מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפיאו עם הגעתו לריאד // צילום: איי.אף.פי // מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפיאו עם הגעתו לריאד // צילום: איי.אף.פי

הישג לטראמפ: סעודיה העבירה 100 מיליון דולר לארה"ב

מזכיר המדינה האמריקני הגיע לביקור בממלכה ונפגש עם הנסיך כשברקע ההתנקשות בעיתונאי חשוקג'י • אחד החשודים ברצח זוהה כמקורב לנסיך בן סלמאן

ערב הסעודית העבירה סכום עתק של מאה מיליון דולרים לארצות הברית, עם נחיתתו של מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפיאו, בריאד בפתחו של ביקור רשמי במדינה.

הכספים שהעבירה ערב הסעודית הם חלק ממאמץ, שהובטח על ידי יורש העצר לנשיא טראמפ בקיץ האחרון, לסייע לתכנית האמריקנית לייצב את המזרח התיכון.

מדובר הישג גדול לנשיא טראמם, שחלק ניכר ממדיניות החוץ שלו נסמכת על הקריאה לממשלות זרות להשתתף יותר במאמץ הכספי והצבאי הכרוך בהשכנת שלום.

אך לשלטונות בריאד יש סיבה טובה להראות רצון טוב כלפי ממשל טראמפ בימים אלו ממש, שעה שהביקורת על המשטר הסעודי גוברת בשל פרשת העיתונאי ג'מאל חשוקג'י, שככל הנראה חוסל וגופתו בותרה בקונסוליה הסעודית באיסטנבול.

"התזמון איננו מקרי כלל", אמר בכיר בממשל לעיתון האמריקני "ניו יורק טיימס". "העלמתו של חשוקג'י פגעה קשות בתדמית הסעודית והם מעוניינים להפנות את תשומת הלב לזה", אמר הבכיר.

מוקדם יותר פורסם בכלי התקשורת בטורקיה כי אחד מהחשודים ברצח חשוקג'י הוא אחד ממאבטחיו האישיים של נסיך הכתר, בן סלמאן וכי הוא נצפה יחד עמו בביקורו של הנסיך בארצות הברית. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו