בראנץ' חדש בקלארו // צילום: שני בריל

הבראנצ'ים הכי מושלמים לחופשת סוכות

לאכול, ליהנות ולשבוע במסעדת שף ובמחיר משתלם במיוחד • ארוחות הבוהוריים החדשות שיוציאו אתכם מהבית בחול המועד

מלבד המגוון והיצירתיות האינסופיים של ארוחות הבראנץ׳ הישראליות, יש בפורמט גם שני יתרונות נוספים: האחד, מדובר בארוחה מלאה שכוללת מנות אוכל ומשקאות, בתמחור ידוע מראש. השני, הארוחה מוגשת בטווח שעות שבהן נהוג לסעוד עם הילדים, מה שמאפשר לחוות ארוחה משפחתית, גם במסעדת שף נחשבת, במחיר נוח יותר.בתקופת החגים, בה כולם נעים בין חופשות ומחפשים היכן לבלות ולאכול, היתרון של ארוחות הבוהוריים, שמשלבות בין שתי ארוחות, הוא אפילו גדול יותר.

משלל חוויות הבראנץ׳ הישראליות בחרתי את העשירות והנדיבות ביותר, שיעניקו לכם חוויה מתמשכת ורגועה במיוחד בזמן סוכות וחול המועד, ולאחריהם.

קלארו

מסעדת קלארו משיקה תפריט בראנץ' חדש לכבוד חג סוכות והסתיו שבפתח. התפריט המרענן מוגש במסעדה במהלך שישי ושבת, ויושק במהלך חול המועד סוכות (21/09-01/10). התפריט משלב בין המנות האהובות והמזוהות עם הבראנץ' הפופולרי, כמו מגש ארוחת הבוקר וטוסט השינקן-גאודה, לבין מנות חדשות. לצד הבראנץ', תוכלו להצטייד במיני עוגות, עוגיות ומאפים מבית היוצר של קונדיטוריית "קלארו" אותם ניתן לרכוש במקום, כמו גם את יין הבית של המסעדה.

המטבח של קלארו הינו Farm To Table, כלומר מבוסס על תוצרת חקלאית מקומית, כמו: זנים שונים של ירקות, פירות וגבינות בוטיק. מנת הדגל בתפריט הבראנץ' היא "מגש ארוחת בוקר זוגי", הכולל: סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים הנאפים במקום עם בריושים נימוחים, מאפים מתוקים עם נטיפי שוקולד לבן, לחמים מלאים, ביצים  עשויות לפי בקשה, פרוסות של פורל ורוד ומקומי (מנחל דן), שעובר כבישה במקום, גבינת עיזים ועוד.

מנה מתוך הבראנץ' בקלארו // צילום: שני בריל  

בין המנות החדשות בתפריט הבראנץ':

"סטייק אנד אגז" - בריוש צרוב על הגריל, נתח של איירון סטייק, ביצי עין, רוטב הולנדייז, מח עצם שעשוי בגריל עם פפריקה מעושנת וחסה ערבית (86 שקלים).

"אגז בנדיקט"- חלה קלויה בגריל עליה מונח תבשיל תרד תורכי, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז קלאסי, עגבניות שרי מיובשות, זיתי טאסוס מיובשים וקצוצים, גבינת כבשים ופלפל שאטה (64 שקלים).

ראגו פטריות – תבשיל פטריות שימגי, אנוקי, ירדן ושמפניון בחמאה לבנה, ביצה עלומה, נתח פרשוטו של צוואר חזיר וטוויל לחם מחמצת וגרגר נחלים (68 שקלים).

סביח קלארו ולביבות תפוחי אדמה - חצילים מטוגנים, ביצה חומה, טחינה עמבה, סלסת עגבניות, לביבות ירק ופיתות אפיות בטאבון (62 שקלים).

רחוב הארבעה 23,  פינת דוד אלעזר, תל אביב

בראנץ' חדש: סוכות, בין 21/9-1/10, בשעות 09:00-12:30

בהמשך בימי שישי שבת, בין השעות 09:00-12:30

טלפון: 03-6017777

אלנה

הבראנץ׳ של מסעדת אלנה הוא אחד המדוברים והמבוקשים בעיר. הארוחה האלגנטית המוגשת בקומת הכניסה של מלון הנורמן, כבר הפכה לשם דבר בסצינת הקולינריה המקומית, בזכות השילוב בין יופיים של המלון וחלל המסעדה לבין הארוחה המוקפדת שיצר השף ברק אהרוני. 

ארוחת הבוקר של אלנה מורכבת ממנות בופה המוגשות על בר המסעדה ובהן: סלמון מעושן, מטיאס הולנדי, מאפי בוקר טריים, לחמי מחמצת, קיש גבינות, מאפי בורקס מלוחים, סלט עגבניות שרי, סלט ירקות עונתי, מבחר גבינות מקומיות, פירות עונתיים, יוגורט בקר, צ'יה פודינג וגרנולה בעבודת יד.

הבראנץ' המדובר של אלנה // צילום: דיוויד לופטוס

להזמנה לשולחן, ניתן לבחור מנה חמה מהתפריט, כגון: ביצים עלומות בנוסח בנדיקט, בייקון והאם על מאפין ביתי ורוטב הולנדייז; ביצים עלומות נוסח פלורנטין עם תרד מאודה על מאפין ביתי ורוטב הולנדייז; ביצים עלומות בנוסח רויאל עם סלמון נורווגי מעושן על מאפין ביתי  ובשילוב הולנדייז; שקשוקת ביצים, עגבניות, פלפלים אדומים ועשבי תבלין ועוד.

הארוחה, שמחירה 135 שקלים לסועד, כוללת גם שתי כוסות שתייה קרה ושתי כוסות שתייה חמה לסועד.

רחוב נחמני 25, תל אביב

ימים א-ה' 07:00-11:00, שישי ושבת 07:00-14:30

טלפון: 03-5435400

בית קנדינוף

בר מסעדת קנדינוף, השוכן בבניין עתיק במרכז יפו, המשמש מרכז לאמנות עכשווית, יצירה ותרבות, משיק בימים אלו בראנץ' יפואי שופע וססגוני המפגיש בין המטבח היפואי והים תיכוני לבין המטבח העדכני. 

תפריט הבראנץ' החדש משלב טעמים יפואיים עם חומרי גלם מקומיים, ותוצרת מהשווקים הסמוכים. הארוחה נפתחת עם מגש ובו מגוון סלטים ומטבלים לצד סלסלת לחמים עשירה הכוללת חלה טרייה, פיתה זעתר, בייגל ולחם מחמצת כהה. לצידו מוגשת מנה עיקרית לבחירה, המציגה טוויסט עדכני למנות בראנץ' קלאסיות. 

כך, למשל, הבורקס המוכר זוכה למילוי עשיר של גבינות ותרד ולתוספת של לימון כבוש, סומק וביצה רכה; המסבחה - אותה מכינים בשגרה על בסיס גרגירי חומוס - מוגשת עם שעועית לימה;  והשקשוקה האדומה והאהובה משתדכת לבשר חציל קלוי.  

בראנץ' בקנדינוף // צילום: אפיק גבאי

בין המנות שבתפריט:

שולחן יפואי - לחמי הבית, גבינת המאירי, מיקס זיתים של יום טוב, מטיאס ואיקרה, באבאגנוש, טרטר עג׳מי, קרם סקורדלייה, סלט שוק , ציזיקי ועוד. התוספות מתחלפות על פי עונות השנה והיצע חומרי הגלם.

מנות עיקריות לבחירה:

מסבחה לימה - קרם שעועית לימה עם גרגרים חמים (75 שקלים); בורקס תרד וגבינה עם ביצה רכה, בצל סומק ולימון כבוש (75 שקלים); שקשוקה חציל - תבשיל עגבניות, בשר חציל וביצים רכות (75 שקלים); ברבוניות מטוגנות - קרם לבנה אדום, סלסלת פלפלים חריפים, ירוקים וטריים (85 שקלים); שקשוקת פירות ים - שרימפס וקלמארי בטמפורה עם מולים ומיקס עלים (95 שקלים); סטייק & אגז - פרוסות אנטריקוט, ביצי עין, קרעי תפוח אדמה עם סלסה ופלפל שיפקה (95 שקלים).

במסגרת הבראנץ' מומלץ ליהנות ממגוון קוקטיילים של בוקר במחירים מוזלים, בכוס או בקראף, ובסיום הארוחה ניתן להתפנק בכנאפה מתוק/טבעוני של ממתקי מלאק (35 שקלים).

מחיר המנה כולל שתייה קרה או חמה לבחירה.

בית קנדינוף 

הצורפים 14, יפו

הבראנץ' מוגש בשישי-שבת, בין 11:00- 16:00

טלפון: 03-650-2938

בראון 

הבראנץ' של מסעדת בראון מתחדש במגוון מנות ומשדך בצורה מושלמת בין בוקר לצהריים ומספק טעימה ממטבחה של השפית מיכל לוי. במסעדה מציעים שולחן בראנץ' מלא ומפנק, הכולל שש מנות ראשונות (מזאטים) לבחירה ושתי מנות עיקריות לבחירה לזוג, במחיר של 85 שקלים לסועד. 

במנות הראשונות תמצאו בין היתר מילה פוליה, אנטיפסטי, סלט גבינה כחולה, קלמרי ועוד. בעיקריות תוכלו להתענג על אגז בנדיקט, שקשוקה, פסטה ראגו וקציצות דניס או שרימפס במאפה שמרים – על האפשרות האחרונה פשוט אסור לוותר.

הבראנץ' מתבסס על תוצרת עצמית  החל מהמאפים, דרך קונפיטורות וממרחים. האג'נדה של השפית לוי היא עבודה עם חומרי גלם מקומיים ממגדלים קטנים אותם היא מאתרת לדבריה "בפינצטה", והטעמים ניכרים בכל מנה ומנה.

בראנץ' בבראון // צילום: אנתולי מיכאלו

מנות פתיחה: 

סלט עלים ירוקים, גבינה כחולה וקונפיטורה עלי סלנובה, תרד וקייל, בתיבול ויניגרט, מוגש עם קונפיטורת אגסים ושקדים קלויים; סלסלת לחמים תוצרת עצמית, מוגש עם שמן זית ובלסמי מצומצם; קלמרי במחבת עם עגבניות קצוצות, צ'ילי ופטרוזיליה, מוגש על לבאנה; מילה פוליה (באיטלקית אלף שכבות) - תפוחי אדמה, תפוח עץ, בזיליקום ופיקרינו, סלט שרי פנצנלה ופטה כבשים עם קרעי לחם, בזיליקום, פטרוזיליה, בצל ירוק וסגול.

מנות עיקריות:

בנדיקט סלמון - בריוש קלוי, סלמון כבוש, תרד חלוט, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; שקשוקה - רוטב עגבניות ביתי, פלפלים, בצל, שום, אורגנו ופטרוזיליה, מוגש עם חלה; בטן של חציל - חציל שלם שרוף בתנור, עליו לבאנה וסלט בורגול עם פיסטוקים קלויים מעל; סלט קינואה קר - עם אגסים, שקדים, עלי סלרי, תרד ושמיר, עטוף בפרוסות זוקיני וביצה רכה מגורדת מעל; קציצות דניס עם מנגולד, פטרוזיליה, צ'ילי וגזר, ברוטב עגבניות; שרימפס במאפה שמרים ומנגולד עם יוגורט כבשים מעל; ניוקי תפוח אדמה, ברוטב פסטו-בזיליקום מוגש עם גבינת ריקוטה פרסקה ושקדים מעל ועוד.   

למי שרוצה לפתוח שולחן זוגי, יקבל שישה מזאטים לבחירה ועיקרית לבחירה, לכל אחד מבני הזוג.

מומלץ מאוד לשים לב לתפריט יין קטנטן שבנתה השפית, המחזיקה גם בתואר סומלייה, ולמתוקים המוצגים בויטרינה מפתה ביותר בכניסה למסעדה. כל המתוקים והקינוחים בתוצרת עצמית ויש גם גלידות מעולות גם הן בעבודת יד עם טעמים כמו פקאן, אספרסו, מרציפן, לימון והל, דובדבן פיסטוק ועוד.

מתחם G, רח' ניסים אלוני 10, תל אביב

הבראנץ' מוגש בשישי-שבת, בין 13:00-17:00

קלמטה 

מסעדת קלמטה שידועה ומוכרת כמסעדה יוונית שעיקר שעות פעילותה הן בערב, משיקה תפריט ארוחות בוקר חדש ומגוון שיפעל במקום בסופי שבוע ויציע מבחר ארוחות בראנץ׳ מגוונות אל מול הנוף המרהיב של הים התיכון הנשקף מבעד לחלון הגדול.

תפריט ארוחות הבוקר החדש כולל מבחר מנות על בסיס ״חגיגה יוונית״, הכוללת מבחר לחמים טובים, למרכז השולחן, מאזטים מגוונים שתיה קלה וחמה, ומחירה 46 שקלים.

הבראנץ' היווני של קלמטה // צילום: תמוז רחמן 

את ה״חגיגה היוונית״, יוכל כל סועד להעשיר בתוספת תשלום, וללוות במנה לבחירה כמו אומלט יווני, חביתת דייגים עם שרימפס, מאפה יווני במילוי תרד, ועוד.

ככר קדומים 10, יפו 

ימים שישי–שבת, בין 9:00 – 13:00

טלפון: 03-6819998

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...