"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורם מדיני: "אין על הפרק הסדרה עם חמאס ללא פתרון סוגיית גופות חללינו''
גורם ישראלי התייחס למו"מ בנוגע לרגיעה ארוכת טווח ברצועת עזה: "המגעים המתקיימים כיום ממוקדים במטרה אחת: הפסקת האש" • השר ישראל כ"ץ: "המצב ברצועת עזה מתקרב להכרעה - הסדרה או מלחמה"
הפגנות על גדר הגבול עם רצועת עזה בסוף השבוע האחרון // ההתפרעויות על גבול עזה

גורם מדיני: "אין על הפרק הסדרה עם חמאס ללא פתרון סוגיית גופות חללינו''

גורם ישראלי התייחס למו"מ בנוגע לרגיעה ארוכת טווח ברצועת עזה: "המגעים המתקיימים כיום ממוקדים במטרה אחת: הפסקת האש" • השר ישראל כ"ץ: "המצב ברצועת עזה מתקרב להכרעה - הסדרה או מלחמה"

אריאל כהנא
, עודכן

על רקע המו''מ העקיף עם חמאס עלהסדרה ארוכת טווח ברצועת עזה, מדגיש היום (ראשון) גורם מדיני בכיר כי ''אין על הפרק הסדרה ללא פתרון סוגיית גופות חללינו''.

"למען הסר ספק, המגעים המתקיימים כיום ממוקדים במטרה אחת: הפסקת האש. הפסקת אש מוחלטת תביא מצד ישראל לפתיחה מחודשת של מעבר כרם שלום ולחידוש ההיתרים שנהגו לגבי מרחב הדיג". הגורם אמר כי "אין על הפרק כל הסדרה רחבה ללא פתרון סוגיית החזרת אזרחינו וגופות חללינו המוחזקים ברצועה". חלק מהדיווחים בתקשורת מתייחס למגעים פנימיים שמתנהלים בין חמאס לרשות הפלשתינית".

הפגנות מול הגדר ברצועת עזה (ארכיון) // צילום: רויטרס

שר המודיעין והתחבורה ישראל כ"ץ הציג הבוקר בחשבון הטוויטר שלו את מה שהוא מגדיר כ"תוכנית האי - פרדות" לניתוק כל קשר אזרחי בין אזרחי ישראל ומקביליהם העזתים, זאת לקראת התכנסות הקבינט המדיני-ביטחוני בהמשך היום במטרה לדון במאמצי ההסדרה.

עיתון הערבי "אל קודס אל- ערבי"דיווח בסוף השבועכי במסגרת הדיונים בין ארגון החמאס למצרים ושליח האו"ם ניקולאי מלאדנוב, הודיעו ראשי הארגון. על פי הדיווח, המתבסס על מקור פלשתיני, ההסכמה למתווה הרגיעה היא עקרונית בלבד ותובא להכרעה סופית רק לאחר ישיבת הלשכה המדינית של חמאס, שאף ידרוש ערבויות למימוש ההסכם.

אמש חשף העיתון הלבנוני "אל אחבר" את פרטי תוכנית הפסקת האש עליה דנו ראשי ארגון חמאס עם המצרים, במסגרת משא ומתן עקיף עם ישראל. על פי החשיפה, חמאס מציע להפסיק את ההפגנות סמוך לגדר ואת שיגור עפיפוני ובלוני התבערה לעבר ישראל, בתמורה מבקש הארגון את הגברתו של זרם החשמל מישראל לרצועה והסרת המצור הכלכלי עליה.

על פי תוכנית חמאס, הסרת המצור תיעשה מצדו המצרי של הגבול, על ידי הקמת שדה תעופה בינלאומי שישרת את הרצועה במצרים וכן הקמת נמל ימי באיסמעיליה שבחצי האי סיני. כמו כן מבקשים בארגון להקים תחנת כוח פחמית גדולה בחצי האי סיני שתוכל בתוך מספר שנים לסיים את התלות של חמאס בחשמל ישראלי. עוד דורשים בחמאס גם פתיחה של מעבר כרם שלום ומעבר הגבול ברפיח המצרית לצמיתות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...