לילה דרמטי עבר על תושבי באר שבע בעקבות ירי הרקטה מעזה שפגעה ישירות בבית מגורים בעיר. לפנות בוקר נשמעה האזעקה ומיד לאחריה נשמע קול פיצוץ עז במקום שבו נפלה הרקטה. שלושה בני אדם נפגעו באורח קל, ועוד שלושה לקחו בחרדה.
הרקטה פגעה בבית מגורים פרטי, דו קומתי, פגיעה ישירה שגרמה להרס המבנה. דיירי הבית, אם חד הורית ושלושת ילדיה, ישנו בקומה השנייה. מיד בהישמע האזעקה, האם התעוררה, רצה לילדיה וזינקה איתם לקומה הראשונה, שם נמצא המרחב המוגן בבית.
דקות אחדות לאחר מכן החלו להגיע השכנים לבית שניזוק. אחת השכנות רותי חי תיארה את האם כ״גיבורה. מדובר באימא מדהימה, גיבורה של ממש. בשיא הלחץ והטירוף שהיה באותם רגעים, היא קפצה עליהם למיטה, אספה אותם ומיהרה איתם לממ"ד. הייתי עם המשפחה בבית שלי כאשר שמעתי את האזעקה. אפילו לא חשבתי להכנס לממ"ד. אבל נכנסתי כדי לא להפגע. אחרי כמה דקות יצאנו החוצה, וכשראיתי את בית המשפחה שנפגע כל כך, נכנסתי לבית, וראיתי את האימא, כמו לביאה שמגנה בחירוף נפש על גוזליה. היא לא עזבה אותם לרגע, עד שבאו כוחות ההצלה. זאת אימא גיבורה״.
אביחי, תושב השכונה, סיפר: ״היה בום מטורף. בשעות כאלה הרחוב תמיד מאוד שקט. אחרי שתי דקות בממ"ד, יצאתי עם המשפחה לרחוב, לחפש את מקום הפגיעה. הבית שבו נפלה הרקטה חטף פגיעה רצינית. הנזק היה רב. באותם רגעים הגיעו צוותים רפואיים שנכנסו לבית לחפש נפגעים. במקביל הגיעו כוחות ביטחון שהרחיקו את הסקרנים״.
רס״מ אלעד כהן, השוטר שפינה את המשפחה מהבית ההרוס, סיפר: "היינו במהלך פעילות שגרתית. שמענו אזעקה ותפסנו מחסה. זיהינו פטריית עשן והבנו שזה מאוד קרוב. הגענו לבית שחטף את הפגיעה ונכנסנו דרך הגינה. ראינו את בני המשפחה בתוך הבית וזיהינו שהם לא נפגעו ופנינו אותם לבית סמוך".
פגיעה ישירה בבית מגורים // צילום: דודו גרינשפיין
ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ' בחדשות הבוקר של רשת וסיפר על הלילה הקשה. "בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר שמענו רעש אדיר של נפילת טיל והבנו שמשהו לא טוב קרה. מיד יצאתי לשטח ובשעה ארבע הגעתי לשכונה שבה נפל הטיל. אני מוכרח לומר דברים בשבחה של האם שפעלה מיד והורידה את הילדים במהירות לקומה התחתונה – נס גדול מאוד".
דנילוביץ' לא חסך ביקורת מהממשלה: "זו מציאות בלתי אפשרית, בכלל, כל מה שקורה בנגב ובדרום בחודשים האחרונים, זו מציאות בלתי נסבלת שהופכת להיות יומיומית ואנחנו קוראים לממשלה - תעשו לזה סוף. אי אפשר לחיות במציאות כזו, אף אחד לא שש אלי קרב, אבל אם זה חוזר על עצמו צריך לעשות משהו. אני לא מוכן להמשיך בשגרה כזו, לי יש אחריות לגורלם ולשלומם של התושבים שלי".
דנילוביץ הסביר את החלטתו לבטל את הלימודים בבתי הספר בעיר: "יש לי אחריות כלפי התושבים והילדים. דיברתי עם גורמי ביטחון ועם אלוף פיקוד העורף, והחלטתי כרגע לבטל את הלימודים עד שנדע פרטים נוספים. אני מקווה מאוד שנחזור לשגרה במהירות, אבל בסופו של דבר, ראש עיר צריך לקבל החלטה כשהוא רואה לנגד עיניו את התושבים ואת שלומם של הילדים ומעדיף לקבל החלטה בשיקול דעת עד שיתבררו פרטים נוספים".
דיירי הבית הספיקו להיכנס לממ"ד // צילום: דודו גרינשפיין
אילן אוזן, שכן של המשפחה שביתה נהרס, מספר: "שמענו בום חזק, חשבנו שזה אצלנו בבית, יצאתי החוצה לראות איפה זה נפל וראיתי שזה אצל השכנה. שאלתי אותה מיד מה שלום הילדים, כי זה הדבר הראשון שהיה מדאיג ולמזלי הילדים הספיקו להיכנס לממד".
אילן אוזן, המתגורר סמוך לבית שנפגע מהרקטה, סיפור על אזעקת צבע אדום שנשמעה בבאר שבע בסביבות השעה 3:40 לפנות בוקר: "התעוררתי בבהלה ונכנסתי מיד למרחב המוגן. שמענו בום חזק ומיד יצאתי החוצה לרחוב לבדוק מה קרה כי שמעתי את נפילת הטיל קרוב אלי והייתי בטוח שהבית שלי נפגע. ראיתי שהבית השכן הוא שנפגע - קשה מאוד. ניסיתי להיכנס לבית, אבל היה קשה בגלל כל האבנים הנזק שנגרם מהפגיעה הישירה. בסוף הצלחתי, ודבר ראשון חיפשתי את בני הבית. מצאתי אותם מבוהלים בממ"ד שלהם. הם היו היסטריים, אימא ושלושה ילדים. שאלתי מה שלומם ובדקתי שלא נפגעו. למזלם הם הספיקו להיכנס לממ"ד ולא נפגעו פיזית, אבל היו בחרדה גדולה״.
חובש בכיר במד"א ירון בראל הוסיף וסיפר על הטיפול הראשוני שהוענק לנפגעים: ״לבית של השכנים הגיעו אשה כבת 39 ושלושת ילדיה בני תשע, עשר ושתים עשרה, שהיו בהכרה מלאה ועם סימני התקף חרדה. הם סיפרו שהספיקו להיכנס לממ"ד ומיד לאחר שנעלו את הדלת נשמע פיצוץ עז והכל רעד. הענקנו להם טיפול ראשוני במקום". בני הבית הועברו להמשך טיפול בבית החולים סורוקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
