בשיתוף ברק רום

השכרת רכב בחו”ל היא פתרון מצוין למי שרוצה להגיע לחלק הזה של המדינה ולשלב, בין היתר, גם הליכה רגלית וקלה. כך אפשר לטייל עצמאית ולעצור, בכל פעם שרוצים, בנקודות שונות בדרך. יוצאים לאזור הדולמיטים בקרוב? הנה כמה מסלולי הליכה קלים שתוכלו לשלב אותם בחופשה שלכם:
הכפר מולבנו - הכפר הציורי המקסים מובלנו, שנמצא ממש למרגלות אחד מרכסי הדולמיטים - רכס די ברנטה, הוא נקודת יציאה נפלאה למסלולי הליכה שונים באזור כולו. אפשר לצעוד סביב האגם, בעל אותו שם, או להמשיך למסלולים היוצאים ישירות מהרכס עצמו ועוברים דרך נופים עוצרי נשימה, כיאה לצפון איטליה. אחד המסלולים המומלצים הוא המסלול שעולה לרכס הברנטה. המסלול, שמתאים גם למשפחות עם ילדים, מתחיל בעלייה ברכבל, העושה את דרכו לרמת פראדל, הנמצאת בגובה של 1,350 מטרים. למעלה, ניתן ליהנות מתצפית יפהפייה על האזור כולו וממנה להמשיך לצעידה בתוך יער צפוף על לתצפית נוספת, שפונה על רכס הדולמיטים.
אזור אלטה בדיה - אזור זה, הנחשב לאחד האזורים האהובים על חובבי הטיולים, מציע פסגות הרים דרמטיות, כרי מרעה ירקרקים, קרחונים, מפלים, אגמים וגם יערות רבים. יש בו אינספור של מסלולי הליכה, כאשר העיירה קורברה היא נקודת יציאה טובה לכמה מהם. אחד המסלולים המומלצים באזור הזה הוא זה המוביל למפלי פיסקיאדו, מסלול קל שברובו מישורי. מדובר בהליכה של בין שעה לשעה וחצי הן הלוך והן חזור, הליכה שמתחילה ברכבל Boe, וממשיכה דרך יערות ואזורים סלעיים חשופים. במהלך ההליכה אפשר לראות את רכב סלה המקסים וגם לפגוש פלגי מים קטנים.
אזור האגמים - האגמים של צפון איטליה הם בין האטרקציות הפופולאריות והאהובות ביותר באזור ולא בכדי. לצד הנופים המרהיבים שהם מביאים איתם, יש סביבם לא מעט מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות, לרבות קלות מאד. מסלול גרינווי הוא מסלול בן 10.5 ק”מ, היוצא סביב חופו המערבי של אגם קומו. המסלול עצמו מתחיל בקולונו והוא מסתיים בקדנביה. בדרך עוברים בכפרים שונים, כמו לנו, סלה קומצ’ינה וגם אוסוצ’ו ובכל פעם נחשפים לנופים מקסימים. אחת הנקודות היפות במסלול היא זו שבה רואים מקרוב את וילה בלבינאלו, שנמצאת ליד לנו. הוילה הזו, שמשמשת כיום כמוזיאון ושימשה בעבר כזירת צילום בסרטים רבים, היתה בעבר ביתו של מטפס הרים איטלקי.
לאלה שמגיעים לאגם גרדה, מומלץ לצאת להליכה לאורך הטיילת של ריבה דל גרדה עד לטורבולה. זוהי הליכה מישורית קלה באורך של חמישה קילומטרים, שכולה בצמוד לשפת האגם. בדרך ישנן לא מעט נקודות לעצירה, מקומות לצפות מהם על האגם היפה ולספוג אוויר נקי. לאחר חצי שעת הליכה מגיעים לנמל סנט ניקולו וממנו, בהליכה של 20 דקות, מגיעים לחוף לידו די ארקו. משם, אפשר להמשיך למרכז טובולה ולסיים את הטיול בארוחה קלה או בקפה איטלקי משובח באחד מבתי הקפה שיושבים בצמוד לאגם. אפשרות נוספת היא לצאת למסלול מאתגר יותר, מסלול מבוסטה לטמפסטה. אורכו 11.5 ק”מ והוא מעגלי. חלקו מיוער וחלקו עובר דרך ערים שונות. הוא מתחיל בפארק בוסטה והוא עובר גם בצמוד לאגם. הוא מסתיים בטמפסטה, ממנה אפשר לחזור חזרה רגלית לבוסאטה או, אם עייפים, לחזור באוטובוס ישירות לטורבולה.
ולסיום, טיפ קטן
יש לא מעט מסלולים נהדרים באזור הדולמיטים, מסלולים שמתאימים לכל הגילאים ולא דורשים מאמץ כלשהו. חשוב מאד לדאוג להשכרת הרכב מראש, להבין שישנם כל המסמכים הדרושים ואנחנו בטוחים היכן מחכה לנו הרכב וכל בירוקרטיה שנגזרת מכך, בנוסף חשוב לבדוק את תנאי מזג האוויר לפני שיוצאים לדרך וחשוב עוד יותר להגיע עם נעליים נוחות להליכה, וגם כאשר מדובר במסלולים קצרים יחסית. לא לשכוח לקחת מים כמובן וצידה קלה לדרך (הנופים, לרוב, מעוררי תיאבון).
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו