למה מיכל אנסקי לא מבשלת עם שמן?

השופטת ששומרת על גזרתה מודה שאפשר לבשל ללא שמן וגם נותנת טיפ איך להתחיל • "המרקמים החדשים שנגלים לפני מדהימים"

צילום: רפי דלויה

אם תהיתם איך מיכל אנסקי מצליחה לאכול מהכל, לבשל ולהמשיך לתחזק גוף חטוב, כדאי שתדעו שזה לא בא בקלות. היא ויתרה על שמן בבישול, וגם ממליצה כמה שפחות לאכול בחוץ. 

השופטת שטועמת מול העיניים של כולם אוכל מכל הסוגים, ואף נמצאת בימים אלה בצילומי העונה החדשה למאסטר שף ומשמשת כפרזנטורית של מטבחי דא קוצ'ינה, משתפת את הסוד שלה לשמירה על המשקל.

חתכה בשמן // צילום: GETTY

איך תבשלו בריא? קבלו חמש עצות זהב:

ביי לשמן: צמצמו כמה שיותר שמן מעובד, מזוקק, לרבות שמן זית. אני מבשלת כמה חודשים בלי שמן בכלל. עברתי תהליך של צמצום ואני חייבת להודות שאין באמת פגיעה בטעם והמרקמים החדשים שנגלים בפני פשוט מדהימים. תתחילו באורז, תשרו אותו לפחות חצי שעה לפני הבישול ואז תבשלו אותו כרגיל, כמו שאתם רגילים, התוצאה היא אורז כמו פתיתים של שלג.

השתמשו בירקות בטמפרטורת החדר // צילום: GETTY

השקיעו בירקות: כשאתם מכינים סלט תעבדו עם ירקות בטמפרטורת החדר. קירור לאורך זמן מביא לאיבוד בערכים התזונתיים בטעם, לעגבניות ומלפפונים מקוררים יש טעם של מקרר. 

איכלו בבית: תשתדלו לבשל לעצמכם את הארוחות לבד ולאכול כמה שפחות במסעדות ובדוכני רחוב. רק אתם תקבעו מה נכנס לגוף שלכם ושל הילדים שלכם. דרך אגב, העצה הראשונה לכל מי ששואל אותי איך להוריד במשקל, זה להתחיל לאכול בבית יותר ולאכול פחות בחוץ.

חתכה בשמן. מיכל אנסקי // צילום: רפי דלויה

שגרת בוקר: פתחו את הבוקר במים פושרים עם לימון וכפית אחת של חומץ תפוחים לפני הקפה, לפני צחצוח השיניים אפילו. המערכת המטבולית שלכם, העור ומערכת העיקול שלכם תגיד לכם תודה. כבר אחרי שבועיים תרגישו בהבדל משמעותי. 

חתכו בסוכר: נסו להפחית בחצי את כמות הסוכר בקפה ובתה. אני מבטיחה לכם שתוך חמישה ימים מתרגלים ותוך חודש או חודשיים פשוט רואים את הקילוגרמים נושרים. אם אתם נוטים לבשל עם סוכר בתבשילים שלכם, תתחילו להוריד בחצי, הטעם לא נפגע. יש משהו נורא משחרר בלהוריד מהקפה היומי או הרב יומי את כמות הסוכר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר