צה"ל מציג: שיירה אוטונומית תוביל ציוד בשדה הקרב

במטרה לחסוך פגיעה בחיילים מציג הצבא שורת כלי רכב אוטונומיים בהם מיכל סולר ממוגן ומשאיות ממוגנות להובלת ציוד

צילום: דובר צה"ל // שיירות התובלה בפעולה

כל לוחם שהיה אי פעם בשדה הקרב מכיר היטב את הצורך לנהל ולאבטח שיירות לוגיסטיות. לצד הלחימה בעומק האויב, יש צורך בשינוע ציוד – אוכל, דלק ותחמושת, מה שמוביל פעמים רבות לאבדות קשות שלא בקרב כלל. במלחמת לבנון השנייה, למשל, הופגזו מכליות דלק על ידי מחבלי חיזבאללה וחביות סולר וציוד שהוצנחו על ידי מסוקים נחשדו בטעות כאיום על כוחותינו. פעמים רבות לוחמים נותרו ללא אוכל מכיוון שהכוח הצבאי שאמור היה להוביל את הציוד התעכב בשל פגיעה כזו או אחרת, ואלו נאלצו להתמודד עם רעב בעת לחימה. 

בצה"ל מודעים היטב לבעיה, ומציגים כעת את הפתרון למאה ה-21, בדמות שיירות אוטונומיות, שהשליטה בהן תהיה דרך ג'ויסטיק, שתמנע את הסכנה לחיילים בעת משימות לוגיסטיות ותאפשר אספקת ציוד עד לשדה הקרב. 

על פי התכנון כלי רכב שמוכוונים מרחוק יסעו על ציר אחד בלבד, או באמצעות האמר שליטה שינהג אותה. אפשרות זאת תאפשר הן למנוע סכנה לנהגים וללוחמים בשטח, והן אפשרות להעביר ציוד רב יותר בקלות לקרבות. 

המשאיות בפעולה // צילום: דובר צה"ל

כלי רכב אחר מכונה "גור" – מיכל גדול שיכול להכיל 5,000 ליטר, ושמיועד להעברת סולר, תחמושת ועוד. באמצעות ה"גור" יקבלו הכוחות בשטח אספקה שותפת של ציוד ללא צורך לנסוע בחזרה לשטח ישראל כדי להצטייד מחדש או להנחית ציוד באמצעות מסוק. 

גם לוחמי החי"ר יקבלו עוזר אישי שיסייע להם לסחוב את המשקלים הרבים שבעבר נאלצו לשאת על גבם. לכוחות יצטרף "פרובוט", מעין טרקטורון רובוט שישמש כ"סבל חי"ר" ושיסחוב תחמושת וציוד רפואי. כיום קיימים בצה"ל כלים בודדים מסוג זה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר