך אכזרית ונוראית. "זו לא הייתה תאונה, זהו רצח שנעשה באופן אכזרי מאוד". ארדואן הוסיף ודרש להעמיד לדין באינסטנבול את החשודים ברצח העתונאי. "הרצח בוצע באינסטנבול ולכן מי שביצע את הרצח צריך להישפט באינסטנבול".

בטורקיה פורסמו אמש עדויות מפלילות נוספות, לכאורה. בסרטונים ובצילומים מהקונסוליה נראים עובדיה כשהם שורפים מסמכים, ב-3 באוקטובר, יום לאחר הרצח. עוד פורסם כי ב-2 באוקטובר התקבלה שיחת סקייפ בקונסוליה מיועץ בכיר של יורש העצר, סעוד אל-קאחטני, שאמר לעובדי הקונסוליה על פי העדויות "תביאו לי את הראש של הכלב".

מוקדם יותר,חשפה רשת CNN תיעוד חדש ממצלמות האבטחהבאזור הקונסוליה. בסרטון רואים כיצד אחד המחסלים, מוסטפה אל-מדני, נראה יוצא מהמבנה זמן מה לאחר כניסתו של חאשוקג'י, כשהוא לובש את בגדיו של העיתונאי.

חאשוקג'י, מבקר חריף של המשטר הסעודי, נעלם ב-2 באוקוטובר, כשרק בסוף השבוע הקודם הודתה סעודיה כי הוא מת, וטענה כי זה קרה "במהלך קטטה בקונסוליה". לאחר מכן, פקיד סעודי בכיר סיפק גרסה מעט שונה, שבמסגרתה טען כי העיתונאי נחנק למוות בעת שניסה להימלט, כשהכוונה הייתה לחטוף אותו לדירת מסתור.

בתוך כך, מלך סעודיה סלמאן נפגש היום (שלישי) עם בני משפחתו וקרוביו של חאשוקג'י בארמונו. בפגישה השתתף גם יורש העצר סלמאן. לא נמסר אם בית המלוכה הסביר או ההתנצל על נסיבות מותו של חאשוקג'י.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...