כך שברו את צום יום כיפור בתל אביב

בין המנהגים הדתיים המלווים את תענית כיפור, ישנה גם מסורת חילונית של העיר הגדולה הכוללת שבירת צום עם סנדוויצ'ים

ארוחה מתחלת במסעדת "מלגו ומלבר", צילום: אפיק גבאי

מזה כמה שנים שמתקיימת לה מסורת קולינרית חדשה בנוף הישראלי: טקס שבירת הצום של יום כיפור הופך להפנינג ולטרנד שמאגד סביבו רבים. מסעדות רבות פותחות את שעריהן והופכות למזללות קונספט לערב מוצאי כיפור, ובראשן מסעדת ״מלגו ומלבר״ ששוברת את הצום בארוחת סנדוויצ׳ים, שכבר הפכה למפורסמת. 

כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

שף המסעדה מוטי טיטמן, יוצר זו השנה החמישית קולקציית כריכים קונספטואליים שמוגשים אך ורק בערב זה. "כשף שמאוד מחובר לתחום האפייה, הדבר הטבעי ביותר עבורי הוא לתת מקום של כבוד למנות האהובות עלי – ואם אפשר בתוך עטיפה של בצק, מה טוב. כילד ששלחו אותו לבית-הספר עם סנדוויץ' הרינג, הפכתי למכור לסנדוויצ'ים, והמסורת שלנו בצאת יום כיפור מעניקה לי את האפשרות להתפרע ולהכניס לתוך הלחמנייה או הפיתה את כל החלומות הקולינריים שלי", מספר טיטמן.

כל הכריכים בארוחה מוגשים בתוך לחמניות בריוש או פיתות הנאפות במקום, לצד מגוון משקאות, באווירה קלילה ומהנה, כיאה לסיום "יום הדין". 

בין הסנדוויצ'ים שנזללו במקום בצאת יום הכיפורים:  קריספי צ'יקן, עם איולי, שום קונפי, מלפפון חמוץ, עגבנייה וחסה בלחמניית בריוש. סנדוויץ' נתחי דג ברוטב עגבניות, כוסברה, צ'ילי וטחינה ירוקה בפיתה. כריך צמחוני המכיל במיה, כרוב בלאדי עשבי תיבול ועגבנייה. וגם המבורגר בקר אמנטל, עם עגבנייה, חסה ואיולי צ'יפוטלה, בלחמניית בריוש.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר