"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חוק הפללת לקוחות זנות אושר בקריאה ראשונה

הכנסת אישרה את הצעת החוק הממשלתית שנועדה לצמצם את צריכת הזנות בישראל • על פי הנוסח שאושר, צריכת זנות תוגדר כעבירה מנהלית ולא פלילית

,עודכן
"זנות היא לא מקצוע ולא מבחירה" (למצולמות אין קשר לנאמר), צילום: טל כהן

מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה את הצעת חוק איסור צריכת זנות. מדובר בהצעת חוק ממשלתית שנולדה בעקבותהצעות פרטיותשל חברות הכנסת עליזה לביא (יש עתיד) ושולי מועלם רפאלי (הבית היהודי).

הצעת החוק קובעת הוראת שעה לחמש שנים, לפיה צריכת זנות והימצאות במקום המשמש לצריכת זנות, במטרה לעשות כן, יוגדרו כעבירות מנהליות. הקנס המוצע יעמוד על סכום של 1,500 ש"ח ויוכפל בעבירה חוזרת. בנוסף, יוסמך שר המשפטים בהסכמת שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ובאישור ועדת החוקה לקבוע אמצעי חלופי לתשלום הקנס המינהלי, שמטרתו הוא להקנות ידע ולהגביר את המודעות בכל הנוגע לנזקים הנגרמים לאנשים במעגל הזנות, והכל כדי למנוע את הישנות ביצוע העבירה.

מטרתה של קביעת העבירה המוצעת היא להביא לצמצום צריכת הזנות בישראל. בדברי ההסבר נכתב: "בשנים האחרונות גוברת בישראל ההכרה כי תעשיית הזנות מגלמת מאפיינים פוגעניים ביותר, וכי יש לפעול לצמצומה בכלים משולבים של שיקום, הסברה, חינוך ואכיפה.

ח"כ לביא אמרה בעקבות אישור הצעת החוק כי "זה רגע היסטורי שמגדיר אותנו כחברה, מי אנחנו ומה הם הערכים שלנו. יש כאן תיקון עולם במשמרת שלנו. בשנים האחרונות למרות שהצלחנו לצמצם חלק מתופעות של סחר בנשים, הזנות רק הלכה וגדלה".

ח"כ מועלם רפאלי אמרה כי "איסור צריכת זנות הוא שינוי מהותי בחייה של מדינה ובחייו של עם, ולכן אני שמחה שיש פה אמירה של הממשלה ושל החברה הישראלית כולה". ח"כ מועלם התעקשה כי "זנות היא לא מקצוע ולא מבחירה. אם לא אוסרים צריכת זנות בעצם ממסדים אותה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר