"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עט חכם ומסך מפלצתי: סמסונג הכריזה על הנוט 9

באירוע נוצץ בניו יורק הכריזה סמסונג על הבן החדש בסדרת מכשירי הנוט • עוד השיקה החברה שעון חכם שיגיד לכם כשאתם בלחץ

,עודכן
עט חכם עם קישוריות שן כחולה, ה-S Pen החדש // צילום: אלי לאון

סמסונג מכריזה ברגעים אלה בניו יורק על הגלקסי נוט 9, הדגם האחרון בסדרת הגלקסי נוט, אחרי שהצרות עם הגלקסי נוט 7 על סוללותיו המתלקחות כמעט הרג את הסדרה. הנוט 9 הוא שיפור ורענון של הנוט 8 משנה שעברה, כאשר אחת התכונות המרכזיות היא עט החרט החכם והאלחוטי החדש, ה-S Pen בגירסתו האחרונה.

צילום: אלי לאון

סמסונג, כך נראה ונשמע (כיון שכל הפרטים בפועל כבר היו ידועים), שמים דגש על המהות של הסדרה: ביצועים ועבודה. ישנו שיפור במפרט הטכני, מסך גדול יותר וסוללה ענקית, אולי מהכי גדולות שסמסונג משווקת בטלפון סלולרי (נראה שהטראומה של הנוט 7 חלפה לה). ועוד דגש מעניין לצורכי עבודה – תוכנת העגינה שמאפשרת להפוך את הטלפון למחשב ולחבר אותו למסך ענק, בנויה ישירות אל תוך המכשיר ואין צורך בתחנת העגינה DeX הנפרדת.

הנוט 9 יימכר בשתי תצורות: תצורה עם 6 גיגהבייט זיכרון ו-128 גיגהבייט אחסון תמורת 999 דולר, ותצורת על חזקה עם חצי טרהבייט של אחסון ושמונה גיגהבייט זיכרון, שתימכר תמורת 1250 דולר. הטלפון יהיה זמין לרכישה החל מה-24 באוגוסט.

כל הלהיטים הישנים והטובים של סמסונג כאן: חיישן טביעות אצבע שעבר דירה למיקום יותר הגיוני כמצופה, חסינות מים, טעינה אלחוטית, הרחבת אחסון על ידי חריץ לכרטיס זיכרון ושקע אוזניות מסורתי – כולם פה. בגדול, הטלפון עצמו מאוד דומה לקודמו משנה שעברה, גם כאן, אין הפתעות.

המסך, כמצופה ממכשיר נוט, גדול ומפלצתי. הוא בגודל של 6.4 אינץ', אינץ' אחד גדול יותר משנה שעברה. מבחינת אורך הוא קצר בחוט השיערה מקודמו, פשוט בגלל מסגרת דקה יותר.

מתחת למכסה, ובדומה לגלקסי S9 שלא היה מלהיטי המכירות של סמסונג (למעשה, זהו טלפון הגלקסי עם המכירות המאכזבות ביותר בסדרה), יש את ערכת השבבים סנאפדרגון 845, עם אופטימיזציה של המעבד הגרפי כמו גם מערכת קירור נוזלי, בדומה למה שמייזו השיקו אתמול בסיןובדומה לטלפוני עילית המיועדים לגיימרים.

מערך המצלמות הוא זהה לזה שבגלקסי S9 פלוס. צמד מצלמות 12 מגהפיקסל, עם מפתח צמצם של 1.5 בערך הנמוך, ועדשה אחת רחבה. החידוש הוא בתוכנה – עם מנתח סצינות שאמור לשפר את הצילומים שלכם.

גולת הכותרת היא העט. הוא מגיע עם כל הדיוק של קודמיו ודרגות לחץ, אבל עכשיו גם יש כאן בלוטות' בתקן ההחסכוני בזרם, BLE. זה מוסיף כמה טריקים חמודים וחדשים: העט יכול עכשיו לשמש כהדק צילום אלחוטי, לשמש כקליקר במצגות, או אפילו רק כדי לעצור או להפעיל את אפליקציות המוזיקה שלכם (ספוטיפיי, אגב, כבר בפנים). וכדי לפטור אתכם מדאגות סוללה, סמסונג שילבו כאן טעינה השראתית, ככה שהעט נטען כל אימת שהוא יושב בתוך החריץ שלו בטלפון. חמוד!

בגדול, הנוט 9 נראה כמו מתיחת פנים הכרחית לסדרה. וזה לא הכל. סמסונג באירוע הזה השיקו גם שעון חדש.

עצמאי בשטח. שעון הגלקסי החדש // צילום: אלי לאון

שעון חדש, חוגה ישנה

שעון הגלקסי החדש מגיע לא רק עם קישוריות סלולרית ב-30 מדינות (ישראל לא בפנים) ו-GPS מובנה, אלא גם עם חיי סוללה ארוכים שהיא עקב אכילס של שעונים חכמים בדרך כלל, ובדומה לשעונים של גארמין, הוא מציע מדידה של רמות עקה (סטרס), בנוסף לכל הנתונים ה-"רגילים" כמו מדידת שינה, קלוריות, צעדים וכולי. תכונה מגניבה נוספת היא היכולת לקבל דרך השעון באמצעות ביקסבי ויז'ן מידע תזונתי על האוכל שהם אוכלים.

הוא יגיע בשני גדלים, קוטר 46 מ"מ וקוטר 42 מ"מ, ובשלושה צבעים (כסוף, ורוד מתכתי ושחור), וכמובן, יכיל את מה שהפך להיות סימן ההיכר של שעוני סמסונג – החוגה.

הכותב אורח חברת סמסונג בניו יורק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר