לראשונה: מנכ"ל "בצלם" יופיע במועצת הביטחון

חגי אלעד הוזמן לדיון תקופתי במועצה על ידי שגריר בוליביה • שגריר ישראל לאו"ם דני דנון: "הוא משתף פעולה עם אויבי ישראל, נגן על האמת״‎‎

"חציית קווים אדומים". חגי אלעד, מנכ"ל "בצלם" // צילום: גדעון מרקוביץ'

ביום חמישי הקרוב (18.10) צפוי להתקיים דיון תקופתי של מועצת הביטחון של האו"ם בנושא המזרח התיכון. הדיון, שמתקיים כל שלושה חודשים, יכלול סקירה של נציג האו״ם לאזור, ניקולאי מלדנוב, לצד נאומים של שגריר ישראל דני דנון, הנציג הפלשתיני ריאד מנסור ושגרירת ארה״ב היוצאת, ניקי היילי.

 

השגריר הבוליביאני לאו"ם, סשה סוליז, שמכהן גם כנשיא המועצה, הזמין את מנכ"ל "בצלם", חגי אלעד, לדבר בדיון כנציג החברה האזרחית. אלעד הוזמן כבר בעבר לדבר בדיוני האו"ם אך זו תהיה הפעם הראשונה שישתתף במסגרת דיון רשמי ומשפיע של מועצת הביטחון, ובזמן שהשגריר דנון ייצג את ישראל - הוא יחבור למתנגדי ישראל במועצה שעומדים מאחוריו הזמנתו.

 

השגריר דנון מסר בתגובה: "'בצלם', שהוכיח כבר שהוא משתף פעולה עם אויבי ישראל, עושה את זה הפעם עם מדינה שכינתה את חיילי צה״ל 'רוצחים'. זו לא רק בושה וחרפה לארגון, אלא גם חציית קווים אדומים של מדינות זרות עם אג׳נדה אנטי-ישראלית, שמממנות ומזמינות אותו לתת 'עדות' נגדנו״.

 

״בדיון נחשוף לא רק את ההסתה והשקרים של הפלסטינים אלא גם את אלו של חגי אלעד ו׳בצלם׳, ונמשיך להגן על ישראל והאמת״, הוסיף דנון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר