הגן בו התרחשו, לפי החשד, מעשי ההתעללות // הגן בו התרחשו, לפי החשד, מעשי ההתעללות

פרשת ההתעללות באשקלון: ההורים זועמים

החלטת בית המשפט לנהל את הדיון בעניינה של הגננת החשודה בדלתיים סגורות זכתה לביקורת חריפה מצד הורי הילדים

חשד להתעללות בגן הילדים באשקלון: ההורים יתייצבו מחר בבית המשפט באשקלון וידרשו להיות נוכחים בדיון בעניינה של הגננת החשודה בהתעללות. ההורים דורשים מהשופט לנהל את המשפט בדלתיים פתוחות מחר. 

מעצרה של בהגננת ובעלת גן הילדים, אשר נעצרה ביום חמישי האחרון, הוארך עד מחר (יום שני). שופט בית המשפט השלום באשקלון, אבישי כהן, החליט לקיים את הדיון בדלתיים סגורות ובנוסף הטיל צו איסור על פרסום שמה של הגננת ועל שם הגן שבבעלותה, זאת למרות שבשנת 2016 הורשעה הגננת בתקיפה בנסיבות מחמירות, בשלושה מקרים שונים וריצתה עבודות שירות. מדובר באותו הגן שבבעלותה גם כיום והאימהות לא מבינות מדוע השופט החליט להגן על שמה ושם העסק שלה. 

א' שהתלוננה על בעלת הגן אמרה לישראל היום: "אני אמא של ג'. בזכות התלונה שלי כל הסיפור הזה התפוצץ,  אני התלוננתי על הגננת אך אני לא יכולה להיות במשפט ולראות מה הם האישומים והטענות. זה מאוד מכעיס שאני ובעלי לא יכולים להיות שם".  

א' הוסיפה כי רוב ההורים כלל לא היו מודעים למתרחש בגן: "לדעת שלקחו אותה לחקירה ב13.00 בצהריים ביום רביעי ולא הודיעו להורים שהגננת לא נמצאת ורק למחרת בצהריים הוחלט לסגור את הגן אחרי שבעלי פנה למשטרה, דרש, צרח, והתעצבן. הוא דרש לדעת איך עדין יש הורים שלא יודעים שהייתה התעללות בגן הזה".

"מתחשבים בגננת יותר מבילדים חסרי ישע"

ח', אם נוספת,  גם מחתה על החלטת השופט ומבקשת שהדיון מחר יתנהל בדלתיים פתוחות: "הדיון לא צריך להיות בדלתיים סגורות, לא ייתכן שהשופט מתחשב בבעלת הגן ובעסק שלה מאשר בילדים חסרי הישע.  איך עוד מתחשבים בה ובעסק שלה אחרי שבעבר כבר הורשעה בעברה דומה ובכל זאת חזרה לתפקד בתור גננת ושינתה את שם הגן?".

ד', אם נוספת לילד בגן, מספרת על התקופה שבה בנה היה בגן: "הכנסתי את הבן שלי כשהיה בן שנה וחודשיים לגן והוא היה שם במשך 4 חודשים וכל יום היה חוזר עם שריטות על הגוף, סימנים כחולים ונשיכות וכמובן היו הרבה מתקשרים אליי הרבה להגיד לי שהוא נפל וקיבל מכה.  אני דורשת  לראות את כל הסרטונים שצולמו ולראות מה קרה לבן שלי במשך ארבעת החודשים האלה שהיה חוזר כל פעם עם מכה אחרת".

המטפלת נעצרה ביום רביעי האחרון לאחר שהתקבלה תלונה נגדה אודות חשד לפגיעה בפעוטות בגן. על פי החשד גננת הגן נקטה באלימות כלפי הקטינים שעה שהיו נתונים תחת חסותה. עם קבלת התלונה הגננת, תושבת אשקלון בשנות השישים לחייה, עוכבה לחקירה. בעלה של הגננת ייחקר בהמשך בפרשה, ולכן הוצא מהאולם בדיון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...