פאנקי סיסיליה // צילום: יהונתן בן חיים

פאנקי סיסיליה: חלל בילויים מטורף

אוכל, שתייה, סרט והופעה • תפריטי קיץ חדשים ושווים במיוחד מושקים השבוע במסעדות • וגם, מתחם שכולם ידברו עליו

אוכל קליל, קוקטיילים מרעננים ודגים טריים הם בערך כל מה שאנחנו צריכים לבילוי ערב במסעדה או בר, בקיץ החם. אם נוסיף לזה גם הופעה וסרט, מבלי שנצטרך לזוז משולחן המסעדה והמזגן הדולק, נקבל חוויה מנצחת. כל המנות והתפריטים החדשים של השבוע, בין הוד השרון לנהריה.   

מתחם בילוי חדש בהוד השרון

לאחרונה מסתמנת הוד השרון כיעד קולינרי פופולרי בצמיחה. עסקי מזון רבים ומגוונים נפתחים בעיר ומעניקים לתושבי האזור שלל אפשרויות בילוי.

פאנקי סיסיליה, המתחם החדש שנפתח בימים אלה בעיר מצטרף למגמה. מדובר בחלל בילוי יוצא דופן ובו מספר מתחמים: בר מסעדה רחב ידיים שפונה בחלקו לחזית הרחוב ובחלקו השני מוביל למרכז חלל במסעדה, מטבח פתוח סביבו מקומות ישיבה וחצר רחבת ידיים. בחזית המקום, לצד הכניסה, קיים ה"פאנקי קבב", קנטינה ממנה יוגשו מידי יום מנות קבב הנצרבות על הגריל הלוהט בפיתה טרייה. 

המסעדה מבוססת על תפריט ים תיכוני ישראלי ורבגוני הכולל בשרים, דגה טרייה, ירקות טריים ועונתיים, לצד מנות משתנות כמו צזיקי, סלט שעועית לימה, ארטישוק ירושלמי צלוי ועוד.

בנוסף, במקום תוכלו למצוא גם מגוון מנות משתנות מהסירים של דינה בובליל, אמו של יניב הבעלים. בין התבשילים: חריימה, קוסה מחשי, מפרום, מוסקה, תבשיל מוח, קציצות דגים ועוד.

מעבר לאוכל, במתחם הבילוי יושם דגש על ערבים מיוחדים שיכללו מוזיקה והופעות. לדברי היזמים, כוונתם היא לתת פלטפורמה ליוצרים צעירים אשר רוצים להביא את האמנות שלהם ולתת במה לכל מה ש"פאנקי"- מוזר, שונה, ואינו מיינסטרימי.

דרך רמתיים 54, הוד השרון. טלפון: 09-7696480

שעות פתיחה (בתקופת ההרצה): כל יום 18:00-01:00

בטטה בטאבון בפאנקי סיסיליה // צילום: יהונתן בן חיים

נהריה על גג העולם

בשיאו של חודש אוגוסט נשלמות ההכנות לפתיחת בר חדש על גג מלון מדיסון נהריה. בר הטאפסים החדש יקרא נורת' רוף טופ בר, North roof top bar, ויציע תפריט עשיר של טאפאסים, לצד פיצות בתנור אבן מיוחד, ובר אלכוהול משובח. 

בנוסף לחוויה הקולינרית תתווסף להנאה גם חוויה קולנועית. מסך ענק יוצב במקום ועליו יוקרנו סרטים חדשים וקלאסיקות מכל הזמנים בשיתוף חברת "מוביקס". הסרטים יוקרנו תחת כיפת השמים, ממש כמו דרייב אין מקומי. השמע ייעשה דרך אוזניות אישיות שיופעלו דרך אפליקציה ייעודית על הטלפון הסלולרי של הסועדים.

המתחם הנהרייני גדול ורחב ידיים וצופה על חוף הים היפיפה של העיר. בין המנות מוגשות במקום תוכלו למצוא אספרגוס במעטפת סלמון מעושן, פטריות פורטובלו במילוי גבינת גורגונזולה, ברוסקטה גבינה בולגרית וחציל, סביצ'ה סלמון, תפוחי עץ, בצל סגול, נענע וכוסברה ועוד.

הבר מאפשר הזמנת שלושה טפאסים לבחירה במחיר 45 שקלים. ושישה טפאסים במחיר 80 שקלים.

מחיר הכניסה לערב הסרטים המיוחד כולל משקה ראשון יעלה החל מ 45 שקלים לאדם.  

רח' העליה 17, נהריה.

שעות פתיחה: א'-שבת: 18:00-02:00. 

טאפסים בנורת' רוף טופ בר, מלון מדיסון בנהריה // צילום: ויקטוריה קיי

ימי שני של קיץ בביסטרו וניה החיפאי

וניה ביסטרו, הממוקמת בעיר התחתית חיפה, היא ללא ספק אחת המסעדות הטובות בעיר. לכבוד ימי הקיץ החמים מתקיימים במקום ערבי דגים מיוחדים, בכל יום שני, החל מהשעה 18.00 בערב . 

במהלך הערב הייחודי יוצע שפע של פירות ים ודגים, לצד 10 סוגים של יינות לבנים מיוחדים והופעה של אומנים אורחים.

על המטבח אמון שף אוהד לוי, שמחזיק גם במסעדת צ׳יקטי התל אביבית. עבור חיפאים חובבי מאכלי ים, השף מציע תפריט של מולים ניו-זילנדיים מארינייר, ב 36 שקלים  ל 100 גרם, דגים שלמים בתמחור של 92 שקלים, סשימי טונה אדומה ותאנים  ב 52 שקלים, סביצ׳ה "מקסיקו סטייל"  ב 52 שקלים ועוד. מחיר כוס יין לבן 25-35 שקלים.

שער פלמר 1, חיפה. טלפון: 04-6716272

ערב דגים בביסטרו וניה בחיפה // צילום: רמי ארנולד

חגיגת טאפאסים קייצית בויקי כריסטינה

ויקי כריסטינה, הספרדיה התוססת במתחם "התחנה", חוגגת שמונה שנים שמחות וגדושות פעילות. לכבוד החגיגות, מושק תפריט קייצי חדש וססגוני שכולל טאפאסים מהעולם, טאפאס ספרדי מודרני ואוכל ספרדי קלאסי ומוקפד, לצד קוקטיילים מושקעים, קנקני סנגרייה וכמובן מבחר נרחב של בקבוקי יין משובחים.

בין מנות הקיץ החדשות אפשר למצוא: בורטה עם ריבת עגבניות שרי וחמאת אגוזי לוז, 47 שקלים. סביצ'ה קון יוזו, דג לוקוס נא עם בצל סגול, כוסברה, צ'ילי אדום, מנגו מיובש ורוטב יוזו עטוף בדף אורז, 56 שקלים. טאקו קון קריספי קלמאראס, טבעות קלמארי מטוגנות עם איולי שום שחור, פיקו דה גאיו וטבסקו בתוך טורטיה, 42 שקלים, ועוד.

בימי שישי במהלך כל חודש אוגוסט, יקיימו במסעדה קבלת שבת בשיתוף אפרול עם מבצע של 1+1 על אפרול שפריץ ומגוון טאפאסים ב 25 שקלים, בין השעות 16:00-18:30 תהיה במקום הופעה חיה של להקה באווירה ספרדית שמחה.

תפריט העסקיות של המסעדה התחדש אף הוא ומציע כעת: 1+1 על הטאפאסים בשעות 12:00-17:00. בנוסף, יש מילוי חופשי של בירות מהחבית, יינות הבית וסנגרייה, בקניית הכוס הראשונה במהלך שעות העסקית.

מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב. טלפון: 03-7367272 

​טאקו קון קריספי קלמאראס בויקי כריסטינה // צילום: שרית גופן

מסעדת יריחו פוצחת בבראנץ' חדש

מסעדת יריחו הצעירה, יושבת בלב השוק הטורקי ביפו ונהנית מאווירה יפואית קסומה. בימים אלה משיק עידן פרץ, שף המקום, בראנץ' ייחודי לקיץ.

בין המנות החדשות תוכלו למצוא סלט טולום, עלי חסה קיסר, גזרים, מלפפונים, גבינת טולום, שקדים ווינגרט נענע ב 41 שקלים.

מנת בוקר מרוקאי המורכבת ממרגז צלוי בטאבון, מנגולד לימוני, זרעי כמון, ביצה רכה וחרדל ב 52 שקלים.

בשעות של בין הבוקר לצהריים, מציעה המסעדה גם קוקטייל מימוזה ב 29 שקלים וג׳ן אנג ג׳אפה, קוקטייל ג׳ן, נקטרינה, בזיליקום וטוניק ב 47 שקלים.

שעות פעילות הבראנץ': 11:00:16:00

רחוב פנחס בן יאיר 4, יפו. טלפון: 058-6666921

בראנץ' קיץ של יריחו // צילום: אימרי האוזנר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...