"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"מגדולי הלוחמים": ארי פולד נרצח בפיגוע בגוש עציון
פולד, שירה במחבל לפני שהתמוטט, התגורר באפרת, עסק רבות בפעילות הסברה למען המדינה ונפצע במלחמת לבנון השנייה • בפוסט מצמרר לפני כחצי שנה התריע מפני הסכנה בעונש הקל שהוטל על מחבל שדקר • ח"כ בצלאל סמוטריץ', שאחיו של הנרצח משמש כדוברו: "ציוני אמיתי"
ארי פולד // צילום רפרודוקציה: אורן בן חקון, משפחתו של הנרצח // ארי פולד // צילום רפרודוקציה: אורן בן חקון, משפחתו של הנרצח

"מגדולי הלוחמים": ארי פולד נרצח בפיגוע בגוש עציון

פולד, שירה במחבל לפני שהתמוטט, התגורר באפרת, עסק רבות בפעילות הסברה למען המדינה ונפצע במלחמת לבנון השנייה • בפוסט מצמרר לפני כחצי שנה התריע מפני הסכנה בעונש הקל שהוטל על מחבל שדקר • ח"כ בצלאל סמוטריץ', שאחיו של הנרצח משמש כדוברו: "ציוני אמיתי"

,עודכן

ארי פולד הוא הקורבן בפיגוע הדקירה היום (ראשון) בצומת גוש עציון. הוא היה דמות מוכרת בקרב פעילי ההסברה של ישראל באנגלית ותחזק בלוג פעיל שבו הגן על ישראל והסביר את עמדתה אל מול פעילי החרם. פולד (45), גר באפרת והותיר אחריו ארבעה ילדים.

צילום: אנשי הדממה

בפוסט מצמרר שפרסם פולד לפני כחצי שנה, הביע תרעומת עלהעונש שקיבל המחבל חמזה פאיז, שדקר ופצע קשה אישה באותו הצומת ועליו נגזרו 14 שנות מאסר, לאחר שהשופטים זיכו אותו מניסיון רצח מחמת הספק: "בית משפט הישראלי איבד את המצפן המוסרי שלו. במקום הם ממלאים את מה שחז״ל לימדו והזהירו 'כל שנעשה רחמן על האכזרים, לסוף נעשה אכזר על רחמנים". הוא ביקש מהגולשים לשתף את הפוסט "כדי שיגיע לעיניים של השופטים".

בבלוג שלוwww.israelshield.orgפולד ענה לכל נלחם בהסתה מכיוון חמאס, בהכפשות נגד ישראל ואף הצליח לגרום לפוליטיקאית קנדית שתקפה את ישראל לוותר על המרוץ שלה לבחירות. הוא פתח את הבלוג אחרי מלחמת לבנון השנייה, שם נפצע ורסיס שחדר אל גופו הונח אצלו בוויטרינה בסלון למזכרת. "ידעתי שנפגעתי מרסיס. ידעתי גם שאם רסיס חדר למחזור הדם שלי, אני הולך למות תוך כמה דקות. הרגלים שלי רעדו", תיאר בעבר בראיון לאתר אש התורה.

ארי פולד // צילום: באדיבות המשפחה

צילום מסך: פייסבוק

צילום: אורן בן חקון

"הבנתי שכולם מדברים על פתרונות, אבל אף אחד לא מגדיר נכון את הבעיה. בהתחלה לא כתבתי את הבלוג כדי שאנשים יקראו את דבריי, אלא רק רציתי לפרוק את מה שיש לי על הלב. ואז זה תפס תאוצה, והתחלתי לקבל תגובות מכל העולם. את הכתבות בבלוג קראו כחצי מיליון איש בחצי השנה האחרונה". על התגייסותו כאיש מילואים למלחמת לבנון אמר כי "בשבילי, לשרת בצבא זה חלק מלהיות יהודי. בלילה לפני שנכנסנו, העתקתי את פרשת כי תצא שעוסקת ביציאה למלחמה. הייתי צריך להחדיר בעצמי אמונה וביטחון".

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

אחד מסרטוני ההסברה של ארי פולד

בראיון לעיתון מעריב, אמר עוד כי "כשמישהו אומר לי שילדים נהרגים בעזה, אני אומר: 'נכון, אבל הסיבה לכך שהם נהרגים היא כי ארגוני טרור כמו החמאס יודעים טוב מאוד שהעובדה שהם גורמים לנשים ולילדים להסתכן, יעילה לתעמולה שלהם'", הסביר. "בכתבה שלי רואים את ההתעללות הנוראית של החמאס בילדים בעזה, את השימוש בילדים לצורכי תעמולה. ואז אני אומר לאנשים: אם היה לכם באמת אכפת מזכויות אדם בעזה, הייתם מצטרפים אלי למאבק נגד חמאס".

"לוחם בכל איבריו"

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' זכה בשלוש השנים האחרונות להכיר את ארי פולד, דרך אחיו הגדול איתן, שמשמש כדוברו ועוזרו הפרלמנטרי. לדבריו, "עם ישראל איבד היום את אחד מגדולי הלוחמים עבורו בתחום ההסברה בתקשורת הזרה. ארי היה לוחם בכל איבריו, ועובדה שגם כשהוא נדקר - מה שהיה חשוב לו זה לנטרל את המחבל".

ח"כ סמוטריץ' הוסיף כי "רואים איך למרות שהוא פצוע הוא רץ אחרי הרוצח, קופץ מעל הגדר יורה בו ואז נופל. זה מבטא את רוחו האמיצה של האיש שעלה לארץ מארה"ב עם כל המשפחה שלו ולחם למען עם ישראל באנגלית. היו לו אין-ספור ראיונות לתקשורת הזרה, הוא הפעיל בלוג פעיל מאוד, ניהל ויכוחים אין ספור והיה בעל משנה סדורה ושלמה".

עוד תיאר חבר הכנסת כי "ארי היה ציוני אמיתי, איש בעל חשיבה סדורה, שכל בריא, אדם שהפעיל מהפייסבוק שלו תוכנית שבועית והעלה כל הזמן סרטוני הסברה, אדם משכמו ומעלה, שממש לחם עבור עם ישראל. אני מביע צער עמוק ושולח חיזוק ותנחומים למשפחה הכואבת, שמצויה ברגעיה הקשים והכואבים. זו אבידה גדולה מאוד לכל עם ישראל".

השתתפו בהכנת הידיעה: יורי ילון, חנן גרינווד

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו