את הזוג אלי ורותם יעקובוביץ הכרתי הקיץ סביב שולחן מוזאיקה עגול במפעל הגלידה הקטן והמוקפד אשר הקימו השניים בקיבוץ הגושרים, בגליל העליון.
את גלידת Ilo, גלידה טבעית וטבעונית על בסיס חלב קוקוס יוצרים השניים כבר כמה שנים. מערבבים, ממתיקים, מוסיפים, משנים, מעדנים עד שכל טעם קולע בדיוק לרצונם. את המתכונים הייחודים הם פיתחו בעצמם לאחר שנים של ניסוי, טעייה ותהייה.
גלידת Ilo // צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
הם הגיעו ארצה מפריז והתמקמו בקיבוץ במסגרת תכנית של הסוכנות היהודית. אלי עולה חדש מצרפת ורותם תושבת חוזרת ששבה לארץ לאחר כ 13 שנים בחו״ל.
על הרעיון לייצר גלידה על בסיס חלב קוקוס חשבו עוד כשהיו בפריז, שם החלו לעבוד על פיתוח המתכונים מתוך מחשבה משותפת על מוצר טבעוני וקולינארי המשלב אג'נדה עם טעם ואיכות.
הגלידה, שמיוצרת ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, עברה אדפטציה שתתאים אותה לחך הישראלי, ובנוסף לזה, היא גם כשרה.
השניים מספרים שהתחילו ממכונת גלידה ביתית שעבדה סביב השעון בניסיון לייצר מתכונים צרפתיים מסורתיים בגרסה נטולת מוצרים מן החי.
גלידת Ilo // צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
כיום, כשהצמד מחזיק במיני מפעל, הם משווקים את המוצרים שלהם בעיקר לחנויות טבע ברחבי הארץ.
ברשימת הטעמים תוכלו למצוא: גלידת שוקולד ופצפוצים, קרמל ופקאן, פיסטוק, וניל קוקוס אקזוטי, פאי לימון, חמאת בוטנים ושוקולד, תותים, קפוצ'ינו, שוקולד מריר ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו