"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מחיה החזנות": החזן מרדכי סובול הלך לעולמו
ד"ר סובול, חתן פרס ירושלים, לקה באירוע מוחי מיד לאחר ראש השנה ונפטר בגיל 67 • נחשב לאחד המומחים הגדולים בתחום החזנות
ד"ר מרדכי סובול // צילום מסך מתוך סרטון

"מחיה החזנות": החזן מרדכי סובול הלך לעולמו

ד"ר סובול, חתן פרס ירושלים, לקה באירוע מוחי מיד לאחר ראש השנה ונפטר בגיל 67 • נחשב לאחד המומחים הגדולים בתחום החזנות

יהודה שלזינגר
, עודכן

ד"ר מרדכי סובול, שהוגדר כ"מחיה החזנות" וכאחד המומחים הגדולים בתחום, הלך לעולמו הלילה (ראשון) בגיל 67. הוא לקה באירוע מוחי לאחר ראש השנה ואושפז בבית החולים בעיר אטלנטה בארצות הברית, שם נפטר. לאחר החג התמוטט החזן והמנצח המפורסם והובהל לבית החולים, שם אובחן עם מפרצת במוח. הוא הורדם והונשם ללא הכרה ונפטר לאחר מספר ימים. רעייתו ובתו היו עמו במהלך אחד, ושני בניו – שמתגוררים בישראל ובברזיל, הגיעו לשהות עמו בימיו האחרונים.

סובול, תושב פתח תקווה, נולד ב-1951 בתל אביב למאיר וזיסל, ניצולי שואה. מגיל שמונה החל סובול ללמוד חזנות אצל החזן שלמה רביץ ז"ל, שראה בו את ממשיך דרכו. הוא שימש כמנהל מוזיקלי ומנצח קבוע של התזמורת הסימפונית "יובל" ומאחוריו מאות רבות של קונצרטים בארץ ובעולם. מקורביו סיפרו כי הוא הקים אחריו דורות של חזנים.

ב-2006 קיבל סובול את פרס החינוך מידי נשיא המדינה יצחק נבון, וכן הוענק לו פרס ירושלים על תרומתו להחייאת החזנות בישראל. הוא חיבר ותזמר מאות יצירות, והיה מוזמן באופן קבוע לפסטיבלי מוזיקה ברחבי העולם. בנוסף, שיתף פעולה עם זמרים שונים, ביניהם תקליט של מוזיקה יהודית עם חיים משה, תקליט משותף ללהקת אתניקס ויהורם גאון, ובו מבוצע שירו "פתח לנו שער", אשר הפך להיות אחד מפרקי התפילה הפופולאריים של תפילת נעילה ביום כיפור.

במהלך השנים הכשיר את החזנים המובילים בעולם, בהם יצחק מאיר הלפגוט, יעקב למר, חיים אדלר, צבי וייס, נתנאל הרשטיק ועוד. בנוסף שיתף פעולה עם זמרים וחזנים מפורסמים כדוגמת דוד דאור ועמיר בניון. בסרט "מדורת השבט" בו הוא השתתף חיבר מרדכי סובול עבור יהורם גאון את השיר "הבט משמים" ובו שילוב של חזנות ופזמון המושתת על לחן עתיק ומוטיבים יהודיים מסורתיים. במשך שנים רבות הגיש את התוכנית "לפני התיבה" ברדיו קול חי.

במשפחתו סיפרו כי סובול היה יהודי וציוני בכל רמ"ח אבריו, אשר קיבל עשרות הצעות לעזוב את הארץ ולשמש כחזן בחו"ל, אך סירב לכולם. "הוא היה ראוי לקבל את פרס ישראל, ובמקום זאת מובא לקבר ישראל", אמרו. השדרן מנחם טוקר ספד לו בטוויטר: "‏הלב מסרב להאמין. ד"ר מרדכי סובול האהוב. יהי זכרך ברוך. בשבילי תמיד תישאר מנצח בלתי מנוצח".

"להתראות דוד גיבור שלי, אשר על המשמרת", ספד לו היועץ האסטרטגי משה קלוגהפט בפייסבוק. "היית על המשמרת של שימור המוסיקה היהודית, על משמרת הקמת עולם החזנות מאפר השואה, ומעל הכל - אדם שכולו אהבה למשפחה וגאוות המשפחה. גיבור ילדותי. כנראה בשמים היו צריכים איזה מנצח ברמה למקהלת המלאכים, אתה כבר תדע להרים להם קונצרט. כל כך מתגעגע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...