צילום: עמי שומן // אצילי ומיכה צפויים לשוב להרכב. איביץ': "יכולים להבקיע יותר משני שערים"

על טעויות משלמים: מכבי ת"א תישאר באירופה?

כשהיא בפיגור 3:1, למכבי ת"א אסור להיכשל הערב מול סרפסבורג במשימה להעפיל לבתים של הליגה האירופית • לא רק בגלל המבוכה המקצועית, אלא בעיקר בשל הסנקציות הכלכליות של אופ"א • "כל השבוע היה מתח, זה משחק על 20 מ' שקלים" • וגם: סולומון יושאל לצהובים?

1 אין עוד דרך חזרה. רגע האמת של מכבי ת"א הגיע. המשחק הערב נגד סרפסבורג הוא הקריטי והחשוב ביותר שהיה לצהובים בעונות האחרונות. הקבוצה של ולאדן איביץ' חייבת לנצח הערב את הנורבגים בהפרש של שני שערים ולא לספוג, כדי להעפיל לשלב הבתים של הליגה האירופית. אי העפלה תיחשב לכישלון אדיר עבור הצהובים, במיוחד לאור ההגרלות הקלות שהם קיבלו העונה.

כולם יודעים שמכבי חייבת להעפיל לשלב הבתים של הליגה האירופית, בראש ובראשונה בשל הסנקציות שהוטלו עליה עקב העבירות על חוקי הפייר פליי. כידוע, על פי הסכם הפשרה, עד סוף שנת הדיווח 2018 הגירעון של הצהובים צריך לרדת ב־20 מיליון יורו. במילים אחרות, סגנית האלופה צריכה להראות הכנסות בסכומים הללו. כאלה שלא הגיעו ישירות מהבעלים, אלא מנותני חסות, ממכירות שחקנים, מהכנסות מהשתתפות במפעלים אירופיים. העפלה לשלב הבתים של הליגה האירופית יכולה להכניס בין 4 ל־5 מיליון יורו, ולכן מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לא לעמוד במשימה שלה הערב. 

שחקני מכבי ת"א מודיםפ לקהל, השבוע בסיום הניצחון מול מכבי חיפה // צילום: עמי שומן

מכבי הצליחה לגייס העונה לא מעט ספונסרים, אבל ההכנסות מנותני החסות שגויסו עדיין לא מספיקות לסגירת הגירעון כפי שאופ"א דורשת, ולכן העפלה לשלב הבתים מקבלת חשיבות כפולה ומכופלת. מדוע? משום שפחתו משמעותית הסיכויים של מכבי למכור בחלון העברות הנוכחי את פרדראג ראיקוביץ' ואת וידאר קיארטנסון, שני הנכסים אולי הכי יקרים של המועדון, ולטענת גורמים בקבוצה, רק הופעות טובות בשלב הבתים יכולות להוביל ביקוש לקראת חלון ההעברות בינואר. אז מכבי תוכל למכור אותם ולא לחשוש מסנקציות נוספות מאופ"א בשל אי העמידה בהסכם. אחרת היא בצרה צרורה. 

"כל השבוע ראו את המתח באימונים", הודו בקריית שלום, "כולם מבינים שזה משחק על 20 מיליון שקל, שזה משחק הכי חשוב למועדון. אם לא היינו מקבלים את הגול השלישי בנורבגיה, הפנדל המטופש שהרג אותנו, היה לנו יותר סיכוי, אבל אנחנו צריכים לקוות ולהאמין שנעשה את זה". אם מכבי לא תעשה את המוטל עליה, ההדחה תיפול על הראש של איביץ', ראיקוביץ',שאר השחקנים, אבל מעל כולם על המנכ"ל בן מנספורד, שמתפקד העונה כמעין מנהל מקצועי והיה אחראי הקיץ לכל נושא הרכש.  

2 אם הזכרנו את המנכ"ל של הצהובים, בין ראיון כזה לאחר שהעניק מנספורד לחלק מכלי התקשורת, הוא הגיע בשני יחד עם ברק יצחקי למושבה כדי לצפות במשחקה של מכבי פ"ת נגד בית"ר ירושלים. ברור לכולם שאם מכבי ת"א לא היתה תחת אותם עונשים של אופ"א, היא כנראה כבר מזמן היתה נכנסת למאבק על רכישתו של מנור סולומון. 

מנספורד. במקרה של הדחה, האחריות תיפול עליו // צילום: עמי שומן

גורמים בכדורגל הישראלי העריכו כי אם סולומון לא יעבור לקבוצה באירופה, לא מן הנמנע כי הצהובים ינסו לבצע מהלך להשאלתו עם אופציה לרכישה בעונה הבאה. מכבי פ"ת תרוויח מכך שסגנית האלופה תשביח אותו על ידי דקות משחק באירופה והוא ייחשף לעוד סקאוטים וקבוצות ביבשת. במועדון הצהוב לא אישרו אותן הערכות אך הסכימו לומר כי "מדובר בהרבה הרבה כסף".

3 מבחינת ההרכב, שרן ייני צפוי לפתוח במרכז ההגנה לצד איתן טיבי, לנוכח העובדה שהבלם ז'איר אמאדור פצוע. המאמן ולאדן איביץ' צפוי להחזיר ל־11 את אלירן עטר, דור מיכה ועומר אצילי, כשבחוד יש העדפה לקיארטנסון. 

במסיבת העיתונאים אמר איביץ' כי ניסה להוריד השבוע את הלחץ מהשחקנים לאור המשחק הקריטי: "אנחנו לא חושבים מה יקרה אם לא נעבור שלב. אני לא רוצה שהשחקנים שלי יתעסקו בזה כי זו לא נקודת פתיחה טובה לפני המשחק. אנחנו צריכים להאמין ואנחנו מאמינים שנעפיל לשלב הבתים וניתן מאה אחוז מעצמנו כדי שזה יקרה. אנחנו יכולים להבקיע יותר משני שערים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...