עולים לרגל
ירושלים של סוכות היא עיר מסעירה ומרתקת • החל ממשחק ניווט משימתי בטיילת ארמון הנציב, דרך סיורים מודרכים בעיר העתיקה ועד הליכה במערות וסדנאות לילדים • בירה ונשירה
ירושלים יפה בכל השנה, אבל בשלושת הרגלים היא יפה פי כמה. העיר העתיקה מתכוננת לבואם של המונים ומכינה עבורם שפע של אירועים, לגדולים ולקטנים.
אתרי הרובע היהודי יפעלו בימי חול המועד סוכות במתכונת מורחבת בשעות 10:00-20:00, בכל שעה עגולה ייצאו סיורים מודרכים מרתקים ומותאמים לילדים, הכוללים כניסה לאתרים. עלות הסיור היא 50 שקלים לאדם, ולרוכשי כרטיס JTicket סוכות במחיר מופחת הם בחינם. את הכרטיסים, שאותם אפשר לממש רק במהלך חול המועד סוכות, ניתן לרכוש באתר החברה ובאתרי התיירות ברובע. אפשר לבחור בהם ארבע אטרקציות או פעילויות מתוך הבית השרוף, הרובע ההרודיאני, בית הכנסת החורבה, המגדל הישראלי, חצר היישוב הישן, חוויית התנ"ך, פלוגת הכותל, לחיות את התנ"ך וארבעת בתי הכנסת הספרדיים.
נוסף על הכניסה לאתרי הרובע, רוכשי הכרטיס המשולב יכולים להשתתף בשתי סדנאות ללא תוספת תשלום, ובהן סדנת "מסע אל עולם הקצב", שבה ייצאו המשתתפים למסע מרתק אחרי כלי הקשה מרחבי העולם.
בחצר המצודה
אחד המנהגים של חג סוכות הוא האושפיזין. למוזיאון מגדל דוד לא יגיעו האושפיזין שאליהם אנו רגילים, אלא תשע דמויות ססגוניות ומרהיבות ובהן דוד ושלמה, מלכת שבא, כורש, הורדוס, המלכה מליסנדה וסולטאן סולימאן; אליהם יצטרפו אישים מודרניים בדמויותיהם של אנה טיכו ואליעזר בן־יהודה. בכל שעה עגולה החל מ־11:00 ועד 17:00 יתקיים סיור חינם של כשעה להיכרות עם הפסלים, הדמויות וטכניקת העבודה של האמן הארמני קארן סארגסיאן. עוד בתוכנית: אגדות וסיפורים על הדמויות הירושלמיות והיכרות עם חומרים שונים של יצירה ופיסול. במקביל לתערוכה תתקיים סדנת יצירה לילדים ולמשפחות בהשראת האושפיזין. הסדנאות יתמקדו בשיטות שונות של שימוש בנייר, חיתוכים ומגזרות נייר. הפעילות מתאימה לילדים בגילי 12-5.
סיור מודרך במגדל דוד
במגדל דוד אפשר להצטרף גם לסיור מודרך משולב VR (מציאות מדומה), המביא היבטים ארכיאולוגיים והיסטוריים של מבנים הרודיאניים בירושלים בימי הבית השני. הסיור יתקיים בשעה 10:30, באנגלית, במשך שעה וחצי, במסלול המתחיל במגדל תצפית וממשיך לחפיר ולקישלה. ב־15:30 ייצא סיור ארוך של שלוש שעות בעברית, שיתחיל במגדל התצפית, יעבור בחפיר, בקישלה, ברובע היהודי ובקארדו, וסופו בתצפית לכותל. מחיר כל סיור 100 שקלים, כולל כניסה למוזיאון מגדל דוד. הסיור מתאים למבוגרים ולבני נוער מגיל 12, ילדים חייבים בליווי מבוגר.
ניווט בטיילת
בטיילת ארמון הנציב יתקיים משחק ניווט משימתי לכל המשפחה, "רצים בטיילת" - משחק מגבש, מעשיר ומלא בתנועה באמצעות מכשיר טלפון חכם. לוקחים מפה, פותרים את החידות ומתקדמים מתחנה לתחנה בין שבילי הטיילת הקסומים. הפעילות תתקיים בימים שלישי-חמישי, 27-25 בספטמבר, בשעות 10:00-16:00. משך הפעילות כשעה וחצי ומשך המסלול כ־2 ק"מ. הפעילות מתאימה לגיל 6 ומעלה ולחובבי הליכה. רכישת הערכות תתבצע בכניסה לאמה החשמונאית או דרך מרכז הזמנות. מחיר ערכת הניווט 70 שקלים והיא מיועדת לעד 5 משתתפים. להזמנת כרטיסים: 6033*.
חוגגים את הכתב
לרגל פתיחת שנת הלימודים מזמין מוזיאון ארצות המקרא בתאריכים 27-25 בספטמבר, בשעות 10:00-16:00, את ילדי ישראל והוריהם לפסטיבל שכולו כתב, אותיות ומילים, שיתקיים בין הגלריות ובחצר המוזיאון. בפרויקט המיוחד והראשון מסוגו יהיה אפשר להתחקות אחר המצאת הכתב וצורותיו השונות. נגלה מקור משותף לכל אופני הכתב: אינפוגרפיקה של בעלי חיים, דמויות אנושיות, איברי גוף, מבנים, חפצים ועוד, שלימים התפתחה לכתב כפי שאנו מכירים כיום. הפסטיבל יכלול סיורים מהנים וחווייתיים ברחבי המוזיאון בעזרת כתבי חידה והתנסויות בזיהוי של הכתב העברי הקדום. כמו כן, ייערכו משחקים ומשימות על שפות עתיקות, סדנאות יצירה ויריד אמנים בסוגי כתב שונים. מחיר כניסה למשפחות, הכולל את שלל הפעילויות, עומד על 32 שקלים למשתתף, 22 שקלים לאזרח ותיק וחינם לתלמידי כיתה א'.
בעלי מלאכה קדומים
פסטיבל האסיף במוזיאון עין יעל, ליד תחנת הרכבת במלחה, יכלול שלל אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה: מפגש עם בעלי מלאכה ומלאכות קדומות, שחקני רחוב ונגנים, מגוון סדנאות מלאכה לכל המשפחה, תיאטרון סיפור לילדים, מוזיקה לאורך השבילים, סיור באתר הארכיאולוגי ובמערכת המים הקדומה, ועוד.
ברחוב הרומי הקדום ייפגשו המבקרים עם בעלי מלאכה קדומים באווירת ימי קדם: עם האורגת, נפח הברזל, הסנדלר והקדר שעובד על האובניים. המבקרים יוזמנו להשתתף בהתנסות בירי בחץ וקשת ללימוד טכניקות ירי מסורתיות וכן בטורניר משחקי שולחן עתיקים, כדי להתנסות וללמוד באילו משחקים הרומאים ואף המצרים שיחקו בשעות הפנאי שלהם. המבקרים ייהנו משלל סדנאות יצירה לכל המשפחה: טורניר משחקים עתיקים, סדנת קרמיקה, אפיית פיתות, סדנת קישוט סוכה מחומרים טבעיים, התנסות בקליעת סלים, סדנת פסיפס, סדנת פרסקו, סדנת אריגה, ועוד. את זמנם של המבקרים ינעימו בין הטרסות נגנים ושחקנים בכלי נגינה מסורתיים.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27-25 בספטמבר בשעות 10:00-17:00. עלות כניסה: 45 שקלים לילד, 35 שקלים למבוגר. פרטים נוספים בטלפון 02-6451866.
מכינים את המטעים לעיבוד
בואו להצטרף למלאכה החקלאית של הכנת השדות והמטעים לקראת שנה של עיבוד חקלאי על פי עונות השנה והחגים. הפעילות מתרחשת בעמק הצבאים וכוללת מסיק קהילתי והכנת המטעים לקראת עונה חקלאית יחד עם הקהילה, תוך כדי הדרכה על משמעות עונות השנה בחקלאות ובטבע.
נוסף על הפעילות הקהילתית בטבע, יהיו גם הדרכות בנושאי טבע וסביבה, סדנאות, הופעות מוזיקליות ופעילויות חווייתיות לכל המשפחה. הפעילות תתקיים בתאריכים 27-25 בספטמבר והיא ללא תשלום.
אקסטרים בעיר העתיקה
500 שנה מאז נבנתה החומה, אתם בוחרים איך להשלים את הסיפור בטרק ההיסטורי של ירושלים: הטרק התיאטרלי יתקיים על חומות ובמערות - סיור מודרך ומומחז עם בוני ירושלים לדורותיהם על הטיילת הצפונית, במערת צדקיהו ובמנהרת הזחילה המסתורית, והצגות לכל המשפחה ברחבי המערה. באפשרויות: טרק אקסטרים - סיור עצמאי ותצפית מרהיבה בטיילת הדרומית וגלישה במורד החומה בסנפלינג באזור שער ציון; הטרק העצמאי טיילת החומות - סיור אתגרי, תצפית מרהיבה מהטיילת (הדרומית או הצפונית) על העיר העתיקה והחדשה; והטרק העצמאי במערת צדקיהו - סיור עצמאי במערת האגדות של ירושלים, כולל מעיין דמעות צדקיהו. המערה מסתתרת מתחת לחומת העיר, וממנה כנראה נחצבו האבנים לבניית בית המקדש. הפעילות כוללת הצצה אל ימים עתיקים ובנאים סודיים. מומלץ להביא נעלי הליכה נוחות, כובע ושתייה. הפעילות תתקיים בתאריכים 27-25 בספטמבר בשעות 09:00-17:00. לפרטים נוספים:www.Pami.co.il
צילומים: יעל הרמן, Ricky Rachmanטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו